Ανακοινώσεις Φορέων

16/10/2012 - 09:47

18 Οκτωβρίου γενική απεργία στον Δήμο Λέσβου

18 Οτωβριου γενική απεργία στον Δήμο Λέσβου

Ο Σύλλογος εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Λέσβου συμμετέχει στην 24ωρη γενική πανελλαδική πανεργατική απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΕ και συμμετέχει και η Ομοσπονδία μας, Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012. Οι δράσεις και οι αγώνες των συνδικάτων θα συνεχιστούν και θα ενταθούν με κάθε τρόπο και μέσο, εφόσον η κυβέρνηση και η τρόικα επιμείνουν στην κατάθεση και ψήφιση των βάρβαρων αυτών μέτρων ισοπέδωσης κάθε εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματος των εργαζομένων.
Τα νέα μέτρα μεταξύ άλλων προβλέπουν νέες μειώσεις στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συγχωνεύσεις και καταργήσεις των Ν.Π.Ι.Δ. και Ν.Π.Δ.Δ. με απολύσεις προσωπικού, την εκχώρηση σε ιδιώτες της αποκομιδής των απορριμμάτων, με κατάργηση των οργανικών θέσεων και την απόλυση του προσωπικού και την μείωση του μισθολογικού κόστους στους Ο.Τ.Α. Τα μέτρα αυτά οδηγούν στην απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τελευταίο μέτρο το πρόγραμμα ΑΡΙΑΔΝΗ και η κατάργηση των ληξιαρχείων των Δήμων όπου γίνεται εύκολα αντιληπτό πως στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η επίλυση του προβλήματος, αλλά η απαξίωση των υπηρεσιών των Δήμων, η αφαίρεση της αρμοδιότητας και η πριμοδότηση συγκεκριμένων κλάδων «χαρατσώνοντας» για ακόμη μια φορά τους πολίτες. Φαίνεται πώς η επιμονή της κυβέρνησης και της τρόικας για το ξεπούλημα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ξεκινάει από τα Ληξιαρχεία.
Η κυβέρνηση με το σχέδιο «Αριάδνη» ξεπέρασε τον εαυτό της. Χαρατσώνει την γέννηση και το θάνατο. Πρέπει το σύνολο της κοινωνίας να αντιδράσει. Η απαξίωση και το ξεπούλημα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους σε αυτή αλλά και κάθε Δημότη-πολίτη ξεχωριστά. Το επισημάναμε και θα συνεχίσουμε με το θέμα της προσπάθειας ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των απορριμμάτων. Το βλέπουμε τώρα να γίνεται και με τα Ληξιαρχεία. Αύριο που; Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν και οι εντολοδότες τους δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Η μαζική και δυναμική συμμετοχή μας στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος. Η κυβέρνηση με την πολιτική της έχει επιλέξει την οικονομική και λειτουργική κατάρρευση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, την αφαίρεση κάθε δικαιώματος των εργαζομένων και την ιδιωτικοποίηση βασικών της υπηρεσιών. Είναι στο χέρι μας να τους σταματήσουμε
ΟΛΟΙ την ΠΕΜΠΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 στις 9.30 το ΠΡΩΙ στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο Δημαρχείο Μυτιλήνης
 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΕΝΕΤΗΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!