Ανακοινώσεις Φορέων

06/03/2021 - 09:05

Αγρότες και ιδιωτικοί υπάλληλοι καταδικάζουν τον ρατσιστικό-εθνικιστικό λόγο στο στρατόπεδο «Μαρινέλλη»

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου καταδικάζει απερίφραστα τα τελευταία φαινόμενα απροκάλυπτου ρατσιστικού-εθνικιστικού λόγου από στελέχη του Ελληνικού Στρατού στο στρατόπεδο «Μαρινέλλη» όσο και την προσπάθεια ορισμένων στελεχών και στρατιωτών να δικαιολογήσουν τα άνω αδικαιολόγητα σε τοπική ιστοσελίδα.

 

Στόχος τους είναι η διασπορά μίσους απέναντι στους ξεριζωμένους πρόσφυγες-μετανάστες και τους λαούς της περιοχής. Με αυτόν τον τρόπο ξεπλένεται η ευθύνη των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών ΕΕ-ΝΑΤΟ για αυτήν την κατάσταση, με την συμμετοχή αυτής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

 

Καλούμε τους συναδέλφους και όλον τον λεσβιακό λαό να απομονώσουν αυτές τις φωνές και να αντιπαλέψουν, όπως έκαναν και το προηγούμενο διάστημα τις πολιτικές κυβέρνησης-ΕΕ που εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες και μετανάστες. Είναι ντροπή για την Λέσβο και την ιστορία του τόπου να γίνονται ανεκτά τέτοια περιστατικά.

 ---

 

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταδικάζει τα εθνικιστικά – ρατσιστικά συνθήματα που ακούστηκαν μέσα στο στρατόπεδο «Μαρινέλλη» από στελέχη της μονάδας, για να εμψυχώσουν τάχα τους φαντάρους απέναντι στον  εχθρό! Το μόνο που καταφέρνουν με αυτά τα ρατσιστικά – φασιστικά συνθήματα, είναι να στοχοποιούν τους πρόσφυγες και μετανάστες καλλιεργώντας το μίσος απέναντί τους αλλά και απέναντι στους γειτονικούς λαούς. Παρουσιάζουν τα θύματα των πολέμων σαν θύτες, αποσιωπώντας τις ευθύνες που έχουν οι ΗΠΑ , το ΝΑΤΟ , η Ε. Ε. και όλες οι κυβερνήσεις που συμμετέχουν με διάφορους τρόπους σ’ αυτούς τους πολέμους   δημιουργώντας τη φτώχεια και τον ξεριζωμό. Στέλνουμε τα παιδιά μας να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία και όχι να τα δηλητηριάζουν με τέτοια ρατσιστικά και ξενοφοβικά συνθήματα.

        Η Ομοσπονδία καλεί τη μικρομεσαία αγροτιά τους φτωχούς βιοπαλαιστές αγρότες να απομονώσουν τέτοιες φωνές και να παλέψουν μαζί με το Λεσβιακό λαό, που πρόσφατα έδειξε με τον αγώνα του  την αντίθεσή του στα σχέδια της κυβέρνησης για να φτιάξει μια νέα φυλακή της Ε. Ε. στο νησί μας.

        Να σταθούμε όλοι μαζί και να διεκδικήσουμε τον άμεσο απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων απ’ τα νησιά μας, να κλείσουν όλες οι δομές, να μην γίνει καμιά νέα πουθενά.

 

Μοιράσου το άρθρο!