Ανακοινώσεις Φορέων

18/02/2020 - 10:00

18 Φλεβάρη 2020: Απεργία - Όλες οι ανακοινώσεις

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο 

Στις 18 Φλεβάρη απαντάμε με ΑΠΕΡΓΙΑ

για να εμποδίσουμε την νέα επίθεση στο Ασφαλιστικό!

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει για ψήφιση στη Βουλή νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, που θα ενισχύσει παραπέρα και θα μονιμοποιήσει το μηχανισμό σφαγιασμού συντάξεων και παροχών. Παρά τα όσα ισχυρίζονται για αποκατάσταση αδικιών, για αυξήσεις στις συντάξεις, η αλήθεια είναι διαφορετική. Η κυβέρνηση με το νέο αντιασφαλιστικό νόμο παίρνει τη σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αφού στην ουσία ενισχύει και θωρακίζει το νόμο Κατρούγκαλου.

Με το νέο νομοσχέδιο θέλουν να προωθήσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου έτσι όπως έκαναν και όλα αυτά τα χρόνια με τα αντιασφαλιστικά νομοσχέδια και τους αντεργατικούς νόμους. 

Για άλλη μια φορά θέλουν να «πληρώσουν το μάρμαρο» οι εργαζόμενοι! 

Κατακτήσεις και δικαιώματα της εργατικής τάξης αφαιρέθηκαν για την ικανοποίηση των συμφερόντων των μονοπωλίων, των μεγαλοεργοδοτών.

Φτάνει πια! Ως εδώ! Τέρμα στα ψέματα και τις απάτες!

Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά τη ζωή μας ολόκληρη.

Να αποσυρθεί τώρα το απαράδεκτο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο!

Οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουμε σε αυτή τη νέα επίθεση! 

Η απεργία είναι το όπλο μας, για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας, για να βάλουμε σε πρώτο πλάνο τις διεκδικήσεις για την κάλυψη των αναγκών μας.

 

Διεκδικούμε:

  1. Το Νομοσχέδιο να αποσυρθεί τώρα!
  2. Κοινωνική ασφάλιση για όλους, Δημόσια Υποχρεωτική. Υγεία - Πρόνοια Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν.
  3. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.
  4. Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ. 
  5. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
  6. Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού. Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.
  7. Πλήρης Κρατική Εγγύηση όλων των Συντάξεων.

Όλοι και όλες στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στις 18 Φλεβάρη και στην Απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί 

στην Πλατεία Σαπφούς!

--------

 

ΑΔΕΔΥ ΛΕΣΒΟΥ

Για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 για τον αντιασφαλιστικό νόμο της Κυβέρνησης 

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συμμετέχει στην 24ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 μετά την απόφαση της Ε.Ε. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. 

Το νομοσχέδιο που η Κυβέρνηση καταθέτει για ψήφιση δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συνέχιση των μνημονιακών  αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν την περίοδο 2010 – 2019 και είχαν ως συνέπεια τη μείωση των συντάξεων από 20% έως και 60%. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όχι μόνο δεν τήρησε τις προεκλογικές της υποσχέσεις για πλήρη κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν4387/16), ο οποίος επέφερε μειώσεις μέχρι και 350€ στις κύριες συντάξεις, αλλά αντίθετα τον εφαρμόζει πλήρως και τον ισχυροποιεί ακόμα περισσότερο. Οι όποιες παρεμβάσεις γίνονται στα ποσοστά αναπλήρωσης, μετά τα 30 χρόνια υπηρεσίας, σε εκτέλεση των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την επιστροφή ενός ελάχιστου ποσού, σε καμία περίπτωση δεν αναπληρώνουν ούτε στο ελάχιστο τις τεράστιες μειώσεις που είχαν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι με τον Νόμο Κατρούγκαλου και τους προηγούμενους μνημονιακούς αντιασφαλιστικούς νόμους.

Έτσι με τον Νέο Νόμο: 

✓ Διατηρούνται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 για όλους ή στα 62 με 40 χρόνια υπηρεσίας, που ψηφίστηκαν με τον Ν4336/15 (τρίτο μνημόνιο). Καμία εξαίρεση δεν υπάρχει για καμία κατηγορία εργαζομένων. 

✓ Διατηρούνται οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, που έφτασαν στο 50%, καθώς και στο εφάπαξ όπου αθροιστικά οι περικοπές ξεπέρασαν το 40%. 

✓ Το ΕΤΕΑΕΠ (επικουρική ασφάλιση) ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ κι ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πιθανή πλήρη κατάργησή του μελλοντικά. Ταυτόχρονα ενσωματώνονται στον ΕΦΚΑ στο σύστημα και τα 7 δις αποθεματικά που έχει το ΕΤΕΑΕΠ. 

✓ Διατηρείται η λεηλασία, που έγινε διαχρονικά στα ασφαλιστικά ταμεία και καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για επιστροφή των κλεμμένων. 

✓ Διατηρούνται τα εξευτελιστικά ποσοστά αναπλήρωσης του Νόμου Κατρούγκαλου, ιδιαίτερα για όσους έχουν μέχρι 30 χρόνια υπηρεσίας. 

✓ Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για καθιέρωση της 13ης και της 14ης σύνταξης, που περικόπηκε με τους με τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς Νόμους του 2010-2012. 

✓ Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για τους εργαζόμενους στα ΒΑΕ, για μείωση των ορίων ηλικίας τους, ούτε για τους εκπαιδευτικούς που είχαν ειδικές συνταξιοδοτικές διατάξεις (Ν3075/02). 

Είναι προφανές, από τα παραπάνω, ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιλέγει να «λύσει» για τα επόμενα 50 χρόνια μια και καλή το ασφαλιστικό, παγιώνοντας με τον Νόμο που φέρνει για ψήφιση τις μνημονιακές περικοπές όλων των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων, καταδικάζοντας έτσι τους συνταξιούχους της χώρας μας στη φτώχεια και στην εξαθλίωση στο διηνεκές. Απέναντι σε αυτή την πολιτική και σε αυτό το νομοσχέδιο οφείλουμε να αντιδράσουμε. 

Η κοινωνική ασφάλιση αφορά, συνολικά, τη ζωή των εργαζομένων, τον κόπο και τον μόχθο ολόκληρου του εργασιακού τους βίου και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να την λεηλατήσει. Γι’ αυτό και ο 3 μόνος δρόμος που μας απομένει για να ανατρέψουμε τις νέες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις είναι ο δρόμος του αγώνα. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: 1. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών Νόμων. 2. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης 3. Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων 4. Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Καμία ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης. ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

 

Καλούμε τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11:00 π.μ. Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης     

                                                                       ΝΤ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ

 

 

-----

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΛΕΣΒΟΥ 

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ  ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ 

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.               Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΕΦΕΡΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 350€ ΣΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.                                   ΕΤΣΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ, ΣΤΑ 67 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Η’ ΣΤΑ 62 ΜΕ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ                      -ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΜΕΙΩΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ 50% ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ 40%                                                                              -  ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ  13ης  Κ’ 14ης  ΣΥΝΤΑΞΗΣ               

-  ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ Β.Α.Ε ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ.            

Η  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΦΟΡΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΟΧΘΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΤΟΥΣ ΒΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ.          

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ Κ’ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ.                

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ 13ης  Κ’ 14ης  ΣΥΝΤΑΞΗΣ                    

ΜΕΙΩΣΗ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ Β.Α.Ε   -  ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ -  ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ                                                           

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11:00 Π.Μ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ. 

 

---

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

 

Συνάδελφε-συναδελφισσα 

Το συνδικάτο στον επισιτισμό τουρισμό και στα ξενοδοχεία της Λέσβου το ιδρύσαμε εμείς οι εργαζόμενοι για να είναι αποκούμπι μας, υπερασπιστής των δικαιωμάτων μας. Για να μην περάσει το κλίμα υποταγής φόβου και μοιρολατρίας, ανοχής και αναμονής, για να μην ταυτιστούν οι εργαζόμενοι και το κίνημα με της επιχειρήσεις και τα κέρδη τους, που τα βγάζουν από την δική μας εργασία,  για να μην ρίξουμε τον πήχη των διεκδικήσεων και των απαιτήσεων μας. 

Εμείς σκλάβοι δεν θα γίνουμε 

Ήρθε η ώρα να κάνουμε το συνδικάτο μας πιο δυνατό, συμμετέχοντας στην εκλογές που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο επόμενο διάστημα. 

           Για να αποτελέσει επιτέλους το οχυρό των κατακτήσεων που μας αξίζουν, να μπει εμπόδιο στην εργοδοσία, έτσι χαράζουμε το δρόμο με οργάνωση όλο και περισσότερων εργαζομένων και ανέργων του κλάδου, με μαζική συμμετοχή, με ισχυροποίηση της ταξικής γραμμής, με ανανέωση των ψηφοδελτίων και ανάδειξη νέων στα όργανα διοίκησης. Έτσι θα καταφέρουμε να δώσουμε τη μάχη για να σταματήσουμε τα χειρότερα που έρχονται και να πάρουμε πίσω ό,τι μας στέρησαν το προηγούμενο διάστημα.

Αφήνουμε πίσω μας την μοιρολατρία και τη λογική ότι «τίποτε δεν γίνεται» που δηλητηριάζει ένα μεγάλο μέρος των συναδέλφων μας και αδυνατίζει την ενότητα μας. Η εμπειρία δείχνει ότι τα προηγούμενα χρόνια όλοι μαζί καταφέραμε να καθυστερήσουμε την επίθεσή τους, να εμποδίσουμε τα χειρότερα, να έχουμε μικρές αλλά σημαντικές νίκες που δείχνουν το δρόμο.  

Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία  στις 18 Φλεβάρη, ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που φέρνει τις επόμενες μέρες στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ για να θωρακίσει το νόμο Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ και να ανοίξει το δρόμο στα επόμενα χτυπήματα, με ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων. Το ασφαλιστικό – άρα και η επίθεση σ’ αυτό – πέρα από τη σύνταξη, αφορά σε μια σειρά από πλευρές, όπως η προστασία της μητρότητας, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ο εμβολιασμός των μικρών παιδιών, τα φάρμακα και οι ιατρικές εξετάσεις των εργαζομένων και των συνταξιούχων, τα μέτρα προστασίας στο χώρο εργασίας, οι αναπηρικές συντάξεις…

Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου στην Πλ. Σαπφούς την Τρίτη 18  Φλεβάρη  κι ώρα 11:00 ! 

Καλούμε όλους εσάς σε σύσκεψη για την οργάνωση της απεργίας την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στις 6:30 το απόγευμα,  στην αίθουσα του εργατικού κέντρου  (Βαλαωρίτου και Δαβάκη γωνία) 

 

ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΤΩΣΑΜΕ

Απαιτούμε τώρα  

  • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Επαναφορά και διεύρυνση των ΒΑΕ για όλες τις ειδικότητες του κλάδου
  • Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους με πλήρη ασφάλιση. 5ήμερο – 7ωρο με αποδοχές 8ωρου.
  • Να καταργηθούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης.
  • Κλαδικές ΣΣΕ με ανάκτηση όλων των απωλειών. 
  • Μηχανάκια, εξοπλισμός, συντήρηση και έξοδα μετακίνησης να παρέχονται από την επιχείρηση (συμπεριλαμβανομένου του κράνους – εναλλακτικά να προβλέπεται επίδομα για αγορά και αντικατάστασή του όσες φορές χρειαστεί). 
  • Το Νομοσχέδιο να αποσυρθεί τώρα!
  • Κοινωνική ασφάλιση για όλους, Δημόσια Υποχρεωτική. Υγεία - Πρόνοια Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν.
  • . Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.
  • Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ. 
  • Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
  • Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού. Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.
  • Πλήρης Κρατική Εγγύηση όλων των Συντάξεων».

 

------------

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

 

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου καλεί όλους τους συναδέλφους  του νησιού μας σε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο για την Τρίτη 18/2/2020  και συγκέντρωση στις 11:00 στην Πλ. Σαπφούς.

 

Εναντιωνόμαστε στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που φέρνει τις επόμενες μέρες στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ για να θωρακίσει τον νόμο Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ και να ανοίξει τον δρόμο στα επόμενα χτυπήματα στα δικαιώματα των εργαζομένων. 

Το ασφαλιστικό  δεν αφορά μόνο το κομμάτι της σύνταξηςΑφορά το σύνολο της ζωής μας, που περιλαμβάνει την υγεία, την περίθαλψη, την πρόνοια, την ανεργία, τα βαρέα και ανθυγιεινά, τη μητρότητα και τη σύνταξη. Αφορά την ασφάλεια μας και των οικογενειών μας, αφορά την εργατική τάξη, τους  ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες, συνολικά όλο τον εργαζόμενο λαό.

 Με το νέο νομοσχέδιο θέλουν να προωθήσουν  για ακόμα μια φορά τα συμφέροντα του κεφαλαίου.  Προωθείτε η ιδιωτική ασφάλιση, η λογική της ανταποδοτικότητας. Προχωράει η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση της κύριας ασφάλισης. Την ίδια στιγμή που οι όροι δουλειάς και αμοιβής επιδεινώνονται. Η επίθεση κυβερνήσεων και εργοδοσίας δεν έχει τελειωμό.

 

Φτάνει πια ως εδώ! Δεν θα τους το επιτρέψουμε!

Διεκδικούμε εδώ και τώρα:

·Το Νομοσχέδιο να αποσυρθεί.

· Κοινωνική ασφάλιση για όλους, Δημόσια Υποχρεωτική. Υγεία - Πρόνοια Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν.

·Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων

· Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ.

·Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

·Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού. Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.

·Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων.

 

-----

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου 

Μετά την άρνηση της πολιτείας να ακούσει τα αιτήματά μας, μετά την  πάλη με  τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου μας προστίθεται κι αυτό του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου. 

Αγρότε/κτηνοτρόφε, μην περιμένεις με δεμένα χέρια το ξεκλήρισμά σου, έλα κι εσύ στον αγώνα μας τώρα! Έλα για να κερδίσουμε εγγυημένες τιμές στο λάδι και στο γάλα, για να κερδίσουμε μείωση του κόστους παραγωγής, για να κερδίσουμε άμεση αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών από τη χαμένη παραγωγή και των κτηνοτρόφων από τις ζωονόσους.

 Λέμε όχι στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο!

Μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Όλοι μαζί στο νέο Παλλεσβιακό Παναγροτικό Συλλαλητήριο!

Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου στις 11:30 πμ. Προσυγκέντρωση απέναντι από το εργοστάσιο της ΔΕΗ με τα αγροτικά μας οχήματα, τρακτέρ και ό,τι άλλο διαθέτει κανείς."

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου

----

Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Λέσβου 

 Οι δικαστικοί υπάλληλοι του νομού Λέσβου δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας και σας  γνωρίζουμε ότι μετά από ομόφωνη απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης του Συλλόγου μας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα 14-2-2020, αποφασίσαμε την συνέχιση των κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν στις 10-2-2020 και για όσο διάστημα απαιτηθεί και συγκεκριμένα:

Δίωρες διακοπές εργασιών από τις 09.00 π.μ. έως και τις 11.00 π.μ. την Δευτέρα 17-2-2020, Τετάρτη 19-2-2020 και Παρασκευή 21-2-2020.

Την Πέμπτη 20-2-2020 εξαγγέλουμε 24ωρη απεργία.  

Τέλος,  συμμετέχουμε  στην απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 18.2.2020. 

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Ν. Λέσβου με απόφασή της ευχαριστεί τον Δικηγορικό Σύλλογο Μυτιλήνης για την συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα μας.

Για ακόμα μια φορά ΖΗΤΑΜΕ την άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων των δικαστηρίων της Λέσβου. ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ότι στις ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες μας έχει προστεθεί και ο τεράστιος όγκος του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος. Διεκδικούμε την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων και των Εισαγγελιών της Λέσβου πρωτίστως από τις προκηρύξεις 1Κ/2017, 2Κ/2017, 8Κ/2017 (κατ’ εξαίρεση για τον νόμο Λέσβου να τεθεί το κριτήριο της εντοπιότητας) αλλά και μέσω του προγράμματος κινητικότητας του ευρύτερου δημόσιου τομέα με μόνιμο προσωπικό.

---------

Σωματείο Επαγγελματιών Υπαλλήλων Οδηγών και Εισπρακτόρων

Το Σωματείο Επαγγελματιών Υπαλλήλων Οδηγών και Εισπρακτόρων συμμετέχει στην 24ωρη Απεργία που εξήγγειλε το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο,  την ΤΡΙΤΗ 18/2/2020.  

Καλούμε όλους τους συναδέλφους  του νησιού μας σε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία την Τρίτη 18/2/2020  και στην συγκέντρωσή του Εργατικού Κέντρου  11:00 το πρωί στην Πλ. Σαπφούς.

Μοιράσου το άρθρο!