Αγροτικά - Αλιεία

13/04/2022 - 18:16

ΠΟΠ πρόταση για το αρνάκι της Λέσβου

Μέχρι σήμερα το μοναδικό αρνάκι που έχει χαρακτηριστεί προϊόν ΠΟΠ είναι αυτό της Ελασσόνας, δίνοντας προστιθέμενη αξία στο προϊόν και τους παραγωγούς.

Ο έμπορος κρεάτων στη Λέσβο Παναγιώτης Σελάχας  κατέθεσε ολοκληρωμένο φάκελο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να χαρακτηριστεί προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης  το αρνάκι Λέσβου, της ντόπιας φυλής. Μια πρόταση που αν γίνει δεκτή θα αφορά όλους τους κτηνοτρόφους της Λέσβου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Β. Αιγαίου ο Παναγιώτης Σελάχας σημείωσε ότι η προσπάθεια ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια και ολοκληρώθηκε με την κατάθεση του ολοκληρωμένου φακέλου. Ήταν μια επίπονη και κοστοβόρα προσπάθεια, καθώς υπάρχουν πολύ υψηλές προδιαγραφές για να δοθεί η πολυπόθητη έγκριση. Το επόμενο διάστημα το υπουργείο θα δώσει την απάντησή του και αν είναι θετική θα σταλεί προς έγκριση και σε κοινοτικό επίπεδο στις Βρυξέλλες. “Αν όλα πάνε καλά, τέλος Αυγούστου θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε περισσότερα πράγματα για το θέμα αυτό που θα ωφελήσει ολόκληρο το νησί” σημείωσε ο κ. Σελάχας .

 

Ακούστε τι δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Σελάχας:

πηγη: https://www.ertnews.gr/

Μοιράσου το άρθρο!