Αγροτικά - Αλιεία

18/11/2011 - 09:05

0,03 ευρώ / κιλό ελαιολάδου θα πληρώνουν οι αγρότες της Λέσβου για την αποτυχημένη δακοκτονία!

Η Γενική Δ/νση Φορολογίας Δ/νση Τελών & Ειδικών Φορολογιών, κοινοποίησε τον πίνακα των περιοχών, στις οποίες διενεργήθηκε «με μέριμνα του Δημοσίου» ομαδική καταπολέμηση του δάκου της ελιάς κατά το ελαιοκομικό έτος 2011 2012, προκειμένου να λάβουν γνώση και να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι της περιφέρειας.

Εισφορά δακοκτονίας

Επισημαίνεται ότι οι ελαιοκαλλιεργητές, οι οποίοι κατά το έτος 2011 άσκησαν τους κανόνες της Βιολογικής Γεωργίας, δεν υποχρεούνται στην καταβολή εισφοράς δακοκτονίας. Οι Περιφερειακές Ενότητες θα αποστείλουν στις αρμόδιες ΔΟΥ κατάσταση με τα ονόματα των καλλιεργητών αυτών κατά περιοχή. Αντίγραφο της σχετικής απόφασης θα παραδίδεται από το βιοκαλλιεργητή στον ελαιοτριβέα ως δικαιολογητικό για τη μη είσπραξη απ αυτόν εισφοράς δακοκτονίας. Για τους ελαιώνες που κατ αρχάς εντάχθηκαν στο πρόγραμμα συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς, αλλά μέχρι το τέλος της ελαιοκομικής περιόδου 2011 δεν εφαρμόσθηκε το πρόγραμμα της συλλογικής καταπολέμησης, οι αντίστοιχοι ελαιοκαλλιεργητές δεν υποχρεούνται στην καταβολή της εισφοράς δακοκτονίας για το έτος 2011.

Οι Περιφερειακές Ενότητες θα αποστείλουν στις αρμόδιες ΔΟΥ κατάσταση των πρωτοβάθμιων ΟΤΑ, στις περιοχές των οποίων δεν εφαρμόσθηκε πρόγραμμα συλλογικής καταπολέμησης. Τέλος, με την εγκύκλιο ΠΟΛ.1173/16.8.2011 γνωστοποιήθηκε η τιμή του λαδιού κατά κιλό (1,524 ευρώ/κιλό), με βάση την οποία θα υπολογίζεται αποκλειστικά και μόνο η πιο πάνω εισφορά δακοκτονίας (1,524 Χ 2% = 0,030 ευρώ /κιλό), για το ελαιοκομικό έτος 2011 - 2012 και όχι οποιαδήποτε άλλη οικονομική επιβάρυνση. Για το Νομό Λέσβου, οι Δημοτικές Κοινότητες που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της συλλογικής καταπολέμησης του δάκου, είναι:

ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ Αγιάσου, Αγίας Παρασκευής, Νάπης, Μεσαγρού, Παλαιοκήπου, Παπάδου, Περάματος, Πλακάδου, Σκοπέλου, Αντίσσης, Βατούσας, Ερεσού, Μεσοτόπου, Πτερούντας, Σιγρίου, Χιδήρων, Ασωμάτου, Ιππείου, Κάτω Τρίτους, Κεραμειών, Λάμπου Μύλων, Μυχούς, Συκούντας, Άγρας, Ανεμότιας, Αρίσβης, Δαφίων, Καλλονής, Κεραμίου, Παρακοίλων, Σκαλοχωρίου, Φίλιας, Κώμης, Λουτροπόλεως Θερμής, Μιστεγνών, Νέων Κυδωνιών, Πηγής, Πύργων Θερμής, Κάπης, Κλειούς, Μανταμάδου, Πελόπης, Αργένου, Λεπετύμνου, Μηθύμνης, Συκαμινέας, Αγίας Μαρίνας, Αλυφαντών, Αφάλωνα, Λουτρών, Μόριας, Μυτιλήνης, Παμφίλων, Παναγιούδας, Ταξιαρχών, Λαφιώνα, Πέτρας, Σκουτάρου, Σ τύψης, Υψηλομετώπου, Ακρασίου, Αμπελικού, Μεγαλοχωρίου, Νεοχωρίου, Παλαιοχωρίου, Πλαγιάς, Πλωμαρίου, Τρύγονα, Βασιλικών, Βρίσας, Λισβορίου, Πολιχνίτου, Σταυρού.

----------

πηγη: ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!