Ανακοινώσεις Φορέων

28/09/2011 - 09:22

Στάση εργασίας Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου και ψήφισμα για τα ρεπό των Αγροτικών Ιατρών

Η Ένωση Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου, υλοποιώντας την απόφαση της Συνέλευσης που έγινε στις 22 Σεπτέμβρη, συμμετείχε στις συσκέψεις που συγκάλεσαν ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου και το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο τη Δευτέρα 26 Σεπτέμβρη, για το συντονισμό του αγώνα ενάντια στα χαράτσια.

Συμμετέχει στην Στάση Εργασίας την Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη, από τις 11πμ ως τις 2μμ, που προκήρυξε η ΟΕΝΓΕ.

Καλεί σε Συγκέντρωση στο Προαύλιο του Νοσοκομείου την Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη στις 11πμ, μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Συμμετέχει στη Συγκέντρωση - Διαδήλωση ενάντια στα Χαράτσια, που καλούν το Π.Ε.Κ. και τα Σωματεία, στην Πλατεία Σαπφούς, την Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη, στις 7.30μμ.

Εξέδωσε ψήφισμα για το θέμα του ρεπό των Αγροτικών Γιατρών

ΨΗΦΙΣΜΑ

Οι αγροτικοί γιατροί είναι σκληρά εργαζόμενοι συνάδελφοι, που καθημερινά καλούνται να καλύψουν τις “τρύπες” του Ε.Σ.Υ. στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Ως εργαζόμενοι αλλά και ως γιατροί, μετά την εφημερία τους,  δικαιούνται χρόνο αντισταθμιστικής ανάπαυσης (ρεπό), όπως προβλέπει για όλους τους γιατρούς ο νόμος  3754/09 αλλά και γενικότερα η εργατική νομοθεσία.

Τον τελευταίο χρόνο οι αγροτικοί γιατροί λάμβαναν κανονικά τα ρεπό τους σε εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας.

Η προσπάθεια της Διοίκησης του Νοσοκομείου, το τελευταίο διάστημα, να αναιρέσει το δικαίωμα των αγροτικών γιατρών στην αντισταθμιστική ανάπαυση (ρεπό), μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Εντάσσεται στα πλαίσια της γενικότερης επίθεσης που εξαπολύει η κυβέρνηση  και η τρόικα, ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων.  Η κλήση σε απολογία συναδέλφου, από τη Διοίκηση, γιατί άσκησε το νόμιμο δικαίωμα της ανάπαυσης μετά από εφημερία, στρέφεται ενάντια στη συλλογική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας και σκοπό έχει να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους, που διεκδικούν δυναμικά τα δικαιώματα τους . Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, καλά θα κάνει να ασχολείται με τα προβλήματα της λειτουργίας του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας και όχι να στοχοποιεί τους αγροτικούς γιατρούς. Κάθε προσπάθεια να καταργηθεί το δικαίωμα του ρεπό για τους αγροτικούς γιατρούς θα μας βρει απέναντι.

ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΡΕΠΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΕΡΓΟ ΕΦΗΜΕΡΙΑ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Μοιράσου το άρθρο!