Ανακοινώσεις Φορέων

28/04/2011 - 15:30

Ανακοίνωση από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας Δήμου Λέσβο

Από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας του Δήμου Λέσβου ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 1η Μαίου δεν θα γίνει αποκομιδή των απορριμμάτων γι’ αυτό παρακαλούνται οι συμπολίτες μας να μην βγάλουν τα σκουπίδια τους. Επανερχόμενοι για μία ακόμη φορά στα θέματα της καθαριότητας, ζητάμε τη συνεργασία των συμπολιτών μας για ζητήματα που μπορούν να λυθούν με υπεύθυνη ατομική στάση και με συνεννόηση.
  1. Τα ογκώδη αντικείμενα πρέπει να βγαίνουν στο δρόμο μόνο κατόπιν επικοινωνίας με την αρμόδια υπηρεσία στο τηλ. 2251025555 για τη Δημοτική Ενότητα Μυτιλήνης και τις κατά τόπους λοιπές Δημοτικές Ενότητες Λέσβου ώστε να οριστεί ο χρόνος αποκομιδής τους.
  2. Τα χόρτα και τα κλαδιά θα απομακρύνονται στη χωματερή με ευθύνη του κάθε δημότη. Ο Δήμος δεν είναι αρμόδιος για αυτές τις μεταφορές.
  3. Να μην τοποθετούνται σκουπίδια έξω από τους κάδους. Αν αυτός που είναι κοντά σας έχει γεμίσει, πηγαίνετε σε κάποιον πιο πέρα.
  4. Ο περίπατος των σκυλιών σε πάρκα και δρόμους προκειμένου να αφοδεύουν είναι ανεπίτρεπτη τακτική. Ο ιδιοκτήτης του ζώου είναι υποχρεωμένος να περισυλλέξει τα περιττώματα του ζώου του. Αυτή η πρακτική εμποδίζει πολλούς γονείς να βγάλουν τα παιδιά τους σε πάρκα και πλατείες να παίξουν, πέραν των ενδεχομένων κινδύνων υγείας.
Θέλουμε να τονίσουμε προς όλους πως είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε στο Δήμο Λέσβου μια εικόνα πολιτισμού που μας ταιριάζει. Δουλεύουμε σκληρά γι’ αυτό, αλλά δεν αρκεί. Επειδή όμως κάποιοι, λίγοι, επιμένουν να συμπεριφέρονται χωρίς να αντιλαμβάνονται την ευθύνη τους απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε και σε καταλογισμό προστίμων από τα αρμόδια όργανα. Μαζί θα κάνουμε τη Λέσβο μας καθαρή.

Μοιράσου το άρθρο!