Αγροτικά - Αλιεία

10/11/2011 - 14:21

Σκληρή ανακοίνωση Αρχιεργατών Δακοκτονίας για τη καθυστέρηση πληρωμών

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡΧΙΕΡΓΑΤΩΝ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ Ν.ΛΕΣΒΟΥ

 Μετά από πολλές πιέσεις πολιτών που πραγματικά λιμοκτονούν, επισκέφτηκα στο γραφείο του τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Φλώρο, ώστε να ενημερωθώ για την πληρωμή της δακοκτονίας.

  Ο κύριος Φλώρος πράγματι έκανε γενναίες προσπάθειες να επικοινωνήσει με το αρμόδιο Υπουργείο και τον ευχαριστώ γι΄αυτό, αλλά δυστυχώς στάθηκε αδύνατο, αφού τον παρέπεμπαν από γραφείο σε γραφείο, χωρίς αποτέλεσμα.

  Ερωτώ, πώς θα πληρώσει ο κόσμος τα δυσβάσταχτα χαράτσια της ΔΕΗ με την απειλή κιόλας ότι θα του κοπεί το ρεύμα, τα τέλη κυκλοφορίας και πώς θα ζήσει ο ίδιος, χωρίς  να έχει χρήματα;

  Μέχρι τώρα δεν έχουν πληρώσει ούτε την επιδότηση στους αγρότες, ούτε τα στρέμματα, ούτε το ποιοτικό παρακράτημα και κυρίως ούτε κανέναν εργαζόμενο από τη φετινή δακοκτονία.

  Οι ραντιστές έχουν βάλει βερεσέ πετρέλαιο για να πάνε στον ψεκασμό και ενώ τελείωσε η δακοκτονία, δεν έχουν πληρωθεί ούτε ένα ευρώ.

  Δεν τολμάν να βγουν στην αγορά από τα βερεσέδια. Χρωστάνε ακόμα και το ψωμί, που είναι είδος πρώτης ανάγκης.

  Το Υπουργείο Οικονομικών δεν ξέρει ότι είναι αδύνατον να πληρωθούν τόσα χρέη, αν ο κόσμος δεν πάρει χρήματα από αυτά που του οφείλονται;

  Οι Υπουργοί, υφυπουργοί και οι άλλοι αρμόδιοι δεν βλέπουν πως η οικονομία του νησιού μας έχει καταρρακωθεί; Ένα νησί τόσο όμορφο και τόσο παραγωγικό.

   Ήθελα να ήξερα με τι μούτρα θα κατέβουν στις εκλογές, τι θα πουν και με τι μάτια θα κοιτάξουν τους πολίτες.

  Ευτυχώς δε για μας τους Λέσβιους που φέτος τα ζωντανά είναι υπερδιπλάσια, λόγω της υποτιθέμενης καραντίνας, γεννάνε συνεχώς και το γάλα είναι άφθονο.

   Ας έρθουν να ζητήσουν ψήφους στις επικείμενες εκλογές από το ταλαιπωρημένο και χρεωμένο λαό. Αλίμονο τους! Γι’ αυτό ας κάνουν κάτι πιο μπροστά. ΜΠΟΡΟΥΝΕ!

Για το Σωματείο Αρχιεργατών Δακοκτονίας

Ο Πρόεδρος

 ΚΑΡΑΒΑΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!