Αγροτικά - Αλιεία

13/06/2021 - 14:18

Στην αγορά το παγωτό από πρόβειο γάλα Λέσβου - Από τον Συνεταιρισμό Μεσοτόπου - Απολαύστε!

"Βγήκε στην αγορά το εξαιρετικό προϊόν, παγωτό σε διάφορες γεύσεις από ΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ !! Ξεκινώντας από τις καφετέριες , καφενεία του Μεσοτοπου και Ταβαριου !! Από Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021  θα δεχόμαστε παραγγελίες από όλα τα μαγαζιά της Λέσβου και τις υπόλοιπης Ελλάδας!! Δοκιμάστε και στηρίξτε τα συνεταιριστικά προϊόντα μας !!!


αναφέρει σε σημερινή του  ανάρτηση ο  Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Μεσοτόπου

 

 Υπενθυμίζουμε ότι στις πριν από μερικές ημέρες με ανάρτησή του ο κ. Μάνος Κωνσταντιδέλλης Γενικός Δ/ντης  και μέλος της διοίκησης του Συνεταιρισμού Μεσοτόπου μας  είχε ενημερώνει για αυτή την ευχάριστη εξέλιξη:: 

"Ο Συνεταιρισμός μας της επόμενες μέρες θα βγει με ένα νέο προϊόν..ΠΑΓΩΤΟ από ΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ!! Δοκιμάστε και στηρίξτε το Συνεταιριστικό ΠΑΓΩΤΟ από ΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ του Μεσοτοπου Άντισσας Άγρας Ερεσού Σιγρι!! Ευχαριστώ ολο το ΔΣ που είναι δίπλα μου και δίνουμε τον αγώνα μας για ανάπτυξη και ευημερία , όλους τους εργαζόμενους μάς που είναι στην πρώτη γραμμή και ιδιαίτερα όλα τα μέλη μας τούς κτηνοτρόφους μάς που είναι η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ !! Με Ομόνοια Δημοκρατία αλληλεγγύη και Σωφροσύνη!!!"

 

Ας στηρίξουμε ΌΛΟΙ μας αυτή την προσπάθεια! Αξίζει! 

 

Ο Συνεταιρισμός έχει 160 κτηνοτρόφους-μέλη ωστόσο το πελατολόγιό του αριθμεί περί τους 2.000 παραγωγούς και όπως είχε αναφέρει σε παλαιότερη συνέντευξη του ο Μάνος Κωνσταντιδέλλης  από το 2018 που η οργάνωση μπήκε στα δικά της τυροκομικά, τα πράγματα πάνε από το καλό, στο καλύτερο, ενώ προγραμματίζονται κι άλλες δράσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Συνεταιρισμός που διαθέτει σούπερ μάρκετ αλλά και... βενζινάδικο, πληρώνει για   το πρόβειο γάλα τις υψηλότερες τιμές στο νησί της Λέσβου. Σ’ αυτές τις τιμές, πρέπει να προσθέσει και το ποιοτικό παρακράτημα που λαμβάνουν κάθε χρόνο για το γάλα οι κτηνοτρόφοι και το οποίο ανέρχεται επιπλέον σε 6-7 λεπτά ανά κιλό. Ο Συνεταιρισμός έχει κάνει συνέργειες με δυο ιδιώτες για να παράξει τα τυροκομικά του προϊόντα με ντόπιο γάλα.

Συνολικά ο Συνεταιρισμός αγοράζει 3.500 τόνους πρόβειο γάλα και περί τους 500 γίδινο, για να καλύψει τις αυξημένες, τελευταία, ανάγκες του. Παράλληλα, όπως μας λέει το πολύπειρο στέλεχος, ο Συνεταιρισμός θα αξιοποιήσει το πρόγραμμα Leader (ύψους 600 χιλ. ευρώ από τα οποία τα 450.000 επιδότηση) για κατασκευή τυροκομείου, ενώ θα μπει και γενικότερα στα τρόφιμα, κατασκευάζοντας ένα εργαστήριο, που θα παράγει εκτός από παγωτό, αλοιφές, σφολιατοειδή κ.λπ. μετά από έγκριση του προγράμματος ΕΠΑΝΑΚ ύψους 200.000 ευρώ, εκ των οποίων τα μισά είναι επιδότηση. Παράλληλα σκοπεύει να κάνει και εμφιάλωση ελαιολάδου μέσω και της αξιοποίησης των παλιών του εγκαταστάσεων.

Ο εν λόγω Συνεταιρισμός που έχει μέλη από τα χωριά Μεσότοπου, Άντισσας, Ερεσού, Άγρας και Σιγρί  αποτελεί τρανό παράδειγμα καλής συνεννόησης μεταξύ των παραγωγών σε ένα τόπο, που ίσως είναι αυτονόητο ως προσανατολισμός λόγω των ιδιαιτεροτήτων του νησιού, πλην όμως δεν το συναντούμε εύκολα. Έτσι, στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κωνσταντιδέλλης καλεί όσους παραγωγούς δεν είναι εγγεγραμμένοι σε κάποια οργάνωση να απευθυνθούν στο Μεσότοπο.

 

Μοιράσου το άρθρο!