Αγροτικά - Αλιεία

02/04/2012 - 14:10

Στην ημερίδα της ΕΑΣ Λέσβου ο Περιφερειάρχης Ν. Γιακαλής

yle="text-align:justify;">Στην ημερίδα που διοργάνωσε το Σάββατο 31/3 η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου με θέμα: «Αποτελέσματα του τριετούς προγράμματος εργασίας της ΟΕΦ ΕΑΣ Λέσβου», στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Λέσβου, παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, χαιρετίζοντας την εκδήλωση και παρουσιάζοντας τη δράση «Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη», που εκπονείται από την Περιφέρεια.

Παρόντες εκ μέρους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ήταν και οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Γεώργιος Φλώρος και Νικόλαος Μάρκου.

Ο Περιφερειάρχης στη σύντομη ομιλία του εξήρε το έργο των Αγροτικών Συνεταιρισμών της Λέσβου, τονίζοντας ότι η δραστηριότητά τους αποτελεί τη βάση της ισχυροποίησης της ταυτότητας της Λέσβου, ως τόπου παραγωγής ιδιώνυμων αγροτικών προϊόντων.

Παράλληλα όπως τόνισε και σε αντίστοιχη ομιλία του πριν από λίγες ημέρες στην Συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών, ανέφερε πως ο αγροδιατροφικός τομέας πρέπει –και είναι- στρατηγική επιλογή για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, για ένα ισχυρό αναπτυξιακό και παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης για τα νησιά μας.

Χαρακτηριστικά δε, δήλωσε ότι «αναγνωρίζοντας την οικονομική και κοινωνική σπουδαιότητα της αγροδιατροφικής αλυσίδας και της σύνδεσής της με τις τοπικές ιδιαιτερότητες, τον τουρισμό, την εστίαση και την απασχόληση, εμείς σαν Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, πιστεύουμε ότι η ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα αποτελεί το μεγάλο πρώτο βήμα προκειμένου τα νησιά μας να αποτελέσουν πόλο βιώσιμης  ανάπτυξης και υψηλής ανταγωνιστικότητας.».

Μοιράσου το άρθρο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ