Αγροτικά - Αλιεία

15/03/2012 - 16:12

Σκληρή απάντηση ΕΑΣ Λέσβου στο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

yle="text-align:justify;">Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου

Παμφιλα Μυτιλήνη

 

Σε ένα πρωτοφανές  αντισυνεταιριστικό  παραλήρημα επιδόθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου τις προηγούμενες ημέρες. Εμβρόντητοι διαβάσαμε ότι επιδιώκει την εφαρμογή του νέου νόμου περί συνεταιρισμών όταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν το νόμο στην Βουλή.

Η τοπική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ να πει ανοιχτά στους συνεταιρισμένους αγρότες αν πρέπει να απεμπολήσουν τα συνεργατικά χαρακτηριστικά οι οργανώσεις και να μετατραπούν σε ανώνυμες εταιρείες ή αν πρέπει να υπερασπιστούν το συνεργατικό χαρακτήρα τους.

Η διοίκηση της ΕΑΣ Λέσβου υπερασπίζεται σταθερά τις αρχές του συνεταιριστικού κινήματος, το δικαίωμα των συνεταιρισμένων παραγωγών της Λέσβου να ορίζουν οι ίδιοι τα όργανα και την λειτουργία των συνεταιρισμών και της Ένωσης. Η επιλογή μας αυτή έχει ένα και μόνο στόχο να υπερασπιστούμε τα δίκαια των μικρών παραγωγών του νησιού μας.

Αφήνουμε στον αγροτικό κόσμο της Λέσβου να κρίνει την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ άλλα να λέει στη Μυτιλήνη κι άλλα στην Αθήνα.

- Μας κατηγορούν ότι δεν έχουμε παρέμβαση στην αγορά του ελαιολάδου. Δεν βρήκαν να πουν όμως ούτε μια λέξη κατά της ΑΤΕ που έχει σταματήσει τις χρηματοδοτήσεις στις Ενώσεις Συνεταιρισμών. Πως θα συγκεντρώσουμε το λάδι χωρίς δανειοδότηση; Παρόλα αυτά η ΕΑΣ Λέσβου είναι από τις λίγες Ενώσεις Συνεταιρισμών που αγοράζουν λάδι, ανακοινώνει κάθε φορά πλήρη τιμοκατάλογο και δίνει από τις υψηλότερες τιμές στους παραγωγούς.

- Μας κατηγορούν ότι δεν παρεμβαίνουμε στην αγορά των ζωοτροφών. Μα καλά δεν άκουσαν, δεν διάβασαν ότι ΕΑΣ Λέσβου είχε προτείνει στους πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς της δημιουργία κοινοπραξίας για την κοινή εμπορία των ζωοτροφών; Κι αν δεν το γνώριζαν γιατί δεν ρώτησαν;

- Μας κατηγορούν ότι δεν παρεμβαίνουμε στην αγορά του γάλακτος. Όταν είναι γνωστό ότι χάρη στις προσπάθειες της ΕΑΣ Λέσβου ήρθε ξανά στο νησί ο όμιλος Κολιός και συγκρατήθηκαν οι τιμές.

Η λειτουργία της ΕΑΣ Λέσβου είναι ξεκάθαρη και διάφανη. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε, όμως ως υπεύθυνη διοίκηση οφείλουμε να υπερασπιστούμε την κορυφαία συνεταιριστική επιχείρηση της Λέσβου από τους ανταγωνιστές της.

Η σημερινή διοίκηση της ΕΑΣ Λέσβου έχουν εκλεγεί μέσα από τις διαδικασίες του συνεταιριστικού κινήματος. Κι έχει την αποδοχή της μεγάλης πλειοψηφίας των συνεταιρισμένων παραγωγών. Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που ο λαός της Λέσβου τον έχει καταδικάσει στο πολιτικό περιθώριο για τον Αίολο πολιτικό του λόγο και τις οβιδιακές του μεταμορφώσεις.

Είναι φανερό λοιπόν ποιούς θεωρεί ανίκανους και επικίνδυνους ο αγροτικός κόσμος της Λέσβου.

Μοιράσου το άρθρο!