Αγροτικά - Αλιεία

06/10/2011 - 14:26

Συνάντηση Περιφερειάρχη με επαγγελματίες αλιείς

Τους επαγγελματίες αλιείς της Μυτιλήνης, υποδέχτηκε σήμερα 6-10-2011  το πρωί στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Αθανάσιος Γιακαλής, συζητώντας μαζί τους τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο τους στη Λέσβο.

 Οι αλιείς προέβαλαν ως βασικό ζήτημα προβληματισμού τους, την αλλαγή από την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή, του κανονισμού απόστασης της μεσαίας αλιείας, που επιτρέπει πλέον στα καϊκια να ψαρεύουν σε απόσταση1,5 μιλίουαπό την ακτή, από το1 μίλιπου ίσχυε μέχρι πρότινος.

Παράλληλα εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το υψηλό κόστος και την δύσκολη άντληση του ναυτιλιακού πετρελαίου στη Μυτιλήνη.

Ο Περιφερειάρχης ακούγοντας προσεκτικά τα αιτήματα και τους προβληματισμούς των αλιέων, αναγνώρισε στο ζήτημα του κανονισμού απόστασης της μεσαίας αλιείας την ιδιαιτερότητα που παρουσιάζεται στη Λέσβο, λόγω της γειτνίασης με τα απέναντι τουρκικά παράλια και δεσμεύτηκε πως θα επικοινωνήσει, στέλνοντας και σχετική επιστολή προς τον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Αλιείας κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Μοιράσου το άρθρο!