Αγροτικά - Αλιεία

02/06/2011 - 11:52

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: "Πάρτε μέτρα προστασίας του Ελαιώνα Μην καταστρέφεται άλλο το πλούτο του νησιού μας."

Πραγματικά είναι έξω από κάθε λογική την εποχή που η τεχνολογία και οι νέες επιτυχίες στην καταπολέμηση των εχθρών σε καλλιέργειες, είναι σε θέση να προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες για την προστασία της αγροτικής παραγωγής, αντί η τεχνολογία και επιστημονικές κατακτήσεις στον τομέα της προληπτικής εφαρμογής για την καταπολέμηση των εχθρών της αγροτικής παράγωγης να βελτιώνονται, να επεκτείνονται από χρόνο σε χρόνο και να γίνονται πολύτιμο στήριγμα για την αγροτική μας παραγωγή για τους αγρότες και γενικά για την ύπαιθρο.

Αντίθετα αυτό που βλέπουμε είναι ο περιορισμός της χρήσης τους από την κυβέρνηση

Και εδώ ο λόγος γίνετε για την δακοκτονία

Ο δάκος στο νησί μας, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες μπορεί να γίνει μάστιγα για την ελαιοπαραγωγή.

Μια παραγωγή που πριν τριάντα χρόνια ήταν πηγή ζωής και πλούτου για το νησί μας μια καλή παραγωγή ήταν ευλογία.

Μια παραγωγή που δέχτηκε τα τελευταία χρόνια την επίθεση των πολιτικών που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. σε στενή συνεργασία με την Ε.Ε. και την οδήγησαν στην απαξίωση, στη συρρίκνωση, και προχωρεί στην ολική καταστροφή.

Με σκοπό την θέση του ελαιολάδου στην κατανάλωση να την καλύψουν τα διάφορα εισαγόμενα σπορέλαια αμφιβόλου διατροφικής άξιας και αποδεδειγμένα πολύ χαμηλής ποιότητας σε σύγκριση με το ελαιόλαδο. Ας θυμηθούμε τα ακατάλληλα σπορέλαια που πλημμύρησαν τα ράφια των ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

Τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις και η Ε.Ε θέλουν να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στην ελαιοκαλλιέργεια και κατ’ επέκταση στη ζωή του νησιού μας, αφού απαξίωσαν και εξευτέλισαν την τιμή του λαδιού.

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να δώσουν την χαριστική βολή, από το να το κάνουν και ακατάλληλο για διατροφή δηλαδή βιομηχανικό όπως ονομάζουν τα υψηλόβαθμα λάδια τα προσβλημένα από τον ΔΑΚΟ.

Και ο τρόπος για να γίνει αυτό είναι να περιορισθεί σταδιακά η καταπολέμηση του δάκου, με προοπτική την κατάργηση της. Έτσι ο δάκος θα είναι πλέον ελεύθερος για την καθολική καταστροφή της ποιότητας ώστε δεν θα υπάρχει ενδιαφέρον πλέον από κανένα για την περισυλλογή γιατί η επίδραση του δάκου στα οξέα, το λάδι γίνεται βιομηχανικό άρα και μηδαμινής άξιας.

Πιστεύουμε αυτά τα νέα μέτρα που παίρνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μάλλονθα το ονομάζαμε, είναι μέτρα που στοχεύουν στην περαιτέρω απαξίωση του ελαιολάδου.

Εάν δούμε τη μείωση των εργαζομένων στη δακοκτονία για φέτος στο 50% της περυσινής περιόδου, που ήταν ήδη μειωμένοι κατά 30% στο προσωπικό και η δακοκτονία ήταν πλημμελής και σε ορισμένες περιοχές του νησιού καθόλου, καταλαβαίνουμε τι επίπτωση θα έχουμε φέτος στην ποιότητα του λαδιού, εάν οι καιρικές συνθήκες λίγο ευνοήσουν την ανάπτυξη του δάκου.

Επιτέλους κύριοι σταματήστε τον πόλεμο ενάντια στην ελαιοπαραγωγή. Προστατέψτε το ελαιόλαδο που ήταν και είναι ένα από τα ποιοτικά προϊόντα του τόπου μας. Πάρτε μέτρα προστασίας και όχι καταστροφής.

Καλούμε τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους αγρότες και ΕΒΕ, την νεολαία να παλέψουμε για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής, αντιαγροτικής πολιτικής.

Το λάδι για το νησί μας ήταν και μπορεί να αποτελέσει την βαριά βιομηχανία στον πρωτογενή τομέα παράγωγης μαζί με το γάλα και βασική πηγή εσόδων και από την άλλη Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡΧΙΕΡΓΑΤΩΝ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ Ν ΛΕΣΒΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!

geotee