Αγροτικά - Αλιεία

01/09/2011 - 14:06

ΜΠΡΑΒΟ! O Ηρακλής Βερβέρης τόλμησε να κάνει αυτό που δεν έκανε ο Παύλος Βογιατζής!!!

 

Με την υπ΄ αριθμόν 1128/11/14.144/1.9.2011 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Νομού Λέσβου κ. Ηρακλή Βερβέρη, επιβάλλεται στην εταιρεία «Λεσβιακή Βιομηχανία Γάλακτος, ΑΦΟΙ ΡΟΔΟΥ Ο.Ε.», το διοικητικό μέτρο της προσωρινής διακοπής λειτουργίας, μέχρις ότου ληφθούν από την εταιρεία τα κατάλληλα μέτρα, που να αποτρέπουν τη ρύπανση και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Η επιχείρηση καλείται άμεσα να προσαρμοστεί με την ισχύουσα νομοθεσία και να αποκτήσει ις απαραίτητες άδειες και εγκρίσεις.

--------------------------------------

Σχολιάζοντας την απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Λέσβου κ. Ηρακλή Βερβέρη, που αφορά στην επιβολή στην εταιρεία «Λεσβιακή Βιομηχανία Γάλακτος, ΑΦΟΙ ΡΟΔΟΥ Ο.Ε.», το διοικητικό μέτρο της προσωρινής διακοπής λειτουργίας, μέχρις ότου ληφθούν από την εταιρεία τα κατάλληλα μέτρα, που να αποτρέπουν τη ρύπανση και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, ο Μιχάλης Μπάκας συντονιστής της ΠΚ Λέσβου των Οικολόγων Πράσινων δήλωσε:

«Είμαστε χαρούμενοι που έστω και αργά (η τυροκομική περίοδος έχει λήξει) η Περιφέρεια αποφάσισε να λάβει κάποια μέτρα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος από τη λειτουργία της εν λόγω επιχείρησης. Για το θέμα αυτό έχουμε κάνει πολλές παρεμβάσεις, έχουμε καταθέσει και στον εισαγγελέα Μυτιλήνης, συμπαραστεκόμενοι στον αγώνα των κατοίκων του Σκαλοχωρίου. Προφανώς κάνει δεν χαίρεται όταν διακόπτεται η λειτουργία μιας επιχείρησης αλλά πρέπει επιτέλους να καταλάβουν όλοι ότι πρέπει να τηρείται ο νόμος και να προστατευτεί ο φυσικός πλούτος του νησιού μας. Η επιχείρηση οφείλει να συμμορφωθεί άμεσα έτσι ώστε όταν λειτουργήσει αυτό να γίνει με υποδειγματικό τρόπο. Οι Οικολόγοι Πράσινοι απαιτούν την ενεργοποίηση όλων των φορέων, έτσι ώστε να προωθηθούν πρωτοβουλίες για την δημιουργία μιας συνεταιριστικής μονάδας η οποία εκμεταλλευόμενη το δίκτυο της ΕΑΣ Λέσβου θα πετύχει αφενός την προσφορά καλής τιμής γάλακτος για τους παραγωγούς αλλά και αφετέρου θα λειτουργήσει υποδειγματικά σεβόμενη την περιβαλλοντική προστασία του τόπου μας.»

Μοιράσου το άρθρο!