Αγροτικά - Αλιεία

24/10/2011 - 15:48

Ο Δήμαρχος Λέσβου: 1.στα "Ελευθέρια 2011" - 2.στο φεστιβάλ γάλακτος - 3.στη λαϊκή συνέλευση στη Μήθυμνα

Ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φ. Βουνάτσος παρέστη χθες Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011 το πρωί στην εκδήλωση «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2011», τη γιορτή της απελευθέρωσης των νησιών του Αιγαίου από τους Τούρκους που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Λημνιακών Συλλόγων –ΟΛΣΥ- στο θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ και κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα του Ναυάρχου Κουντουριώτη. Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων, η Ομοσπονδία Χιακών Συλλόγων, η Ομοσπονδία Σαμιακών Συλλόγων, η Πανικαριακή Αδελφότητα, η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων, ο Σύλλογος Αγίου Ευστρατίου, ο Σύλλογος Φίλοι Οινουσών και η Αδελφότητα Ψαριανών. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Γεωργίας, Κτηνοτροφίας & Αλιείας Γιάννης Τσακίρης και Καθαριότητας Ηλίας Κουνιαρέλλης.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Λέσβου, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Γεωργίας, Κτηνοτροφίας & Αλιείας Γιάννη Τσακίρη, επισκέφθηκε το 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στο οποίο συμμετείχε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με δικό της περίπτερο. Ο Δήμαρχος Λέσβου υποσχέθηκε στους Λέσβιους παραγωγούς τυροκομικών προϊόντων ότι ο Δήμος Λέσβου θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την προώθηση των εξαιρετικών λεσβιακών τυροκομικών προϊόντων.

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011 ο Δήμαρχος Λέσβου συμμετείχε στη λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Μήθυμνας, στην οποία ανέλυσε την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου, δυνάμει της οποίας απαιτεί από την Κυβέρνηση να μην απομακρυνθεί από τη Λέσβο καμία κρατική υπηρεσία, όπως έχει ήδη εξαγγελθεί για το Πλωμάρι, τον Παπάδο, τον Πολιχνίτο, συμπεριλαμβανομένης της ΔΟΥ Μήθυμνας και του ΙΚΑ Μήθυμνας, γεγονός για το οποίο μαζί με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Νάσο Γιακαλή θα μεταβούν στην Αθήνα με τους βουλευτές του Νομού και την Επιτροπή Αγώνα Πλωμαρίου, για  να συναντήσουν τον Υπουργό Οικονομικών, από τον οποίο περιμένουν να ορίσει το σχετικό ραντεβού, και άλλους Υπουργούς. Επίσης, ο Δήμαρχος μαζί με τον Αντιδήμαρχο Μήθυμνας Ελευθέριο Βογιατζή απάντησε σε ερωτήματα τοπικού ενδιαφέροντος της Δημοτικής Ενότητας Μήθυμνας. Στη λαϊκή συνέλευση συμμετείχαν οι Πρόεδροι και τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων Αργένου, Λεπετύμνου και Συκαμιάς, εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου, ξενοδόχοι και πλήθος κόσμου.

Μοιράσου το άρθρο!