Αγροτικά - Αλιεία

06/07/2011 - 14:54

Με καθυστέρηση 20 ημερών ξεκινούν την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011 οι ψεκασμοί για τη Δακοκτονία

   Από την Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Λέσβου ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 8 Ιουλίου ξεκινάει η Α΄ Γενική Διαβροχή κατά του Δάκου της Ελιάς.

Προκειμένου να επιτευχθεί η προστασία της ελαιοπαραγωγής του Νησιού μας θα πρέπει τόσο οι εμπλεκόμενοι φορείς όσο και οι ελαιοπαραγωγοί να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια με στόχο την επιτυχημένη διεξαγωγή του προγράμματος Δακοκτονίας.

Παρακαλούνται :

1) Οι ελαιοπαραγωγοί να επιδείξουν ενδιαφέρον, ώστε να  ενημερωθούν για την ημερομηνία ψεκασμού των ελαιοκτημάτων τους από τις ανακοινώσεις των  Δημοτικών Κοινοτήτων και τους αρχιεργάτες της περιοχής τους, να παρακολουθούν τους ψεκασμούς και να διευκολύνουν της είσοδο των συνεργείων στα περιφραγμένα ελαιοκτήματα τους

3) Οι  βιοκαλλιεργητές να φροντίσουν να βάλουν πινακίδες στα ελαιοκτήματά τους και να τοποθετήσουν παγίδες στα ελαιόδεντρα εφόσον υπάρχει καρπός

4) Ο Δήμος, οι Δημοτικές Ενότητες, οι Συνεταιρισμοί, και οι Αγροτικοί Σύλλογοι να ενδιαφερθούν από πλευρά τους στην διευκόλυνση της καλής λειτουργίας των συνεργείων (π.χ. παροχή νερού - συντήρηση Αγροτικών δρόμων, κλπ).

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Λέσβου  από πλευρά της θα καταβάλλει τη μέγιστη προσπάθεια, όπως άλλωστε κάθε χρόνο, για την ομαλή διεξαγωγή της φετινής διαδικασίας.    

Μοιράσου το άρθρο!