Αγροτικά - Αλιεία

07/12/2023 - 12:16

Ποιος τελικά κωλυσιεργεί; Το Υπουργείο ή οι Περιφέρειες; Τι έγινε στο Βόρειο Αιγαίο για τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης ;

Η αλήθεια για τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης

Μετά από 5 χρόνια ... θυμήθηκαν τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης και την ευθύνη που έχουν οι Περιφέρειες και ο ΣΥΡΙΖΑ..

Τις επόμενες εβδομάδες έρχεται προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο για τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης, που είναι απαραίτητα για την διασφάλιση της συνέχισης καταβολής  των δικαιωμάτων ενίσχυσης στους κτηνοτρόφους και επιπλέον θα  συνδράμουν στην αειφορική αξιοποίηση των βοσκήσιμων γαιών.

Οι προτεινόμενες διατάξεις του νομοσχεδίου εμπεριέχουν  ρητή πρόβλεψη ανάληψης εκπόνησης των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης  από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με ειδική μνεία στους λόγους μη συμμόρφωσης των Περιφερειών με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε ότι με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία το ΥπΑΑΤ στοχεύει «σε μία ολιστική αντιμετώπιση των ανασταλτικών παραγόντων για τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης, όπως είναι η γραφειοκρατία, η κωλυσιεργία από πλευράς Περιφερειών, και κυρίως τα προβλήματα υλοποίησης που έχουν δημιουργηθεί με υπαιτιότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» ρίχνοντας έτσι την ευθύνη όχι μόνο στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στις Περιφέρειες.

Από την άλλη μεριά οι Περιφέρειες υποστηρίζουν ότι έγιναν σημαντικές προσπάθειες για την εκπόνηση των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης, αλλά δεν έβρισκαν την ανάλογη ανταπόκριση από το ΥΠΑΑΤ και τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του κ. Λαγουτάρη, Διευθυντή της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, η υπηρεσία είχε προετοιμαστεί για την υλοποίηση των διαχειριστικών σχεδίων τόσο με τη νυν όσο και με την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή. Στο πλαίσιο αυτό είχαν γίνει σχετικές εισηγήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την έγκριση και συνεπώς την έναρξη των διαδικασιών.

Ας δούμε όμως τι έγινε πιο αναλυτικά:

Το χρονικό διάστημα 2016-2018 η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εισέπραξε για τους βοσκοτόπους καθορισμένα μισθώματα σύμφωνα με την κατανομή του ΟΠΕΚΕΠΕ. Την περίοδο αυτή ο ΟΠΕΚΕΠΕ κατένειμε σε περίπου 1500 κτηνοτρόφους της Λέσβου βοσκοτοπικές εκτάσεις στα άλλα νησιά της Περιφέρειας και κυρίως στη Χίο και στη Λήμνο, ενώ στη Χίο αποδόθηκαν εκτάσεις από άλλες περιοχές της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό τα προβλεπόμενα ενοικιαστήρια-συμβόλαια μεταξύ Δήμων και κτηνοτρόφων δεν συνάφθηκαν για νομικούς και διοικητικούς λόγους. Το 2019 η διαδικασία άλλαξε και τα μισθώματα τα εισέπραττε πλέον ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Την περίοδο αυτή η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εισηγείται στο ΥΠΑΑΤ επιχορήγηση για την συμπλήρωση του απαιτούμενου ποσού για την υλοποίηση των διαχειριστικών σχεδίων της Περιφέρειας και το 2021 υπογράφει προγραμματική σύμβαση με το ΥΠΑΑΤ επί υπουργίας του Σπήλιου Λιβανού.

Η προγραμματική σύμβαση αφορά έκταση 1.938.300 στρεμμάτων της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 872.235 € που θα προέλθουν α) από την είσπραξη των τελών βόσκησης της Περιφέρειας και β) από πόρους του Ταμείου Γεωργίας και Κτηνοτροφίας.

Το 2022  η Περιφέρεια ενημερώνεται ότι έχει εγκριθεί η παράταση της προγραμματικής σύμβασης ως το τέλος του 2023 και με τη σειρά  της ενημερώνει το ΥΠΑΑΤ για το ποσό που εισέπραξε από τα τέλη βόσκησης καθώς και για το ποσό της τάξης των 670.000 € που υπολείπεται να πιστωθεί από το Ταμείο Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, όπως αναφέρεται στην προγραμματική σύμβαση. Επιπλέον, η Περιφέρεια ζήτησε την απόδοση των παραπάνω πιστώσεων ούτος ώστε να μπορέσει να προβεί στη διαδικασία δημοσιοποίησης προκήρυξης για τα Διαχειριστικά σχέδια βόσκησης δεδομένου ότι  για την έναρξη της διαδικασίας θα έπρεπε όλες οι πιστώσεις να  είναι εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας.

Τέλος ο κ. Λαγουτάρης υπέβαλλε ερώτημα στο ΥΠΑΑΤ ζητώντας διευκρινήσεις σχετικά με την διαχείριση των ιδιωτικών βοσκοτόπων, τις οποίες όμως δεν έλαβε μέχρι και σήμερα.

Μένει να δούμε αν τώρα που θα τα αναλάβει το ΥΠΑΑΤ θα υλοποιηθεί επιτυχώς αυτό το τόσο σημαντικό για την κτηνοτροφία έργο ή θα υπάρξουν επιπλέον καθυστερήσεις εξαιτίας των επερχόμενων αλλαγών.

 

Μοιράσου το άρθρο!