Ανακοινώσεις Φορέων

27/02/2012 - 18:40

ΑΔΕΔΥ Λέσβου: όχι στην κατάργηση των Οργανισμών Εργατική Κατοικίας και Εστίας

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ.

 

Είναι κοινή εκτίμηση και διαπίστωση ότι με την κατάργηση των 2 Οργανισμών ολοκληρώνεται η κατάργηση του κράτους πρόνοιας.

Η κοινωνική μέριμνα δέχεται ένα καθοριστικό πλήγμα με δυσβάσταχτες συνέπειες για κάθε εργατοϋπάλληλο, μισθωτό και συνταξιούχο.

Συγκυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με την Τρόικα συνεχίζει τη λεηλασία της ελληνικής κοινωνίας προωθώντας μέτρα που αποδεικνύουν περίτρανα ότι βασικός τους στόχος δεν είναι η αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος, όπως επί 2 ½ χρόνια προσπαθούν να πείσουν τον ελληνικό λαό, αλλά η πλήρης αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, η ραγδαία μείωση των μισθών και η πλήρης κατάργηση του κοινωνικού κράτους.

Συγκεκριμένο παράδειγμα έκφρασης ακραίων νεοφιλελεύθερων επιλογών είναι η κατάργηση με συνοπτικές διαδικασίες των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας.

Οι δύο αυτοί Οργανισμοί χωρίς δημοσιονομική επιβάρυνση αλλά με κεφάλαια που προέρχονται από τις εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος χιλιάδων μισθωτών με χαμηλό εισόδημα, χρηματοδοτούν τη λειτουργία βρεφονηπιακών σταθμών, προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, παροχών σε θέατρα, βιβλία κ.λπ.

Επιπλέον απασχολούν 1.400 εργαζόμενους, οι οποίοι οδηγούνται σε απόλυση σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις του νέου μνημονίου που προβλέπει εφεδρεία και απόλυση για 15.000 υπαλλήλους μόνο μέσα στο 2012!!!

Πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε για να μην περάσει η επιχειρούμενη κατάργηση των Οργανισμών αυτών και ουσιαστικά του Κοινωνικού Κράτους.

Μοιράσου το άρθρο!