Αγροτικά - Αλιεία

06/10/2011 - 11:16

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011 ο τελευταίος ψεκασμός .... ενώ παραμένουν απλήρωτοι οι δακοκτόνοι!

Την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011  αρχίζει ο τελευταίος γενικός δολωματικός ψεκασμός κατά του δάκου σε όλη τη Λέσβο. Ο ψεκασμός πραγματοποιείται με μισά συνεργεία (4 ψεκαστές) και θα διαρκέσει 14 ημέρες. (δηλαδή  μέχρι Τρίτη  25 Οκτωβρίου )
Οι ημερομηνίες ψεκασμού, καθώς και το χρησιμοποιούμενο εντομοκτόνο σε κάθε περιοχή, θα αναφέρονται στις έγγραφες ανακοινώσεις που αναρτώνται στους πίνακες ανακοινώσεων των δήμων και κοινοτήτων ή θα γνωστοποιούνται από τους κατά τόπους τομεάρχες ή αρχιεργάτες των συνεργείων διαβροχής.

 Συλλογή ελαιοκάρπου μπορεί να γίνει  στις περιοχές που θα  χρησιμοποιηθεί το DIMETHOATE (Ντιμεθοέϊτ) 21 ημέρες μετά την ημερομηνία τελευταίου  ψεκασμού και για τις  περιοχές που θα χρησιμοποιηθεί το SUSSECC (Σαξέs) 7 ημέρες  μετά την ημερομηνία του  τελευταίου  ψεκασμού.

Η δακοπροσβολή σε όλο το νησί έχει χτυπήσει κόκκινο και οι ελαιοπαραγωγοί σε συνδυασμό με την πτώση τιμών ελαιολάδου βρίσκονται σε δυσχερή θέση.

Από την άλλη το εργατοτεχνικό προσωπικό δακοκτονίας δεν έχει πληρωθεί ούτε ένα ευρώ. Πέρασαν 3 μήνες που εργάζονται χωρίς να αμείβονται. Μάλλον το δημόσιο έχει προχωρήσει σε άτυπη στάση πληρωμών των συμβασιούχων. Μέχρι και σήμερα δεν είχε έρθει καμία έγκριση για την καταβολή χρημάτων.

Και ενώ στη Λέσβο οι ελαιοπαραγωγοί "κοιμούνται"  στην Κρήτη ετοιμάζονται μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για την αναποτελεσματική δακοκτονία.....

Μοιράσου το άρθρο!