Αγροτικά - Αλιεία

25/10/2018 - 19:30

Συνάντηση για τα προβλήματα του Κόλπου Καλλονής

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Κώστα Αδαμίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Βιομηχανίας Θεόδωρο Βαλσαμίδη, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Αγροτικού Αλιευτικού Συλλόγου Λέσβου κ. Παναγιώτη Νανίδη τον Αντιπρόεδρο κ. Νικόλαο Ταλιάνη και τον Γραμματέα Κωνσταντίνο Σάκκη.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα καθώς και γενικότερα ζητήματα που σχετίζονται με τα προβλήματα του κόλπου Καλλονής, αλλά και οι προτεινόμενες λύσεις για την αποκατάσταση της ισορροπίας και της αειφορίας του κόλπου που άμεσα συνδέονται και με την προστασία του εισοδήματος των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.


Ειδικότερα, επισημάνθηκε η άμεση ανάγκη αναθεώρησης του εθνικού χωροταξικού πλαισίου για τις υδατοκαλλιέργειες, την αναγκαιότητα της οποίας η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με έγγραφό της έχει ήδη επισημάνει από τον Νοέμβριο του 2016 προς τα συναρμόδια Υπουργεία.


Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε για τη συνάντησή της με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χαράλαμπο Κασίμη και τα ειδικά θέματα που αφορούν τους αλιείς των νησιών και για τα οποία ζητήθηκε η προώθηση και επίλυσή τους.


Επίσης, η κα. Καλογήρου ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που σχετίζονται με την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του κόλπου Καλλονής. Συγκεκριμένα, τη χρηματοδότηση της πιστοποίησης της σαρδέλας Καλλονής ως προϊόντος υψηλής ποιότητας γεωγραφικώς προσδιορισμένου και συνδεδεμένου με τις μοναδικές ιδιότητες της βιοποικιλότητας του κόλπου.

Μοιράσου το άρθρο!