Ανακοινώσεις Φορέων

07/06/2011 - 14:07

Ανακοίνωση του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Λέσβου

Έξι μήνες μετά την εκ των άνω επιβολή του ενός δήμου για τη Λέσβο, η αδυναμία λειτουργίας του έχει γίνει παραπάνω από φανερή ακόμη και στον πιο ανυποψίαστο πολίτη. Ανεξάρτητα από τις ικανότητες, ή τις καλές ή κακές προθέσεις των ανθρώπων που ανέλαβαν να διοικήσουν το δήμο –τέρας, η πραγματικότητα επαληθεύει δυστυχώς με το χειρότερο τρόπο,

τις προβλέψεις των περισσότερων συμπολιτών μας για το χάος που θα ακολουθούσε εξαιτίας του απίστευτου συγκεντρωτισμού του ενός Καλλικράτιου Δήμου.

Στα πλαίσια του γενικότερου προβληματισμού και της προσπάθειας για ένα νέο χωροταξικό στο νησί της Λέσβου , το Δ.Σ του συλλόγου Αρχιτεκτόνων προτείνει τη διάλυση του ενός Δήμου και τη δημιουργία τριών η και περισσότερων ανεξάρτητων ισχυρών και αποκεντρωμένων δήμων, έχοντας υπόψη αφενός τις ήδη αντίστοιχες τοπικές σχετικές αποφάσεις που είχαν ληφθεί παλιότερα ,και αφετέρου τη χωροταξική ιστορική αναπτυξιακή αλλά κυρίως λειτουργική δυνατότητα του νησιού μας, ενώνοντας τη φωνή του με αυτές άλλων συμπολιτών μας και φορέων του τόπου μας. Δεν είναι απλά θέμα διοικητικής αποτελεσματικότητας, αλλά κυριολεκτικά ζήτημα επιβίωσης και προοπτικής .

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!