Αγροτικά - Αλιεία

25/01/2012 - 15:18

Κατανομή ποσοτήτων αναφοράς αγελαδινού γάλακτος από το Εθνικό Απόθεμα την γαλακτοκομική περίοδο 2011-2012

yle="text-align:justify;">Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν έως τις 31-01-2012 αίτηση χορήγησης ποσότητας αγελαδινού γάλακτος από το Εθνικό απόθεμα στην Δνση Αγροτικής Οικονομίας Γρ. 8.

Δικαιούχοι ορίζονται :

Γεωργοί, φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ομάδα φυσικών ή νομικών προσώπων των οποίων η εκμετάλλευση βρίσκεται στην ελληνική επικράτεια, που παράγουν και εμπορεύονται αγελαδινό γάλα ή και γαλακτοκομικά προϊόντα από αγελαδινό γάλα ή προετοιμάζονται να το πράξουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα:

Α) Ενεργοί παραγωγοί γάλακτος, οι οποίοι κατά την προηγούμενη γαλακτοκομική περίοδο 2010/2011 υπερέβησαν την ατομική τους ποσόστωση, λαμβανομένων

υπόψη των περιπτώσεων ανωτέρας βίας ή και εξαιρετικών περιστάσεων δεόντως αιτιολογημένων και εφ’ όσον η ατομική τους ποσότητα αναφοράς ή οι παραδόσεις τους για την περίοδο αυτή είναι τουλάχιστον20 τόνοι.

Β) Γεωργοί που υπέβαλαν ή θα υποβάλλουν κατά το τρέχον ημερολογιακό έτος και μέχρι 31/12/2011 αίτημα ένταξης στα αντίστοιχα προγράμματα εφαρμογής του

Καν. (ΕΚ) 1698/05 ή του ν. 3299/04 (Α΄ 261) περί «Κίνητρα Ιδιωτικών Επενδύσεων για την Οικονομική Ανάπτυξη και την Περιφερειακή Σύγκλιση», εφόσον καλύπτουν τις λοιπές προϋποθέσεις ένταξης στο σχετικό πρόγραμμα.

Στα σχετικά επενδυτικά σχέδια θα πρέπει να προβλέπεται δραστηριότητα παραγωγής τουλάχιστον 70τόνων αγελαδινού γάλακτος ανά γαλακτοκομικό έτος.

Γ) Γεωργοί, νεοεισερχόμενοι στον τομέα της γαλακτοπαραγωγής, που δεν υπάγονται στην ανωτέρω κατηγορία (Β), μετά από πιστοποίηση από τον ΕΓΟΔ

ύπαρξης της εκμετάλλευσής τους και εφ΄όσον αυτή δεν προέρχεται από διαχωρισμό κοινής εκμετάλλευσης.

Μοιράσου το άρθρο!