Ανακοινώσεις Φορέων

29/11/2011 - 17:05

ΣΕΜΜΕΛ: αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ"

Το Σωματείο Εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Λέσβου (ΣΕΜΜΕΛ) εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στον αγώνα των εργαζομένων στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, στη Χ.Κ. Τεγόπουλος και στη Φωτοεκδοτική που μάχονται για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους. Στηρίζουμε απόλυτα την 3ήμερη απεργία που ζητούν από τα κλαδικά σωματεία των ΜΜΕ οι εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας.

Ο κλάδος μας δέχεται ασταμάτητη επίθεση τόσο από την εργοδοσία με μαζικές απολύσεις που έχουν δημιουργήσει στρατιές ανέργων, αυθαίρετες περικοπές αποδοχών, υποχρεωτική ημιαπασχόληση και μετακύλιση του κόστους ασφάλισης στον εργαζόμενο (με δελτίο παροχής υπηρεσιών) όσο και από την κυβέρνηση με την απόπειρα κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την πλήρη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, τα χαράτσια της Έκτακτης Εισφοράς και του Ειδικού Τέλους Ακινήτων και με όλα τα αδιανόητα μέτρα που επιχειρούν να καταληστεύσουν το εισόδημα των εργαζομένων και να τους οδηγήσουν στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ συνεχίζουμε να βιώνουμε σε αμείωτο ρυθμό καθυστερήσεις στην καταβολή των πληρωμών μας και συνεχείς μεταβολές των εργασιακών σχέσεων υπό την απειλή της απόλυσης. Ταυτόχρονα ΔΝΤ και Τρόικα καταργούν τον κατώτατο μισθό, επιβάλλουν τις ατομικές συμβάσεις εργασίας και συνολικά πάνε δεκαετίες πίσω τα συλλογικά κεκτημένα των εργαζομένων.

Το ΣΕΜΜΕΛ δεν αγνοεί ότι οι εργαζόμενοι στην Ελευθεροτυπία έδωσαν και δίνουν βήμα στους εργαζομένους και στα σωματεία, στους αγώνες που έδωσαν ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, τις διώξεις και τις απολύσεις. Θα σταθούμε στο πλευρό τους με κάθε μέσο. Στον καιρό της πιο άγριας επίθεσης από την πολιτική της «μαύρης» κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και των ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να είναι μόνος του. Θα παλέψουμε ενάντια στις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για:

- Καμία απόλυση στο χώρο του τύπου

 

- Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους-ες, με αποδοχές σύμφωνες με τις οικείες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και με πλήρη εργασιακά και κλαδικά ασφαλιστικά δικαιώματα.

 

- Ανατροπή της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και των κεκτημένων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

 

Μοιράσου το άρθρο!