Αγροτικά - Αλιεία

16/12/2010 - 07:39

Αιτήσεις Πληρωμής Βιολογικής Γεωργίας για το 2010

Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Λέσβου
Γίνεται γνωστό στους βιοκαλλιεργητές ελιάς και αμπελιού που έχουν ενταχθεί στο μέτρο 3.1 «ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ» ότι θα πρέπει να υποβάλουν στην Υπηρεσία μας έως τις 31 Μαρτίου 2011 τις αιτήσεις οικονομικής ενίσχυσης για το έτος εφαρμογής 2010.
Εάν η κατάθεση γίνει μέσω τρίτου προσώπου, απαιτείται νόμιμη εξουσιοδότηση. Για την ελιά η κατάθεση των αιτήσεων αρχίζει από 03-01-2011, ενώ οι αιτήσεις για τα αμπέλια μπορούν να κατατίθενται άμεσα.
Η παραλαβή των αιτήσεων θα γίνεται κατά τις εργάσιμες ημέρες και κατά τις ώρες 10:00- 13:00. Κατ΄ εξαίρεση την καταληκτική ημερομηνία της κατάθεσης των αιτήσεων, δηλαδή 31-03-2010, οι αιτήσεις θα παραλαμβάνονται μέχρι τις 15:00. Για την παραλαβή και την πρωτοκόλληση των αιτήσεων τη τελευταία μέρα της προθεσμίας κατάθεσης, θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας, ενώ μετά τη λήξη του ωραρίου δεν θα παραλαμβάνονται και δεν θα πρωτοκολλούνται αιτήσεις, και όσοι δικαιούχοι (ή οι εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποί τους) δεν καταθέσουν την αίτησή τους , θα πρέπει να προσέλθουν εκ νέου στην Υπηρεσία μας κατά τις επόμενες εργάσιμες ημέρες και ώρες για να καταθέσουν και να πρωτοκολλήσουν τις αιτήσεις τους ως εκπρόθεσμες πλέον, έχοντας υπόψη ότι θα υποστούν μείωση του ποσού ενίσχυσης που θα λάμβαναν κατά 1% ανά εργάσιμη μέρα καθυστέρησης.
Σε περίπτωση καθυστέρησης μεγαλύτερης των 25 ημερολογιακών ημερών από την καταληκτική ημερομηνία (31-3-2011) η αίτηση οικονομικής τους ενίσχυσης θα απορρίπτεται, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Επομένως, προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η παραλαβή και πρωτοκόλληση των 1500 περίπου αιτήσεων οικονομικής ενίσχυσης 2010 των βιοκαλλιεργητών του Νομού μας, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν εγκαίρως και σταδιακά τις αιτήσεις τους και να μην επιλέξουν την καταληκτική ημερομηνία για να το πράξουν, διότι ενδέχεται να μην μπορέσουν να την καταθέσουν εμπρόθεσμα.
Η Αίτηση Οικονομικής Ενίσχυσης θα υποβληθεί σύμφωνα με το Υπόδειγμα 9 της υπ' αριθμ. 135576/5-7-2005 Υπουργικής Απόφασης, και θα συνοδεύεται απαραίτητααπό τα εξής δικαιολογητικά με συμπληρωμένα όλα τα πεδία των υποδειγμάτων:
·                    Ετήσια Έκθεση Εφαρμογής του προγράμματος, αρμοδίως υπογεγραμμένη και συνταγμένη σύμφωνα με το Υπόδειγμα 10 της υπ' αριθμ. 135576/5-7-2005 Υπουργικής Απόφασης. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος έχει εντάξειετήσιες καλλιέργειες, θα πρέπει, εκτός από το απολογιστικό μέρος για το έτος εφαρμογής 2010, να καταθέσει υποχρεωτικά και προγραμματικό μέρος για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο.
·                    Πρωτότυπη βεβαίωση του Πιστοποιητικού Οργανισμού, ότι ο δικαιούχος τήρησε τις διατάξεις του Καν.(ΕΟΚ) 2092/91, όπου θα αναγράφεται ο χαρτογραφικός κωδικός κάθε ψηφιοποιημένου αγροτεμαχίου με την αντίστοιχη έκτασή του.
·                    Αντίγραφο της “Αίτησης Ενιαίας Δήλωσης Εκμετάλλευσης Έτους 2010”, θεωρημένο από τον φορέα συμπλήρωσης (π.χ. ΕΑΣ ΛΕΣΒΟΥ, ΕΑΣ ΛΗΜΝΟΥ) σε όλες τις σελίδες και υπογεγραμμένο από τον παραγωγό, καθώς και υπογεγραμμένη “Αίτηση Πληρωμής για μέτρα με βάση την έκταση και τα ζώα στο πλαίσιο του άξονα 2 του Π.Α.Α. 2007-2013 έτους 2010”η οποία εκτυπώνεται από το φορέα συμπλήρωσης(π.χ. ΕΑΣ ΛΕΣΒΟΥ, ΕΑΣ ΛΗΜΝΟΥ) με την υποβολή της Ενιαίας Δήλωσης Εκμετάλλευσης 2010.
·                    Θεωρημένο αντίγραφο του Δελτίου παροχής υπηρεσιών του γεωπόνου-συμβούλου, αποδεικτικό της καταβολής της αμοιβής του για την περίοδο 2010.
·                    Πρωτότυπη απόδειξη, και όχι φωτοαντίγραφο αυτής, καταβολής από τον γεωπόνο - σύμβουλο της κράτησης υπέρ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Η τελευταία ανέρχεται σε 2% επί της αμοιβής του συμβούλου.

Νόμιμη εξουσιοδότηση, εάν η αίτηση κατατεθεί από άλλο πρόσωπο και όχι από τον ίδιο τον βιοκαλλιεργητή.

 

Μοιράσου το άρθρο!