Ανακοινώσεις Φορέων

14/02/2012 - 19:16

Κοινό μέτωπο εργατικών κέντρων Λέσβου, Σάμου , Δωδεκανήσου για το ΦΠΑ

pan style="font-family:Arial;font-size:medium;"> 

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Β.ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

 

Εδώ και δύο χρόνια τουλάχιστον, η εργατική τάξη και γενικά η λαϊκή οικογένεια των νησιών και τα λαϊκά στρώματα όλης της χώρας, δέχονται ολομέτωπη επίθεση από τις δυνάμεις του κεφαλαίου. Επίθεση που δεν έχει προηγούμενο σε μάκρος, ένταση και εύρος στόχων. Κυριολεκτικά δεν υπάρχει εργατική λαϊκή κατάκτηση, εργατικό λαϊκό δικαίωμα, κοινωνικό αγαθό, που να έχει μείνει στο απυρόβλητο.

Εργατικές, λαϊκές κατακτήσεις του τελευταίου αιώνα και πιο πίσω ακόμα, έγιναν στόχος της συντονισμένης επίθεσης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, με τη συναίνεση της Ν.Δ. και τη στήριξη του ΛΑΟΣ, αλλά και της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου, πάντα σε στενή συνεργασία με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς Ε.Ε.- Ε.Κ.Τ. και το Δ.Ν.Τ.

Οι εργαζόμενοι των νησιών μας και γενικά όλης της χώρας αντιπάλεψαν τις επιθέσεις με πολύμορφους αγώνες, μεγαλειώδεις απεργίες, συγκεντρώσεις, καταλήψεις και άλλες μορφές πάλης. Πρωτοπόροι σύρθηκαν και σέρνονται στα δικαστήρια.

Όλο αυτό το διάστημα και οι δύο Περιφερειάρχες του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, που στηρίχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ, δεν είχαν κουβέντα να πουν. Ήταν απόντες από κάθε λαϊκή κινητοποίηση.

Το ίδιο και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.

 

Τώρα οι δυο Περιφερειάρχες προγραμματίζουν συνάντηση για αύριο στην Αθήνα για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ.

Είναι προσπάθεια εξαπάτησης και αποπροσανατολισμού των κατοίκων των νησιών μας. Αφού οι βουλευτές των κομμάτων του μαύρου μετώπου ψήφισαν το μνημόνιο, που περιέχει μέσα και την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά μας, προσπαθούν τώρα να ρίξουν στάχτες στα μάτια μας και να δώσουν οι φορείς σωσίβιο σε όσους βουλευτές ψήφισαν αυτό το έκτρωμα.

 

Αύξηση του ΦΠΑ είχαμε δύο φορές μέχρι σήμερα.

Δεν είχαν κουβέντα να πουν για την επίθεση που δέχθηκε η λαϊκή οικογένεια, σε όλα τα επίπεδα ζωής της.

Δεν είχαν κουβέντα για την ανεργία, τις ομαδικές απολύσεις των εργαζομένων συμβασιούχων με STAGE, με συμβάσεις έργου, συμβάσεις ορισμένου χρόνου από τους Δήμους και από τις πρώην Νομαρχίες.

Δεν λένε κουβέντα για την διάλυση των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας, για τις μειώσεις των μισθών και συντάξεων, του επιδόματος ανεργίας, για τις απολύσεις των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, για τους απλήρωτους ξενοδοχοϋπάλληλους.

Καμία πρωτοβουλία με πρακτικά μέτρα για την μη πληρωμή των χαρατσιών.

Πρόθυμα εφαρμόζουν τις ελαστικές μορφές απασχόλησης. Πρόθυμα και πρωτοποριακά ανέλαβαν πιλοτικά να εφαρμόσουν τα προγράμματα κοινωνικής Εργασίας, συνεπικουρούμενοι από τις διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), με γνωστό παρελθόν, που παίζουν το ρόλο του μεσίτη επί το αζημίωτο. Πρόθυμα ανέλαβαν να δώσουν στους εργολάβους τα πακέτα του ΕΣΠΑ, που στο μεγάλο μέρος είναι λεφτά του ελληνικού λαού και από πάνω να δωρίσουν την επικαρπία των έργων στους εργολάβους και να τα ξαναπληρώνει ο ελληνικός λαός.

Έρχονται τώρα αυτοί, που έκαναν τα πάντα για να πάρουν την στήριξη του ΠΑΣΟΚ, που έχουν αναλάβει την στήριξη αυτής της πολιτικής και πιστά την εφαρμόζουν χωρίς παρεκκλίσεις και κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή, αναγκάζονται να ρίξουν μια τουφεκιά, απομονώνοντας το πρόβλημα της αύξησης του ΦΠΑ από το μνημόνιο, και μαζί μ’ αυτούς που το ψήφισαν την Κυριακή, τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, βάζοντας ταφόπλακα σε συντάξεις, μισθούς, συλλογικές συμβάσεις, υγεία, κοινωνικές υπηρεσίες και σε Οργανισμούς όπως ο ΟΕΚ και η Εργατική Εστία. Αυτούς που έχουν λερώσει τα χέρια τους με απανωτά μνημόνια και αντιλαϊκούς νόμους, που στην ουσία στερούν τη ζωή από τη λαϊκή οικογένεια, να θέλουν τώρα να φτιάξουν μια επιτροπή να παλέψει για να εξαιρεθεί από το μνημόνιο η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά.

Συμφωνούν και δεν λένε κουβέντα για το μνημόνιο, που το πρόβλημα της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ, το μόνο που θέλησαν να δουν απ’ αυτό, είναι «ψύλλος στ΄άχυρο» μπροστά του, όπως θα έλεγε και λαός μας.

Όχι κύριοι, έχετε κοροϊδέψει το λαό μας και εσείς και οι βουλευτές που χθες ψήφισαν στο σύνολο το μνημόνιο και σήμερα έρχονται μαζί σας, να καλέσουν σε αγώνα ενάντια σε αυτά που ψήφισαν.

Έχετε το θράσος, την ίδια στιγμή που ο λαός, η εργατική τάξη, η λαϊκή οικογένεια είναι στο πόδι και φωνάζει δυνατά: «Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. και ΛΑΟΣ. Απειθαρχία στις αποφάσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου». Εσείς με τους βουλευτές, που για χατίρι των ληστών του ιδρώτα του λαού, ψηφίζουν νόμους και μνημόνια που αλυσοδένουν το λαό μας, να αποπροσανατολίσετε το λαό από το κύριο, που είναι ανατροπή αυτής της πολιτικής στο σύνολο και όχι σε επιμέρους ζητήματα. Προσπαθείτε με αυτή τη ντουφεκιά να εξαγνισθείτε να κρατήσετε δήθεν αποστάσεις από την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, για να δημιουργήσετε αγωνιστικό προφίλ, ώστε αν χρειαστεί, να το καταθέσετε πάλι στη υπηρεσία των κομμάτων σας.

Δεν έχουν καμία θέση τα εργατικά κέντρα και άλλοι φορείς που εκπροσωπούν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, να συμμετέχουν σε μαζώξεις με τους συνυπεύθυνους του εγκλήματος που διαδραματίζεται σε βάρος της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων της πατρίδας μας.

 

Πάγια είναι και θα είναι η θέση των Εργατικών Κέντρων που υπογράφουμε:

n      Καμία αύξηση στο ΦΠΑ στα Νησιά και σε όλη τη χώρα

n      Κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα είδη ανάγκης και πλατειάς λαϊκής κατανάλωσης.

n      Κατάργηση όλων των χαρατσιών που λεηλατούν το λαό.

n      Αύξηση φορολογίας στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο

 

Μοιράσου το άρθρο!