Αγροτικά - Αλιεία

19/10/2020 - 07:17

Την Παρασκευή οι πληρωμές των επιδοτήσεων

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ πληρώνει μέσα στις επόμενες μέρες 600.000 αγρότες που περιμένουν το τσεκ. Πρόκειται για τη μεγάλη πληρωμή, που όπως φαίνεται έχει κλειδώσει ως προς την ημερομηνία. Πότε μπαίνουν τα λεφτά στους λογαριασμούς.

Πυρετωδώς εργάζονται οι υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να ολοκληρωθούν με ασφάλεια οι σχετικές διαδικασίες και να γίνουν οι πληρωμές των άμεσων ενισχύσεων στους δικαιούχους παραγωγούς της χώρας για το 2020.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και με βάση τις έως τώρα πληροφορίες, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Οργανισμός Πληρωμών έχει ολοκληρώσει την σχετική επεξεργασία των και πληρωμών μέχρι την Πέμπτη και οι δικαιούχοι θα είναι σε θέση να δουν τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου  (ή σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί εφικτό, τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου)

Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για την προκαταβολή του 70% της Βασικής Ενίσχυσης, αλλά και πληρωμές Πράσινης Ενίσχυσης, αγροτών νεαρής ηλικίας κ .ά..

Το υπόλοιπο 30%, μαζί με άλλες ενισχύσεις, θα καταβληθεί πριν τα Χριστούγεννα.

Την ίδια περίοδο αναμένονται και πληρωμές Εξισωτικής Αποζημίωσης.

Υπενθυμίζουμε ότι πληρωμές γίνονται σύμφωνα με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ των παραγωγών, αφού ολοκληρωθεί ο διασταυρωτικός μηχανογραφικός έλεγχος.

Όπως συμβαίνει κάθε φορά, στους ελέγχους αυτούς θα υπάρξουν ευρήματα, τα οποία και δεν θα επιτρέψουν την πληρωμή σε περιπτώσεις παραγωγών που δεν πληρούν το κριτήριο του ενεργού γεωργού (ή που ακόμη δεν θα έχει τελειώσει ο έλεγχος για το αν το πληρούν ή όχι), παραγωγών τα προσωπικά τους στοιχεία των οποίων δεν θα έχουν ταυτοποιηθεί με εκείνα που εμφανίζονται στις οικονομικές υπηρεσίες του κράτους, περιπτώσεις ακόμη κληρονομιάς που δεν θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος της μεταβίβασης δικαιωμάτων, περιπτώσεις μη ταυτοποίησης των δηλωθέντων στοιχείων με εκείνα των τραπεζών, περιπτώσεις μεγάλων αποκλίσεων κ.α.

Για όλους αυτούς τους παραγωγούς, όπως κάθε χρόνο συμβαίνει, οι πληρωμές θα γίνουν, αφού ολοκληρωθούν οι έλεγχοι και διαπιστωθεί ότι πράγματι δικαιούνται την ενίσχυση, σε έτερο χρόνο, ίσως και αρκετούς μήνες αργότερα.  
 

Μοιράσου το άρθρο!