Αγροτικά - Αλιεία

19/03/2011 - 08:02

Ο Δ. Βουνάτσος για το ελαιόλαδο

Την  Παρασκευή 18 Μαρτίου το βράδυ ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φωκίων Βουνάτσος, παρέστη στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου στο αμφιθέατρο του Επιμελητηρίου Λέσβου με θέμα «Το Λεσβιακό ελαιόλαδο, μοχλός ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας» στην οποία απηύθυνε χαιρετισμό. Τοποθετούμενος δε υπερτόνισε το βάρος που πρέπει, επιτέλους, να δοθεί στις εξαγωγές του τυποποιημένου Λεσβιακού λαδιού και ανέφερε τον σχεδιασμό της νέας Δημοτικής Αρχής προς την κατεύθυνση αυτή, όπως αυτός θα ανακοινωθεί επίσημα το προσεχές διάστημα. Ζήτησε δε τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων τοπικών φορέων για την εκπόνηση μιας συγκροτημένης στρατηγικής εξαγωγών του Λεσβιακού λαδιού, όπως επιβάλλουν οι όροι του ανταγωνισμού της σύγχρονης παγκοσμιοποιημένης οικονομίας.

Επίσης ο κ. Βουνάτσος ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή από τους συμμετέχοντες στη μνήμη των θυμάτων της πόλης USHIMADO του νησιού HONSU της Ιαπωνίας, που πρόσφατα επλήγη από τη γνωστή βιβλική καταστροφή, με την οποία αυτή πόλη, το έτος 1982, ο Δήμος Μυτιλήνης, επί Δημάρχου αειμνήστου Απόστολου Αποστόλου, είχε αδελφοποιηθεί με σχετική πανηγυρική τελετή στη Μυτιλήνη, επειδή και εκεί καλλιεργούνται ελιές.

Τέλος, ο Δήμαρχος Λέσβου ζήτησε από τους εκπροσώπους των παρευρισκομένων εκπροσώπων των διαφόρων φορέων και ιδιωτών ελαιοτριβέων και τυποποιητών ελαιολάδου καθώς και από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου τη συγκέντρωση ικανής ποσότητας τυποποιημένου ελαιολάδου αλλά και σαπουνιού για να αποσταλούν, ως συμβολική βοήθεια, μέσω της Ιαπωνικής Πρεσβείας στην Αθήνα,  στον Δήμαρχο της σκληρά δοκιμαζόμενης αδελφής πόλης USHIMADO.

Και οι δύο αυτές προτάσεις του Δημάρχου Λέσβου έγιναν αποδεκτές αμέσως από τους συμμετέχοντες στην ως άνω εκδήλωση.

Μοιράσου το άρθρο!