Αγροτικά - Αλιεία

23/01/2012 - 13:10

25 και 27 Γενάρη κινητοποιήσεις αγροτών στη Λέσβο

yle="text-align:justify;">Την Τετάρτη 25 Γενάρη και την Παρασκευή 27 Γενάρη κινητοποιούνται οι αυτοαπασχολούμενοι αγρότες του Νομού και απαιτούν λύση στα καυτά προβλήματα. Απαιτούν να έχουν το δικαίωμα να παραμείνουν και να δουλεύουν στα χωράφια τους. Απαιτούν ο κόπος τους και ο πλούτος που παράγουν, είτε λέγεται λάδι, γάλα, κρέας, κάστανο, είτε όποιο άλλο αγροτικό προϊόν, να τους δίνει τη δυνατότητα να ζήσουν την οικογένειά τους, να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, δίνοντας τους όλα τα σύγχρονα εφόδια για τη ζωή τους, να έχουν τα παιδιά τους το δικαίωμα να κάνουν κι αυτά οικογένεια και να μείνουν στο τόπο τους όταν αυτά το αποφασίσουν.

 Να μην στερούνται το σχολείο, γιατί η πολιτεία δεν ανταποκρίνεται στις στοιχειώδης υποχρεώσεις για την μεταφορά των μαθητών στο σχολείο από τα χωριά.

 Να έχουν τη στοιχειώδη φροντίδα υγείας με σύγχρονα Κέντρα Υγείας, στελεχωμένα με το απαραίτητο Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό και εξοπλισμένα με το απαραίτητο διαγνωστικό και εργαστηριακό εξοπλισμό και με τα απαραίτητα ιατροφαρμακευτικά αναλώσιμα είδη.

   Οι εργαζόμενοι αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ και αγρότες, οι νέοι, οι γυναίκες της λαϊκής οικογένειας, δεν έχουν άλλο δρόμο από την κοινή δράση και πάλη, γιατί είναι η ίδια πολιτική που τους χτυπάει, γιατί είναι ο ίδιος αντίπαλος.

Ο μόνος δρόμος για να αντέξουν και να αντιπαλέψουν την χωρίς προηγούμενο επίθεση που δέχονται τα δύο τελευταία χρόνια από τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΛΑΟΣ (είτε ξεχωριστά, είτε τώρα ενωμένα στη συγκυβέρνηση), πάντα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.

Ο μόνος δρόμος είναι ενίσχυση του κοινωνικού μετώπου της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, των φτωχών αγροτών, της νεολαίας και των γυναικών.

  Η διοίκηση του ΠΕΚ καλεί τους εργαζόμενους, εργαζόμενες, ΟΛΟΥΣ, στις κινητοποιήσεις των Αγροτοκτηνοτρόφων, που οργανώνει η ΠΑΣΥ:

■    Στις 25 Γενάρη μέρα Τετάρτη στις 11.30 π.μ. συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς και μαζική παράσταση στο Δήμο Μυτιλήνης και στην Περιφέρεια, για τα χαράτσια που επιβάλλονται στις σταβλικές εγκαταστάσεις, για το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών κ.λπ. και:

■    Στις 27 Γενάρη μέρα Παρασκευή και ώρα 11.30 π.μ. συγκέντρωση στη   

   Λάρσο.

Μοιράσου το άρθρο!