Αγροτικά - Αλιεία

22/11/2011 - 22:26

up date "Έκαναν φάουλ" ο Σ. Γαληνός και ο Ν. Σηφουνάκης ....με το καταρροϊκό πυρετό...!!!!

up date 

Μετά το Σ. Γαληνό και Ν. Σηφουνάκης  κάνει την εμφάνιση του με Δελτίο Τύπου για το καραρροϊκό πυρετό....μιλάμε για τον ορισμό της πολιτικής εκμετάλλευσης! 

Η ανακοίνωση του Ν. Σηφουνάκη:

Από το Πολιτικό Γραφείο του Aναπληρωτή Υπουργού  ΠΕΚΑ και Βουλευτή Λέσβου κ. Νίκου Σηφουνάκη  γίνεται γνωστό ότι:

Σχετικά με την μεγάλη και δικαιολογημένη αναστάτωση  που  έχει δημιουργηθεί  στους  κτηνοτρόφους της Λήμνου  από την μακροχρόνια απαγόρευση εξαγωγής ζώντων ζώων εξαιτίας του καταρροϊκού πυρετού,  και έπειτα από την επικοινωνία που είχε ο κ. Σηφουνάκης  με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κύριο Κώστα Σκανδαλίδη και τον Υφυπουργό κ. Ροντούλη για το παραπάνω θέμα, γίνεται γνωστό  ότι η αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία του Υπουργείου έχει  συνεννοηθεί με τον κτηνίατρο Λήμνου κ. Τενέδιο να ξεκινήσει άμεσα η αποστολή δειγμάτων αίματος από ορισμένες εκτροφές της Λήμνου, αρχής γενομένης από την προσεχή Δευτέρα και με ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων μέχρι τις 15-12-2011 το αργότερο. Αμέσως μετά,  και εφόσον τα δείγματα  είναι αρνητικά, αναμένεται η Λήμνος να εξαιρεθεί από τους περιοριστικούς όρους εξαγωγής ζώντων ζώων.

-----------------------------------------

η αρχική μας δημοσίευση πριν το Δελτίο Τύπου του Ν. Σηφουνάκη

O Βουλευτής Λέσβου Σ. Γαληνός μέχρι σήμερα έχει ένα να επιδείξει  λαμπρή κοινοβουλευτική δράση και πάντα είναι δίπλα στους πολίτες του νησιού μας. Πργαμταικά είναι άξιος εκπρόσωπος του νησιού μας.

Σήμερα όμως ο Σ. Γαληνός έκανε ένα  "φάουλ". Προχώρησε στην έκδοση ενός Δελτίου Τύπου που ξεχειλίζει από έπαρση... Αιτία του Δελτίου Τύπου η δέσμευση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης  (του ΛΑΟΣ) ότι θα μπει τέλος στην καραντίνα  για το καταρροϊκό πυρετό. Δεν θα σχολιάσουμε το κ. Ροντούλη που δίνει μια απάντηση=πολιτική εκμετάλλευση=προεκλογική  χωρίς επιστημονικά δεδομένα. 

Θα σχολιάσουμε όμως το Δελτίο Τύπου του  Σ. Γαληνού...που μιλάει για μεγάλη επιτυχία του....  Περιμέναμε το Σ. Γαληνό να είναι λίγο πιο χαμηλών τόνων όσον αφορά τον εαυτό του.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου και τα συμπεράσματα δικά σας.

Αθήνα 22 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΑΛΗΝΟΥ: ΛΗΓΕΙ Η ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΡΟΙΚΟ ΣΕ ΛΗΜΝΟ ΚΑΙ ΛΕΣΒΟ

Μεγάλη επιτυχία του Βουλευτή Λέσβου κ. Σπύρου Γαληνού. Μετά από σειρά ερωτήσεων και ασφυκτική πίεση προς το Υπουργείο  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εξασφάλισε την δημόσια δέσμευση ενώπιον της ολομέλειας του κοινοβουλίου από τον  καθ’ ύλην  αρμόδιο Υφυπουργό κ. Αστέριο Ροντούλη  ότι η καραντίνα για τον καταρροϊκό πυρετό,  στην Λήμνο θα λήξει στις 15 Δεκεμβρίου, ενώ για την Λέσβο θα λήξει στα τέλη του Φεβρουαρίου του 2012, εφόσον κατά τους ελέγχους που διεξάγονται δεν βρεθεί κλινικό δείγμα της νόσου.

Ο βουλευτής Λέσβου κ. Γαληνός έχει υποβάλλει σειρά ερωτήσεων για το ζήτημα του καταρροϊκού πυρετού στην Λέσβο ενώ είναι η τρίτη φορά που έφερε το ζήτημα προς συζήτηση στην ολομέλεια του κοινοβουλίου, όπου τοποθετούμενος απέσπασε τη δημόσια δέσμευση του Υφυπουργού.

____________________

Μοιράσου το άρθρο!