Αγροτικά - Αλιεία

21/12/2011 - 07:22

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου πληρώνονται οι αγροτικές επιδοτήσεις

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την αποστολή του σχετικού αρχείου πληρωμής στην ΑΤΕ, Τράπεζα που συνεργάζεται ο Οργανισμός Πληρωμών, αρχίζει από αύριο το βράδυ (Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου) η διαδικασία πίστωσης στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών για την πληρωμή εξόφλησης της ενιαίας ενίσχυσης του 2011 , όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου.

Η ανάληψη των χρημάτων θα μπορεί να γίνει από την Παρασκευή (23 Δεκεμβρίου) και αφορά 700.098 δικαιούχους αγρότες ενώ το καταβαλλόμενο ποσό ανέρχεται σε 1.004.772.619 Ευρώ. O υπουργός δήλωσε: Πληρωμή Εξόφλησης Ενιαίας Ενίσχυσης 2011.

1. Ολοκληρώθηκε σύμφωνα με τον προγραμματισμό η διαδικασία ελέγχων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και ήδη το επεξεργασμένο αρχείο (δισκέτα) με τα ονόματα των δικαιούχων έχει αποσταλεί στην ΑΤΕ.

2. Το όλο εγχείρημα ήταν τεχνικά και οικονομικά δύσκολο. Μετά την πληρωμή της προκαταβολής τον Νοέμβριο με συντονισμένες προσπάθειες έγιναν οι διορθώσεις του μεγαλύτερου αριθμού προβλημάτων από τις οργανώσεις των παραγωγών και οι υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ ανταποκρίθηκαν στην ανάγκη των αγροτών για έγκαιρη πληρωμή πριν τις γιορτές.

Το θέμα της εξεύρεσης των πόρων 1 δις € αποτέλεσε, αμέσως μετά την πληρωμή της προκαταβολής (10/11/2011), πρώτη προτεραιότητα του ΥΠΑΑΤ γνωρίζοντας τα προβλήματα ρευστότητας των τραπεζών από τα οποία δεν εξαιρείται και η ΑΤΕ. Σε συνεργασία με το Υπ. Οικονομικών τον Υπουργό Ε. Βενιζέλο και τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Φίλιππο Σαχινίδη και σε συνεργασία με την Διοίκηση της ΑΤΕ έγινε κατορθωτή χθες το απόγευμα η εξασφάλιση της αναγκαίας ρευστότητας του 1 δις €.

3. Η πληρωμή αυτή στην παρούσα οικονομική κρίση θα συμβάλει σημαντικά ενόψει και των εορτών στην οικονομική δραστηριότητα της υπαίθρου και τον προγραμματισμό της παραγωγής από πλευράς αγροτών.

4. Η πληρωμή αφορά 700.098 δικαιούχους και το καταβαλλόμενο ποσό ανέρχεται σε 1.004.772.619 €.

Η διαδικασία της πίστωσης των λογαριασμών θα αρχίσει από την ΑΤΕ την Πέμπτη 22.12.2011 το βράδυ και οι δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν ανάληψη από την Παρασκευή 23.12.2011.

5. Από την Πέμπτη το απόγευμα μετά τις 18.00 οι δικαιούχοι θα μπορούν να ενημερώνονται για το ποσό της πληρωμής ή για τα προβλήματα της πληρωμής είτε μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΕΠΕ (WWW.opekepe.gr) είτε μέσω του αριθμού τηλεφώνου 1540.

--------------------------------------------

Για διευκόλυνση της ενημέρωσης των δικαιούχων, Ο ΟΠΕΚΕΠΕ σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκανδαλίδης, θέτει στην διάθεση των δικαιούχων από σήμερα την νέα διαδικτυακή υπηρεσία ενημέρωσης των αγροτών για τις πληρωμές που πραγματοποιεί ο Οργανισμός. Οι αγρότες μπορούν απλά με την εισαγωγή του ΑΦΜ τους στο στην σχετική εφαρμογή στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ να ενημερώνονται για το σύνολο των πληρωμών που πραγματοποιεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Δες τωρα τις πληρωμες σου on-line :

---------------------------------------------------

κάντε like στην επίσημη σελίδας του Lesvosnews στο Facebook

Μοιράσου το άρθρο!