Ανακοινώσεις Φορέων

17/02/2014 - 07:46

Αγωνιστικό Πλαίσιο ΑΔΕΔΥ Λέσβου

trong>ΑΔΕΔΥ ΛΕΣΒΟΥ Οργανωτικό Πλαίσιο για την ανάπτυξη αγωνιστικού – απεργιακού προγράμματος δράσης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά τη διάρκεια του διμήνου Φεβρουαρίου – Μαρτίου 2014.
 
 Σε εφαρμογή του πλαισίου αγώνα όπως αυτό αποφασίστηκε από το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά τη συνεδρίασή του, την Δευτέρα, 3-02-2014, για κλιμάκωση και εντατικοποίηση των αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα ενάντια στην καταστροφική για το κοινωνικό σύνολο, ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, μέσα από την όξυνση της επίθεσης στο Δημόσιο, η Ε.Γ. του ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ στην συνεδρίασή της την 14η Φεβρουαρίου του 2014 και συνεκτιμώντας τα παρακάτω:

 1. Την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης ενάντια στην κοινωνία και τους εργαζόμενους και την ασφυκτική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα ευρύτερα λαϊκά – κοινωνικά στρώματα εξαιτίας της μνημονιακής στρατηγικής και της πολιτικής της ύφεσης, της ανεργίας, της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
2.  Τη διαρκώς εντεινόμενη πολιτική των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων.
3. Την εισαγωγή ενός απαράδεκτου συστήματος αξιολόγησης, που αναπαράγει τις παθογένειες μεροληπτικής και αναξιοκρατικής κρίσης των εργαζομένων στο δημόσιο, εντείνοντας τον κομματικό έλεγχο και τις πελατειακές πρακτικές. Πρόκειται για μεθόδευση που αποσκοπεί στη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού διαθεσιμοτήτων – απολύσεων.
4. Την αύξηση των μέτρων που εντάσσονται στο πλαίσιο των μνημονιακών πολιτικών συρρίκνωσης και κατάργησης Δημοσίων και Κοινωνικών Αγαθών και παροχών (π.χ. συνεχής περιορισμός ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, προωθούμενες ιδιωτικοποιήσεις δικτύων Ενέργειας, Νερού κ.ά.), της αντικοινωνικής αντιμετώπισης των υπερχρεωμένων, λαϊκών νοικοκυριών (π.χ. πλειστηριασμοί, εξοντωτικές ποινές Εφορίας κ.ά.) τη συνέχεια των πολιτικών περικοπής μισθών και συντάξεων (εφάπαξ, επικουρικών συντάξεων, εφαρμογή μνημονιακού μισθολογίου κ.ά.)
5. Την κατάσταση των Δημοσίων Υπηρεσιών και ιδιαίτερα των Υπηρεσιών του Κοινωνικού Κράτους (εξαιτίας της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης, των αποφάσεων για το κλείσιμο σχολείων,
Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και άλλων Οργανισμών και Υπηρεσιών και της συνακόλουθης αύξησης της ταλαιπωρίας των πολιτών).

Αποφασίζουμε:

1.    Την συμμετοχή μας στις δράσεις των συναδέλφων υπαλλήλων του ΙΚΑ στο νομό μας και συγκεκριμένα τη συμμετοχή μας τη Δευτέρα 16/2 το πρωί στην είσοδο του ΙΚΑ Μυτιλήνης.
2.    Την συμμετοχή μας στην υλοποίηση της απόφασης της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ της Παρασκευής 14/02/2014, όπου αποφασίστηκε:
2.1.     48ώρη απεργία κατά την συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του ΥΔΜΗΔ, με το οποίο μέσω της κατάργησης και συγχώνευσης Νομικών Προσώπων του Δημοσίου, απολύονται ή μπαίνουν σε διαθεσιμότητα και άλλοι εργαζόμενοι, ενώ με το νέο τρόπο αξιολόγησης, όπου υποχρεωτικά το 15% του προσωπικού θα αξιολογείται ως ακατάλληλο, δημιουργείται μόνιμη δεξαμενή απολύσεων.
2.2.    Την συμμετοχή μας στην 48ώρη απεργία στις 13 και 14 Μαρτίου και περαιτέρω κλιμάκωση με ορόσημο την 22α Μαρτίου, ημερομηνία κατά την οποία θα απολύονται οι πρώτοι δημόσιοι υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα πριν οχτώ μήνες. Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο πρέπει με τον αγώνα τους να σηκώσουν τείχος προστασίας απέναντι στις απολύσεις και τη διάλυση των υπηρεσιών του δημοσίου και να συντονίσουν τη δράσης τους με την ελληνική κοινωνία, που στενάζει από την ανεργία και τη φτώχεια. Καλούμε το εργατικό κέντρο και τους υπόλοιπους κοινωνικούς φορείς σε κοινό αγώνα ενάντια στις απολύσεις, τη διάλυση των δομών του κοινωνικού κράτους, για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών και την ανατροπή των βάρβαρων και καταστροφικών πολιτικών του μνημονίου και των κάθε είδους εκφραστών τους.
3.    Την πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης συνδικαλιστικών στελεχών την Τετάρτη 19 Φλεβάρη και ώρα 18:00 στα γραφεία του συλλόγου δασκάλων Ικτίνου 2 (β όροφο).
4.    Την πρόσκληση για συμμετοχή μέλους του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ σε ενημερωτικές επισκέψεις σε εργασιακούς χώρους.  
5.    Την στήριξη των πρωτοβάθμιων συλλόγων, για την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων σε όλους τους εργασιακούς χώρους του Δημοσίου Τομέα, καθώς και ενημερωτικών συγκεντρώσεων με σκοπό την ενημέρωση τη συμμετοχή και κινητοποίηση των ίδιων των εργαζόμενων.
6.    Τη συμμετοχή, υποστήριξη, διεύρυνση τομεακών/κλαδικών κινητοποιήσεων (π.χ. στους χώρους της Παιδείας, Υγείας, Κοινωνικής Ασφάλισης, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε επίπεδο πρωτοβάθμιων σωματείων και κάθε εργασιακού χώρου) με κάθε μορφή και συντονισμό: Συλλαλητήρια, αγωνιστικές – απεργιακές μορφές, οργάνωση μορφών διαμαρτυρίας σε εργασιακούς χώρους κ.ά.
7.    Την στήριξη των αγωνιστικών δράσεων και απεργιακής κινητοποίησης στην αρχή του δεύτερου δεκαημέρου του Μαρτίου (ενδεικτική ημερομηνία η 12/3) και η επιδίωξη συντονισμού με τον Ιδιωτικό Τομέα, Επαγγελματικούς και Κοινωνικούς Φορείς για ΑΜΕΣΟ ΦΡΑΓΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ των πολιτικών αυτών.
8.    Την πραγματοποίηση δράσης για την 22 Μάρτη Παγκόσμια Μέρα Δράσης κατά του φασισμού και του ρατσισμού.

Κατόπιν των παραπάνω και σε ό,τι αφορά τον κεντρικό σχεδιασμό σχετικά με τις αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα, υπογραμμίζουμε τα εξής:

1. Καλούμε τους πρωτοβάθμιους συλλόγους – Μέλη μας να διοργανώσουν πρόγραμμα συγκεντρώσεων και επισκέψεων σε όλους τους χώρους εργασίας με τη συμμετοχή στα κλιμάκια και μελών της Ε.Γ. του ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ. Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι υπεύθυνοι από κάθε πρωτοβάθμιο σύλλογο-Μέλος του ΝΤ Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., εφόσον επιθυμούν τη συμμετοχή μέλους της Ε.Γ. του ΝΤ Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στα κλιμάκια, να ενημερώσουν εγκαίρως το ΝΤ Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στο τηλ 69488840836948884083  για το πρόγραμμα συγκεντρώσεων ή επισκέψεων στους χώρους εργασίας, που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων και έως το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου 2014, με σκοπό την προετοιμασία της απεργίας που θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου, βάσει τη απόφασης του Γ.Σ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
2. Καλούμε τα Μέλη μας και τα Σωματεία των εργαζομένων στο Δημόσιο να μεριμνήσουν για την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων σε κάθε χώρο εργασίας, προκειμένου να ενημερωθούν και να λάβουν αποφάσεις οι ίδιοι για το μέλλον του δημόσιου τομέα καθώς και να διασφαλιστεί η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στο Δημόσιο στις επερχόμενες κινητοποιήσεις. Αυτές πρέπει να σχεδιαστούν με τη συμμετοχή όλων.
3. Καλούμε τους πρωτοβάθμιους συλλόγους - Μέλη μας να προχωρήσουν σε διοργάνωση Συνεντεύξεων Τύπου (ακόμα και κοινών συνεντεύξεων Τύπου ανά χώρο, π.χ. σύλλογοι του χώρου της Παιδείας, οι σύλλογοι του χώρου της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ο.κ.) με στόχο την καλύτερη ενημέρωση της κοινωνίας και την ανάδειξη των προβλημάτων διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών, Δημοσίων Υποδομών και Κοινωνικών Υπηρεσιών προς τους πολίτες, σε κάθε τομέα – Ανάπτυξη άλλων μορφών προβολής και ενημέρωσης των πολιτών.

Του Ν.Τ Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΑΦΗΣ                                                    ΠΑΝ. ΚΑΤΣΑΒΕΛΛΗΣ

 

Μοιράσου το άρθρο!