Αγροτικά - Αλιεία

27/03/2019 - 17:50

Στοπ στη σύμβαση για το Δημοτικό Σφαγείο Σκοπέλου Γέρας λόγω αδιαφορίας...

Έπειτα από χρονικό διάστημα 15 μηνών από τη δημοπράτηση του Δημοτικού Σφαγείου Σκοπέλου, καμία προσπάθεια για την αξιοποίηση και λειτουργία του, όπως αναφέρεται στο συμφωνητικό μίσθωσης, δεν έγινε, αν και ο μισθωτής είχε το χρονικό περιθώριο ενός έτους, για να το λειτουργήσει, μετά από την ολοκλήρωση των απαιτούμενων ενεργειών, επισημαίνει σε δελτίο τύπου η Αναπτυξιακή Δημοτική Εταιρεία Λέσβου ΑΔΕΛ.


Ζητήθηκε εγγράφως από την Κτηνιατρική Υπηρεσία να μας ενημερώσει για τις όποιες ενέργειες προέβη ο μισθωτής για τη λειτουργία του σφαγείου. Από την απάντησή της προκύπτει ότι οι ελλείψεις δεν έχουν αποκατασταθεί, οπότε και η εισήγηση της Υπηρεσίας ήταν αρνητική.

Ως εκ τούτου η ΑΔΕΛ Α.Ε., συναισθανόμενη την ευθύνη που φέρει για τους κτηνοτρόφους της περιοχής, προέβη στην καταγγελία της σύμβασης, ώστε να επαναδημοπρατηθεί και να μπορέσουν οι κτηνοτρόφοι και οι κρεοπώλες των περιοχών Γέρας, Πλωμαρίου, Αγιάσου και Ευεργέτουλα και κάποιοι της Μυτιλήνης, να εξυπηρετούνται και να μην αναγκάζονται να μεταφέρουν τα ζώα τους σε σφαγεία μακρινών περιοχών, αυξάνοντας σημαντικά το κόστος σφαγής.

 

εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!