Ανακοινώσεις Φορέων

29/11/2010 - 12:45

Ανακοίνωση ΑμΕΑ Β. Αιγαίου για την 3η Δεκεμβρίου

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Βορείου Αιγαίου εκπροσωπεί το αναπηρικό κίνημα και την ΕΣΑμεΑ στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με σκοπό και στόχο την ανάδειξη και προώθηση των προβλημάτων των Ατόμων με Αναπηρία και των οικογενειών τους σε περιφερειακό επίπεδο.

Όπως όλοι γνωρίζετε, η 3η Δεκέμβρη έχει οριστεί ως Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και αποτελεί ημέρα προώθησης των ανθρώπινων και κοινωνικών δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, αλλά και ημέρα άσκησης κοινωνικού ελέγχου κοινωνικής διαμαρτυρίας και κοινωνικής διεκδίκησης.

Η φετινή 3η Δεκέμβρη βρίσκει την πολιτεία και την κοινωνία της χώρας μας αντιμέτωπη με μία βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση, της οποίας τα σημάδια έχουν γίνει ήδη εμφανή στα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους.

Η ΕΣΑμεΑ και οι φορείς μέλη της για τη φετινή 3η Δεκέμβρη απεφάσισαν τη διοργάνωση Πανελληνίου - Παν-αναπηρικού Συλλαλητηρίου ανήμερα την 3η Δεκέμβρη 2010, ώρα 10.00 το πρωί στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα. Με επιστολές της εξάλλου η ΕΣΑμεΑ έχει ζητήσει από κάθε οργανωμένο φορέα της Πολιτείας, και ειδικότερα από τους εποπτευόμενους φορείς των Υπουργείων Εσωτερικών, Υγείας, Παιδείας, Εργασίας, να μη γίνει καμία εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα θέματα αναπηρίας.

Ζητούμε από όλους να γίνει κατανοητό, ότι τη φετινή 3η Δεκέμβρη, όπως άλλωστε κάθε μέρα του χρόνου, τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους από κάθε γωνιά της χώρας διεκδικούν στην Πλατεία Συντάγματος από την οργανωμένη Πολιτεία, την αναγκαιότητα θέσπισης ενός εθνικού προγράμματος για την κοινωνική ένταξη, την κοινωνική προστασία των Ατόμων με Αναπηρία και την άρση κάθε μορφής διάκρισης εις βάρος τους.

Η φετινή 3η Δεκέμβρη μας βρίσκει στο μέσον μιας δεινής οικονομικής κρίσης, η οποία έχει χτυπήσει ήδη την πόρτα των οικονομικά ασθενέστερων ομάδων του πληθυσμού και πρώτα και κύρια τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους. Για το λόγο αυτό δεν είναι δυνατόν εμείς να επιτρέψουμε να πραγματοποιηθούν για την 3η Δεκέμβρη εορταστικές εκδηλώσεις.

Η απόφαση αυτή του αναπηρικού κινήματος πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους, κανείς δεν μπορεί να αποφασίζει για τα Άτομα με Αναπηρία, χωρίς τα Άτομα με Αναπηρία.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Τα Άτομα με Αναπηρία και οι οικογένειές τους στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου βιώνουν σε μεγαλύτερο βαθμό τα προβλήματα της αναπηρίας. Η παντελής έλλειψη υποδομών στήριξης στους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της διά βίου μάθησης, της επαγγελματικής αποκατάστασης, της υγείας, της πρόνοιας και της κοινωνικής ενσωμάτωσης, αλλά και η γεωγραφική θέση της Περιφέρειάς μας διογκώνουν τα προβλήματα και καθιστούν την ήδη βεβαρημένη καθημερινότητά μας δυσμενέστερη.

Η φετινή 3η Δεκέμβρη μάς καλεί να συμμετάσχουμε στο Πανελλήνιο – Παν-αναπηρικό συλλαλητήριο ανήμερα την 3η Δεκέμβρη 2010, ώρα 10.00 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα. Παρακαλείστε να ενημερώσετε και να οργανώσετε τα μέλη σας για τη συμμετοχή στο Πανελλήνιο – Παν-αναπηρικό συλλαλητήριο, ώστε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να έχει μια δυναμική παρουσία!!!.

Μοιράσου το άρθρο!