Ανακοινώσεις Φορέων

30/11/2010 - 13:10

1.285.000 ευρώ για εξοπλισμό του Πανεπιστήμιου

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης της προμήθειας ηλεκτρονικού εξοπλισμού για τις ακαδημαϊκές μονάδες του Πανεπιστημίου Αιγαίου  και αξιολογήθηκε θετικά προς ένταξη στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου με προϋπολογισμό συνολικής δημόσιας δαπάνης 1.285.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα προβλέπεται η προμήθεια του απαραίτητου ηλεκτρονικού εξοπλισμού προκειμένου να δικτυωθούν όλες οι αποκεντρωμένες μονάδες του Πανεπιστημίου Αιγαίου που βρίσκονται στα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ώστε οι φοιτητές να έχουν γρηγορότερη πρόσβαση στις πληροφορίες και τις γνώσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας. Η δικτύωση αφορά τόσο τις τηλεπικοινωνίες όσο και την πρόσβαση στο διαδίκτυο, ώστε να υπάρξει η κάλυψη των αναγκών δικτύωσης και επικοινωνίας των ακαδημαϊκών μονάδων, μεταξύ τους καθώς και η γρήγορη και άμεση λήξη πληροφοριών και επικοινωνιών.

Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφία Θεολογίτου δήλωσε ότι: «Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αντιλαμβανόμενη την σπουδαιότητα του έργου στήριξε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου καθ’ όλη την διαδικασία προετοιμασίας του φακέλου διαθέτοντας και την Ομάδα Κρούσης. Η αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης επιτυγχάνεται και μέσω παροχής του απαραίτητου ηλεκτρονικού εξοπλισμού, ο οποίος αποτελεί σημαντικό εργαλείο για τους φοιτητές και για την ανάπτυξη των ακαδημαϊκών μονάδων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Όλες μας αυτές οι προσπάθειες συμβάλουν σημαντικά στην εύρυθμη λειτουργία των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων με στόχο την επίτευξη σημαντικού επιστημονικού και ερευνητικού έργου».    

Μοιράσου το άρθρο!