Ανακοινώσεις Φορέων

19/12/2014 - 16:44

Αδικία για το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου-Το Υπουργείο ζητά επιπλέον περικοπές

style="text-align: justify;">ΠΡΟΣ: Υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου
κ. Βαρβιτσιώτη Μιλτιάδη
 
ΘΕΜΑ: Προϋπολογισμός Λιμενικού Ταμείου Λέσβου οικονομικού έτους 2015.
 
Τον Σεπτέμβριο του 2014 συντάξαμε τον προϋπολογισμό του 2015 μειωμένο κατά 400.000€ σε σχέση με τον προηγούμενο, έπειτα από υποδείξεις και επιμονή του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου. Στη συνέχεια λάβαμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έγγραφο με το οποίο μας ζητάτε επιπλέον περικοπή 500.000€. Συνολικά δηλαδή περικοπή σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2014, 900.000€.
Εκπλήττομαι διότι το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου αδικείται παράφορα όταν συγκριτικά με άλλα Ταμεία μας ζητάτε δυσανάλογες και υπερβολικές περικοπές.
Όταν τα έσοδα μας είναι εξ ιδίων πόρων και δεν μας επιτρέπετε να τα χρησιμοποιήσουμε για τις ανάγκες του τόπου, τα 17 λιμάνια του νησιού και τα 50 αλιευτικά καταφύγια.
Όταν έχουμε αποθεματικά εξ ιδίων πόρων 2.400.000€ και προγραμματίζαμε να εκτελέσουμε έργα για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την αναβάθμιση του
αδικημένου αυτού του τόπου.
Όταν μελετούσαμε και σχεδιάζαμε ενθαρρυμένοι από θέσεις και δηλώσεις σας, όπως και πολλών υπευθύνων τοπικών παραγόντων, για τις ανάγκες αυτού του τόπου, της ακριτικής,
όμορφης και αδικημένης Λέσβου.
Σας γράφω αυτή την επιστολή μετά τη σημερινή 18-12-2014 ομόφωνη απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής Λέσβου ότι οι περικοπές που μας ζητούνται δεν επιτρέπουν ούτε καν τη λειτουργία του Λιμενικού Ταμείου γιατί είναι αδιανόητο 100.000€ να μένουν διαθέσιμα για την κάλυψη αναγκών και εκτέλεση έργων.
Λειτουργία Λιμενικού Ταμείου με τον ζητούμενο προϋπολογισμό μπορεί να επιτευχθεί μόνο από «αχυράνθρωπο» στη θέση του Προέδρου της Λιμενικής Επιτροπής. Εγώ δεν είμαι αυτός και εάν τελικά μας εγκριθεί προϋπολογισμός με τις αιτούμενες περικοπές, αφού σας ευχηθώ, Καλές Γιορτές, θα παρακολουθώ τις δραστηριότητες του Λιμενικού Ταμείου από μακριά.
 
 Με εκτίμηση,
 
 Ο Πρόεδρος
 της Λιμενικής Επιτροπής Λέσβου
 ΖΑΜΤΡΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Μοιράσου το άρθρο!