Αγροτικά - Αλιεία

14/04/2011 - 19:05

Χωρίς σωτηρία οι τιμές ελαιολάδου-Ξανά όχι στην αποθεματοποίηση

Απέρριψε  το αίτημα για ενεργοποίηση της ιδιωτικής αποθεματοποίησης στο ελαιόλαδο η επιτροπή διαχείρισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεδρίασε την Τετάρτη, 13 Απριλίου.

Ωστόσο, στο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας που πραγματοποιείται την Πέμπτη, 14 Απριλίου στο Λουξεμβούργο, η Ισπανία θα θέσει ξανά το θέμα στο τραπέζι. Η Ισπανίδα υπουργός Ρόσα Αγιλάρ εκτιμά ότι «υπάρχουν πιθανότητες» στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής διαχείρισης της Ε.Ε. να εγκριθεί η αποθεματοποίηση.

Η κυρία Αγιλάρ ανέφερε πως απέστειλε στον επίτροπο Τσιόλος «όλες τις πληροφορίες ώστε να δει ότι η Ισπανία είναι αποφασισμένη να αλλάξει τη διάρθρωση» του κλάδου, προσθέτοντας ότι το ελαιόλαδο χρειάζεται «την ασπιρίνη αυτή», κάνοντας αναφορά στο χαρακτηρισμό που είχε χρησιμοποιήσει ο κ. Τσιόλος για την αποθεματοποίηση.

Την ίδια ώρα, οι ισπανικές αγροτικές οργανώσεις εκφράζουν την απογοήτευσή τους με κοινό ανακοινωθέν: «Σε τίποτα δεν ωφέλησε που αποστείλαμε στον επίτροπο τις πρόσθετες πληροφορίες που ζήτησε κατά την τελευταία του επίσκεψη στην Ισπανία. Ούτε βοήθησε που άλλες χώρες στήριξαν το ισπανικό αίτημα, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Πολωνία, η Κύπρος και η Ισπανία».

Οι Ισπανοί έχουν προγραμματίσει νέα μεγάλη διαδήλωση στο Τολέδο την Παρασκευή, υπέρ του ανοίγματος της αποθεματοποίησης.

 

Μοιράσου το άρθρο!