Ανακοινώσεις Φορέων

13/01/2023 - 20:43

3ωρη στάση εργασίας στη Λέσβο με αφορμή το εργατικό έγκλημα στο Ξυλόκαστρο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΛΕΣΒΟΥ

3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023

με αφορμή το εργατικό έγκλημα στο Ξυλόκαστρο, με θύμα την 45χρονη εργαζόμενη καθαριότητας του Δήμου που σκοτώθηκε εν ώρα υπηρεσίας τα ξημερώματα της Κυριακής. 

 

Είναι αδιανόητα προκλητικό, μέρες μετά τον τραγικό θάνατο της άτυχης εργαζόμενης και τα όσα ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τη «μαύρη» και αδήλωτη εργασία, το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών να μην έχει παρέμβει επισήμως και αντίθετα όλοι μας να γινόμαστε μάρτυρες ενεργειών συγκάλυψης του εργασιακού «εγκλήματος» του Δήμου Ξυλοκάστρου. Το κράτος οφείλει να νομοθετεί, να ελέγχει, να προβλέπει ελεγκτικούς μηχανισμούς λειτουργικούς και αποτελεσματικούς στην λογική της πρόληψης και να τιμωρεί παραδειγματικά, όταν αυτό είναι αναγκαίο. Η σημερινή κυβέρνηση απαξίωσε ότι είχε απομείνει όρθιο. Η ατιμωρησία, η ασυδοσία, η πολιτική των μηδενικών ελέγχων και των μηδενικών προσλήψεων, έχει οδηγήσει στα σημερινά φαινόμενα που δυστυχώς δεν θα είναι και τα στερνά.   

 

Το ποτήρι ξεχείλισε. Η απαξίωση του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης και το σύνολο των εργαζομένων σε αυτή πρέπει να σταματήσει. Η απαξίωση είναι πολυμέτωπη και εξοργιστική. Η πολιτική επιλογή και κατεύθυνση είναι σαφής και πλέον η ΚΕΔΕ και η ηγεσία της δεν μπορεί να παρακολουθεί αμέτοχη με μόνη ουσιαστική διεκδίκηση στο πρόσφατο συνέδριο της την επαναφορά των εξόδων παράστασης. 

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΑΥΣΤΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. 

     

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου στηρίζει την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ – ΟΤΑ για την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση. Λόγω, όμως, της κατάστασης που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο νησί της Λέσβου εξαιτίας των συνεχών σεισμικών δονήσεων και λόγω ότι οι υπηρεσίες και των δύο Δήμων επιβάλλεται να είναι σε επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση της έκτακτης αυτής κατάστασης, αποφασίζουμε, πάντα σεβόμενοι τους πολίτες, την τρίωρη στάση εργασίας και στους δύο Δήμους: 

  • για του εργαζομένους στην καθαριότητα από τις 7 έως τις 10 το πρωί και 
  • για τις υπόλοιπες υπηρεσίες από τις 12 έως τη λήξη του ωραρίου.

 

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΗΦΘΕΙ.

ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ. 

Μοιράσου το άρθρο!