Αγροτικά - Αλιεία

24/10/2011 - 11:17

Αναφορές Σ. Γαληνού για την καθυστέρηση πληρωμών της δακοκτονίας και Οργανισμό Γάλακτος

Δύο άρθρα της εφημερίδα "Τα Νέα της Λέσβου" οδήγησαν το  Βουλευτή Λέσβου Σ. Γαληνό  να καταθέσει αντίστοιχες  αναφορές στη Βουλή Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστα Σκανδαλίδη

Σας καταθέτω ως αναφορά δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ» , σχετικά με τον κίνδυνο διακοπής των εργασιών δακοκτονίας, εξαιτίας της καθυστέρησης που παρατηρείται φέτος στις πληρωμές των εργαζομένων.

Κάθε χρόνο στις αρχές Σεπτεμβρίου, το προσωπικό της δακοκτονίας πληρωνόταν για τα δεδουλευμένα του στην πρώτη διαβροχή, που γινόταν στις αρχές του καλοκαιριού. Ωστόσο φέτος και παρά το γεγονός ότι ο αριθμός του προσωπικού έχει μειωθεί στο 50% , καταγράφεται αδυναμία καταβολής έστω και μέρους των δεδουλευμένων και δεν υπάρχει και καμία επίσημη διαβεβαίωση για πότε θα ξεκινήσει η πληρωμή των εργαζομένων, αρκετοί εκ των οποίων περιμένουν αυτά τα χρήματα προκειμένου να καλύψουν βιοτικές τους ανάγκες.

Παρακαλούμε για την εξέταση των αναφερομένων θεμάτων και την απάντησή σας.

---------------------------------------

Σας καταθέτω ως αναφορά δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ» στο οποίο εκτός των άλλων θεμάτων, τίθεται το θέμα της οργανωτικής διάρθρωσης του νέου Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ». Σύμφωνα με την σχετική ΚΥΑ που εκδόθηκε η μόνη αναφορά στη Μυτιλήνη είναι ότι το Εργαστήριο Ελέγχου ποιότητας Γάλακτος υπάγεται στη Γενική Διεύθυνση Διασφάλισης ποιότητας αγροτικών προϊόντων του νέου Οργανισμού. Μάλιστα δε η περιφερειακή διεύθυνση που θα έχει στην αρμοδιότητά της την περιοχή του Αιγαίου θα εδρεύει στον Πειραιά και αποτελεί τη μοναδική περιοχή – εξαίρεση, της οποία η Περιφερειακή Διεύθυνση εδρεύει σε άλλη περιοχή, από αυτήν της αρμοδιότητάς της. Παρακαλούμε για την εξέταση των αναφερομένων στο δημοσίευμα και την απάντησή σας.

Μοιράσου το άρθρο!