Αγροτικά - Αλιεία

29/08/2011 - 15:12

Συνάντηση Γιακαλή-Σκανδαλίδη

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη έχει αύριο το πρωί ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Αθανάσιος Γιακαλής. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρόθεσης του Υπουργείου για την άμεση αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και αποφάσεων στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και παρουσία όλων των Περιφερειαρχών, θα καθοριστούν αύριο σε συνεργασία με τον Υπουργό, συγκεκριμένα βήματα και διαδικασίες προς αυτήν την κατεύθυνση.

 
Ειδικότερα στη συνάντηση θα συζητηθούν:
  • Η διανομή προς ενοικίαση με τοπικό μισθό αγροτεμαχίων από το εποικιστικό αρχείο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
  • Ο προγραμματισμός της κατάρτισης ανέργων μέσω των κέντρων γεωργικής κατάρτισης σε αγροτικά επαγγέλματα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας
  • Η ανάληψη από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση αρμοδιότητας διοίκησης, λειτουργίας και αξιολόγησης δημοσίων έργων που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής»
  • Η αξιοποίηση των ακινήτων ιδιοκτησίας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και η διαδικασία υποβολής προτάσεων από τους Περιφερειάρχες
 

Μοιράσου το άρθρο!