Αγροτικά - Αλιεία

02/11/2011 - 07:50

Παναγροτική κινητοποίηση την Παρασκευή 4/11/2011 στη Μυτιλήνη

Παλλεσβιακή παναγροτική κινητοποίηση διοργανώνει μεθαύριο Παρασκευή η ΠΑΣΥ στη Μυτιλήνη. Η αγωνιστική συγκέντρωση θα γίνει στις 11 π.μ. στην πλατεία Σαπφούς.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα συμμετοχής της ΠΑΣΥ προς τους αγροτοκτηνοτρόφους του νησιού τονίζονται τ' ακόλουθα: «Η κατάσταση που ζεις σήμερα είναι η χειρότερη των τελευταίων δεκαετιών. Οι τιμές των προϊόντων σου (λάδι, γάλα, κρέας κ.λπ) στον πάτο του βαρελιού, το κόστος παραγωγής στα ύψη, το ίδιο και το κόστος ζωής, αφού πληρώνεις κι εσύ την πολιτική που προωθούν η κυβέρνηση, η τρόικα και η πλουτοκρατία και η οποία έχει σαν στόχο της να διαφυλάξει τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι εμποροβιομήχανοι, που καταληστεύουν τον αγρότη και το λαϊκό καταναλωτή.

Και η κατάσταση αυτή, που δεν έπεσε από τον ουρανό, αλλά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που προωθείται στον αγροτικό τομέα από την ΕΕ, την ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα που συμφωνούν με τις επιλογές της, και που έχει σαν στόχο τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια, θα γίνει ακόμα χειρότερη για τη μικρομεσαία αγροτιά μας εξαιτίας των αποφάσεων που πάρθηκαν με τη νέα αναθεώρηση της ΚΑΠ, που θα ισχύει από το 2014 έως το 2020.

Αν μπροστά σε αυτή τη κατάσταση και στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, σκύψουμε το κεφάλι, τότε δε θα τα χάσουμε όλα, αλλά θα χάσουμε τα πάντα και θα καταδικάσουμε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας να ζήσουν μια ζωή φορτωμένα με άγχος και ανασφάλεια.

Ο μόνος δρόμος που μας ταιριάζει είναι αυτός του αγώνα, της αντίστασης και της πάλης ενάντια στην πολιτική που γεννά τα προβλήματα και για μια άλλη πολιτική όπου ο παραγόμενος πλούτος δε θα πηγαίνει στις τσέπες του εμποροβιομήχανου, αλλά στην κάλυψη των δικών σου αναγκών»

πηγη: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

--------------------------

Κάλεσμα από το ΠΕΚ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στις 4 ΝΟΕΜΒΡΗ 11 το ΠΡΩΙ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

  Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, Νέοι και νέες, Άνεργοι, μετανάστες   Η κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι, α/α ΕΒΕ και φτωχοί αγρότες, είναι η χειρότερη των τελευταίων δεκαετιών. Με αφορμή την κρίση για χάρη της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου και με πρόσχημα τα ελλείμματα και το χρέος, παίρνουν όλα αυτά τα μέτρα που δεν έχουν προηγούμενο. Τα αλλεπάλληλα αντιλαϊκά, αντεργατικά μέτρα που παίρνονται, στόχο έχουν να οδηγήσουν την λαϊκή οικογένεια σε συνθήκες εξαθλίωσης, την εργατική τάξη σε μισθούς Ινδίας και Κίνας, τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ στην ανεργία, να ξεκληρίσουν τους αγρότες από τα χωράφια τους, η γη και η αγροτική παραγωγή να περάσει σε λίγα χέρια. Κοινός εχθρός της Εργατικής Τάξης, των αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ και της αγροτιάς, είναι το μεγάλο κεφάλαιο και τα κόμματα που το υπηρετούν, ΠΑΣΟΚ Ν.Δ. και ΛΑΟΣ, μαζί και όλοι αυτοί που στηρίζουν με νύχια και με δόντια την Ε.Ε. Σήμερα που η κατάσταση για τη λαϊκή οικογένεια δεν έχει προηγούμενο. Ο κοινός οργανωμένος αγώνας, είναι προϋπόθεση για την ανατροπή αυτής της κατάστασης. Ανυπακοή στα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για λογαριασμό της πλουτοκρατίας, σε συνεργασία με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΕΕ-ΔΝΤ ΕΚΤ- και με την ανοχή της Ν.Δ και του ΛΑΟΣ.

Η λαϊκή οικογένεια δεν έχει και δεν πρέπει να πλήρωσει κανένα χαράτσι

Κάτω η κυβέρνηση και τα άλλα Κόμματα της Πλουτοκρατίας.

Έξω από την Ε.Ε. και τους άλλους Ιμπεριαλιστικούς Οργανισμούς.

Μονομερή διαγραφή του χρέους.

 

ΟΛΟΙ στο ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ

11 το ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ.

 

ΕΡΓΑΤΕΣ, ΑΓΡΟΤΕΣ, ΕΒΕ και ΦΟΙΤΗΤΕΣ με μέτωπο

Απαντάμε στις Πολυεθνικές και τα κόμματα που τις υπηρετούν

     

--------------------------------

Κάλεσμα Αγροτών από το Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας

Αγρότη, αγρότισσα, κτηνοτρόφε Έφτασε η ώρα για να σηκωθείς Οι μέρες που βιώνει η αγροτική λαϊκή οικογένεια είναι εξαιρετικά δύσκολες. Ας πάρουμε αφορμή από την καθημερινή ζωή μας που συνεχώς χειροτερεύει. Τα παραδείγματα είναι πολλά για να προβληματίσουν και αρκετά για να μας φέρουν προ των ευθυνών μας. Η ιστορική οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας σε συνδυασμό με την συνειδητά εφαρμοζόμενη αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ συρρίκνωσαν το πενιχρό εισόδημα μας. Τα χαράτσια αποτελούν την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Ο οδοστρωτήρας της κρίσης καταστρέφει τα πάντα (παραγωγή, θέσεις δουλειάς, όνειρα) αρκεί μια μόνο οικονομική κρίση για να μας αποδείξει πως καμιά κατάκτηση δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη σ’ αυτό το σύστημα.

Τίποτα δεν άλλαξε και δεν θα αλλάξει όμως όσο βρισκόμαστε με σκυμμένο το κεφάλι και ανοργάνωτοι. Καμιά παραχώρηση, απόσπαση και κατάκτηση δεν ήρθε μόνη της. Εμείς οι αγροκτηνοτρόφοι της Ανεμώτιας δεν δεχόμαστε να «ανοίγουμε το χέρι μας για να μας βάζουν μέσα ένα ξεροκόμματο – το αντίτιμο για το κόπο μας». Αυτό δεν ταιριάζει σε περήφανους ανθρώπους, δεν ταιριάζει στους αγωνιστές της δουλειάς και του μεροκάματου . Για να μη γίνει όμως η δουλειά- δουλεία και εμείς οι δούλοι του 21 αιώνα πρέπει να απαντήσουμε:

Η Παρασκευή 4 Νοεμβρίου να γίνει σταθμός στην ανασύνταξη του αγροτικού κινήματος της Λέσβου. Με τους αγροτικούς συλλόγους μπροστά, ενωμένους και σε συνεχή συνεργασία. Με αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες. Με πολλά ενεργά μέλη που θα μάχονται στην κατεύθυνση υπεράσπισης των συμφερόντων του συνόλου της φτωχομεσαίας αγροτιάς.

Όλοι μαζικά, οργανωμένα και περιφρουρημένα να δώσουμε το παρόν στο Παλλεσβιακό Παναγροτικό Συλλαλητήριο την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 11π.μ. στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη. Είναι χρέος μας απέναντι στους πατεράδες, τους παππούδες μας και υποχρέωση στα παιδιά μας, στις νέες γενιές είναι υπεύθυνη στάση στις οικογένειες μας, είναι πράξη αλληλεγγύης στους συναδέλφους μας που υποφέρουν, ξεκληρίστηκαν η παλεύουν να τα φέρουν βόλτα.

Η τιμημένη αγροτιά ξέρει να παλεύει και να αγωνίζεται, το αποδεικνύει κάθε μέρα στη δουλειά – στο χωράφι, ας το δείξει τώρα και ξανά στους αγώνες. Οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν δόθηκαν.

Μοιράσου το άρθρο!