Ανακοινώσεις Φορέων

09/12/2010 - 13:53

Η Ελπίδα Τσουρή για τη χορήγηση φαρμάκων στους Λιμενικούς της Λέσβου

Μετά από σχετική ενημέρωση , κατά την πρόσφατη παρουσία μου στη Μυτιλήνη , θα ήθελα να σας επισημάνω τα εξής:

H εξόφληση των δαπανών Υγειονομικής Περίθαλψης των στελεχών του Λιμενικού Σώματος ,στις οποίες περιλαμβάνονται και οι δαπάνες των φαρμακείων, πραγματοποιείται στο πλαίσιο των πιστώσεων του Κρατικού Προϋπολογισμού και εντός του λεγόμενου ποσοστού διάθεσης κάθε μήνα (π.χ. κατά το έτος 2010 σύμφωνα με τις εντολές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους απελευθερωνόταν για χρήση κάθε μήνα το 8% της συνολικής πίστωσης).

Στο πλαίσιο αυτό και μετά την έκδοση των σχετικών αποφάσεων,  από τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του ΥΘΥΝΑΛ, προωθούνται τα δικαιολογητικά άμεσα στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου, για ενταλματοποίηση και τελική  πληρωμή των δικαιούχων, μέσω Δημόσιου Ταμείου. Η διαδικασία αυτή ολοκληρώνεται υπό κανονικές συνθήκες σε διάστημα δύο μηνών.

Ειδικά για το φαρμακευτικό σύλλογο Μυτιλήνης έχουν εκδοθεί συνολικά εντάλματα ύψους 43.309,57 €. Έχει τονισθεί , επίσης, στον εκπρόσωπό σας, ότι η μόνη δυνατότητα πληρωμής τους είναι μέσω του Δημόσιου Ταμείου.

Η μοναδική, μέχρι στιγμής, οφειλή προς το σύλλογο της Μυτιλήνης που δεν έχει εξοφληθεί, είναι απόφαση ύψους 3.717,33 € η οποία εκδόθηκε στις  04-10-2010 (σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η αρμόδια Υπηρεσία).

Επισημαίνεται ότι άλλοι φαρμακευτικοί σύλλογοι όπως αυτός του Πειραιά, στον οποίο υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες οφειλές έχουν επιτρέψει την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Τέλος , σας επισημαίνω ότι η απαίτηση ¨γραπτής δέσμευσης ¨ επιτείνει το πρόβλημα.

Με αυτά τα δεδομένα και λαμβάνοντας υπόψη ότι οι αρμόδιες Υπηρεσίες σας έχουν αποδείξει εμπράκτως ότι εξοφλούν , στο μέγιστο δυνατό ποσοστό , τις οφειλές προς εσάς για την φαρμακευτική περίθαλψη των στελεχών του Λ.Σ ., θεωρώ ότι κατανοείτε τις διαστάσεις και τις συνέπειες που δημιουργούνται, λόγω της απόφασης άρνησης χορήγησης φαρμάκων και ότι θα την ανακαλέσετε , στα πλαίσια της καλής πίστης και της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας.

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΛΠΙΔΑ ΤΣΟΥΡΗ

 

Μοιράσου το άρθρο!