Αγροτικά - Αλιεία

05/01/2012 - 13:42

Ημερίδα – συζήτηση για την κτηνοτροφία από τους Οικολόγους Πράσινους στην Αγ. Παρασκευή της Λέσβου.

yle="text-align:justify;" align="center">H Πολιτική Κίνηση Λέσβου των Οικολόγων Πράσινων σας καλεί σε ημερίδα – συζήτηση με θέμα «Η θέση και το μέλλον των κτηνοτρόφων της Λέσβου στη σημερινή συγκυρία. Θέσεις, προτάσεις και καλές πρακτικές>>. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα της Λέσχης «Ομόνοια» στην Αγ. Παρασκευή το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012 στις 18:30.

Προσκεκλημένοι μας ομιλητές είναι ο Γ. Τσακίρης, (Πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ Αιγαίου, Αντιδήμαρχος Λέσβου), ο Κ. Καράτζης, (Πρόεδρος Συλλόγου Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων Ν. Ηρακλείου), ο Αθ. Κίζος (Λέκτορας Τμ. Γεωγραφίας Παν. Αιγαίου), ο Ν. Γαγκιολάκης (Συντονιστής ομάδας αυτοδιοίκησης Οικολόγων Πράσινων), ο Γ. Ψύλλος (Γεωτεχνικός) αλλά και τυροκόμοι και κτηνοτρόφοι του νησιού.

Η κατάρρευση του κτηνοτροφικού τομέα και η απώλεια εισοδήματος για τους κτηνοτρόφους αναδεικνύουν όχι μόνο τις διαρθρωτικές αδυναμίες, την κυριαρχία πελατειακών σχέσεων - διαφθοράς σε βάρος των πολλών κτηνοτρόφων - αγροτών, την αποσάρθρωση των διοικητικών δομών της χώρας αλλά και τις ευθύνες των κυβερνήσεων, των κατεστημένων κομμάτων και των εκπροσώπων τους στον αγροτικό χώρο. Οι μακρόχρονες καθυστερήσεις, η αδιαφάνεια, η κατασπατάληση πόρων σημαντικό μέρος των οποίων κατέληγαν σε νεοπλουτίστικη επίδειξη και κατανάλωση αλλά και η απώλεια σημαντικών κοινοτικών πόρων έμειναν χωρίς καμία επίπτωση για τους υπεύθυνους.

 

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητάμε μια νέα κατεύθυνση της κτηνοτροφίας. Η βαθιά κρίση θα πρέπει να αποτελέσει ευκαιρία για σημαντικές αλλαγές στην πολιτική για τον αγροτικό τομέα και την ύπαιθρο συνολικότερα, με διαφοροποίηση των σημερινών οργανωτικών, κοινωνικών και διοικητικών παραγόντων, της εκπαίδευσης και υποστήριξης των αγροτών.

Με τη συνάντηση αυτή επιδιώκουμε να ανταλλάξουμε απόψεις, ιδέες και προτάσεις με τους κτηνοτρόφους του νησιού μας προσπαθώντας να βρούμε μαζί τρόπους διεξόδου από την πολυετή κρίση που μαστίζει τον τομέα.

 

ΠΚ Λέσβου των Οικολόγων Πράσινων

Μοιράσου το άρθρο!