Αγροτικά - Αλιεία

09/07/2012 - 16:13

Πρόεδρος Αρχιεργατών Καραβατάκης κατά Αντιπεριφερειάρχη Φλώρου

    Δημοσιεύουμε την ανοιχτή επιστολή του Προέδρου Αρχιεργατών κ. Καταβατάκη κατά του Ανιπεριφερειάρχη κ. Φλώρου.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κος Καραβατάκης ΔΕΝ προσλήφθηκε από τον εργολάβο που έχει αναλάβει το έργο της δακοκτονίας.

Η επιστολή περιέχει  πολλές κατηγορίες κατά του Αντιπεριφερειάρχη και σίγουρα το θέμα θα έχει και συνέχεια

 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΒΑΤΑΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΡΧΙΕΡΓΑΤΩΝ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ ΛΕΣΒΟΥ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς Τον

              Αντιπεριφερειάρχη κ.Φλώρο

Είναι πολύ άσχημο πράγμα να διαστρεβλώνουν την αλήθεια και να συκοφαντούν άδικα.

   Εγώ εκπροσωπώντας το σωματείο θέσαμε ορισμένα ερωτήματα μέσω Δελτίου Τύπου. Μέχρι κι αυτή τη στιγμή δεν πήραμε απαντήσεις σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της δακοκτονίας, που θεωρούμε ότι βλάπτει άμεσα το συμφέρον του Λεσβιακού Λαού.

  Δεν καταφερθήκαμε κατά της Περιφέρειας, όπως λέει ο κ.Φλώρος, ο οποίος πιάνεται απ’ αυτό και για να υπερασπιστεί την «αψεγάδιαστη» και «κρυστάλλινη», όπως λέει στα Μέσα Ενημέρωσης  Περιφέρεια, ρίχνει λάσπη και συκοφαντίες στο όνομά μου,  θεωρώντας ότι λειτουργώ μόνος μου και ό,τι το σωματείο μας είναι ένα μηδενικό.

   Το σωματείο μας σας πληροφορώ έχει δραστηριότητα πάνω από 30 χρόνια, με όλα τα νόμιμα και διαδικαστικά δικαιολογητικά εκλογών, που είχαμε προσκομίσει και στην εταιρεία «ΔΟΜΗΣΗ» στον κύριο Μακρή.

  Ίσως όμως να σας πείραξε ό,τι εγώ σαν Πρόεδρος, πράττοντας πάντα σύμφωνα με ομόφωνες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, αγωνίζομαι για το καλό των εργαζομένων μελών μας, για τα δικαιώματά τους, για την πληρωμή τους και δεν αποτελώ σφραγίδα, όπως λέτε.  

  Σπιλώνετε βάρβαρα το όνομα μου λέγοντας ότι θέλω να καλύψω βρωμιές δικές μου. Σας πληροφορώ ότι είμαι καθαρός τόσο εγώ, όσο και η οικογένειά μου.

  Ένα ηγετικό στέλεχος της παράταξης όπως είστε εσείς να παραδέχεται δημόσια ότι όντως μοίραζε κίτρινα χαρτάκια με τα ονόματα εκείνων των αρχιεργατών που θέλατε εσείς να τοποθετήσετε, αγνοώντας το σωματείο, πολύτεκνους και αυτούς που είχαν εμπειρία 15-20 χρόνων στο ράντισμα και που ήθελαν ένα με δύο χρόνια να πάρουν σύνταξη. Στο γραφείο σας λέγατε: «Κουμάντο θα κάνω μόνο εγώ και όποιον θέλω εγώ θα βάζω αρχιεργάτη» Το θυμάστε;

  Το σωματείο το θεωρούσατε μηδενικό και όταν σας είπα για τους πολυτέκνους που αφήσατε απέξω από πέρυσι, μου είπατε επί λέξη: «Αυτοί έκαναν ένα σωρό παιδιά, εγώ θα την πληρώσω; Ας μην τα κάνανε». Και όντως είναι αυτοί οι πολύτεκνοι, που αύριο θα δώσουν στην πολιτεία τους στρατιώτες της.

  Γυρίσατε την κατηγορία ατομική και με κατηγορείται δημοσίως για σωρεία αναφορών και πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων, επειδή λέει με πήρατε στο τηλέφωνο για να έρθετε στο συνεργείο μου και δεν ήμουν εκεί. Σας πληροφορώ, έχω 18 χρόνια στο ράντισμα και ήμουν πάντα παρόν στο συνεργείο μου.

 

Σας είχα τονίσει επανειλημμένα ό,τι στις περιοχές που είχατε ορίσει, το κινητό τηλέφωνο δεν πιάνει στις περισσότερες απ’ αυτές και χαριτολογώντας σας είχα πει: «Δεν πιάνει το κινητό, θα ρίξω μια ντουφεκιά για να δείτε που είμαι». Δεν ήθελα να σας κάνω επίδειξη ως κυνηγός όπως είπατε, αλλά θα ήθελα πολύ να έρθετε με το τζιπ που σας διαθέτει η Περιφέρεια για να δείτε από κοντά σε τι δύσβατες  περιοχές μας υποχρεώνετε να ραντίσουμε και με τι συνθήκες, μέσα στο καρκίνο και μέσα στον καύσωνα και μόνο με 4 ραντιστές!

  Ακόμα  αν χαλάσει το τζιπ  θα μεριμνήσει η Περιφέρεια για να το επιδιορθώσει. Το δικό μας αυτοκίνητο όμως αν χαλάσει θα το πληρώσουμε από το πενιχρό αυτό μεροκάματο που μας δίνετε και που ούτε καν φροντίσατε να μας το ξοφλήσετε από πέρυσι.

Δύο Περιφέρειες που δίνετε σε κάθε αρχιεργάτη και με 4 ραντιστές, ελικόπτερο να σηκωνόταν να ραντίσει, πάλι δεν θα προλάβαινε.

  Εγώ είχα τις εξής περιοχές: Αύλωνας, Στράκια, Φτέλια, Κατσίνια, Κριθαριές, Μάλια, Πετρένιο Αλώνι, πάνω Βίγλα, Δερ Βρύση, Κουκουβιάδες όρος, Τσίλια και όλες αυτές οι περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Γέρας είχαν πολλές ελιές και χρειαζόταν διπλάσιο ψεκασμό από άλλες.

  Μιλάτε λοιπόν εσείς για σφραγίδα και για βρωμιές που θέλω να καλύψω; Πώς να ραντιστούν όλες αυτές οι περιοχές με 4 ραντιστές μόνο, με λίγους ψεκασμούς και με τέτοια πίεση;

  Σας ερωτώ ευθέως και δημοσίως. Πότε έκανα καλά τη δουλειά μου; Τώρα που με κατηγορείται για πλημμελή καθήκοντα, ή τότε που ήρθατε στο συνεργείο μου με το επιτελείο σας, ημέρα Σάββατο στα Κατσίνια και μου είπατε: «Μπράβο ρε Καραβατάκη συγχαρητήρια, έχεις το πιο άψογο συνεργείο». Αυτό για να καταλάβει και ο κόσμος δηλαδή, πότε λέτε την αλήθεια.

   Λέτε ότι αγωνιστήκατε για να βάλετε πέρυσι ακόμα ένα μέλος της οικογένειας. Μας εσείς δεν ήσασταν κατηγορηματικός γι’ αυτό και αγνοούσατε παντελώς τους πολύτεκνους και εγώ με το σωματείο πηγαινοερχόμασταν στη Μυτιλήνη για να καταφέρουμε το αντίθετο;

  Έρχεστε σε αντίφαση όταν λέτε ό,τι καμιά παρέμβαση δεν κάνατε στον εργολάβο και από την άλλη λέτε ό,τι ο εργολάβος ελέγχεται από εσάς και ό,τι εσείς δώσατε τον κατάλογο των αρχιεργατών που όπως αποδείχτηκε δεν περιείχε όλα τα ονόματα, αφού τους πολύτεκνους τους αφήσατε απέξω και βάλατε ονόματα άλλων, που πιθανόν για κάποιο λόγο να τους είχατε υποχρέωση.

  Μου καταλογίζετε την κατηγορία ό,τι έπρεπε σαν σωματείο να επέμβουμε τότε στον εργολάβο. Σας πληροφορώ ότι έχω πάει επανειλημμένα στην εταιρεία προσκομίζοντας πρώτα τα νόμιμα χαρτιά του σωματείου μας και μετά απαιτώντας, να πάρουν αυτούς τους πολύτεκνους που απέρριψε η Περιφέρεια, αλλά όπως αποδείχτηκε, χωρίς αποτέλεσμα.

   Είναι σωστό η Λέσβος το πιο πράσινο νησί να παραμένει μέχρι τώρα Ιούλη μήνα χωρίς ψεκασμούς; όταν άλλες περιοχές όπως η Κρήτη, έχει κάνει ήδη ένα ψεκασμό και έχει τοποθετήσει τις παγίδες της και περιμένει το δεύτερο και το κυριότερο, ότι είναι πληρωμένοι από πέρυσι.

  Πότε επιτέλους  κ. Αντιπεριφερειάρχη θα ασχοληθείτε σοβαρά με το θέμα και να υπερασπιστείτε  όχι όπως λέτε την κρυστάλλινη όψη της Περιφέρειας, αλλά το προϊόν του νησιού το λάδι και την ποιότητά του; Είναι κρίμα ο κόσμος να πληρώνει υπέρ δακοκτονίας  και να μην έχει το θεμιτό αποτέλεσμα στη σοδειά του. Εξάλλου γι’ αυτό σας τοποθέτησαν σ’ αυτή την καρέκλα για να φανείτε αντάξιος της και όχι να σπιλώνετε έναν αρχιεργάτη που εκπροσωπεί τους αρχιεργάτες και εκφράζει τους ελαιοπαραγωγούς, που εσείς με απειλές τους εκφοβίζετε για να τους κλείσετε το στόμα.

   Ισχυρίζεστε ότι έχετε  καταφύγει στη δικαιοσύνη και ότι θα τραβήξετε το ζήτημα μέχρι το τέλος.

   Αλλά εμείς από τη μεριά μας και δεν είναι προσωπικό το ζήτημα, έχουμε το δίκιο και θα το διεκδικήσουμε.

                                  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΒΑΤΑΚΗΣ

-----------------------------

Διαβάστε / σχετικοί σύνδεσμοι για το θέμα / αρχείο  Lesvosnews:

H κόντρα συνεχίζεται… Ανακοίνωση Σωματείου Αρχιεργατών Λέσβου Απάντηση Περιφέρειας στο “σκηνικό υποκρισίας” για τη δακοκτονία up date 2 / Σπάει το “απόστημα” της δακοκτονίας στη Λέσβο

Μοιράσου το άρθρο!