Ανακοινώσεις Φορέων

06/10/2020 - 18:30

Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στη Μυτιλήνη - Τρίτη 6 Οκτωβρίου - ΟΛΕΣ οι ανακοινώσεις

Κάλεσμα από το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΣΤΙΣ 18.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

H δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, οι δολοφονικές επιθέσεις σε πρόσφυγες και μετανάστες τόσο στην πλατεία Σαπφούς τον Απρίλη του 2018 όσο και σε όλη την Ελλάδα καθώς και σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, είναι ενέργειες και πράξεις οργανωμένες τόσο από διάφορα φασιστικά μορφώματα όσο και από την εγκληματική-ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Ενέργειες που ακόμη και σήμερα μένουν ατιμώρητες, με τη δίκη των ναζιστών να διαρκεί πάνω από 6 χρόνια, με τους εγκληματίες να κυκλοφορούν ελεύθεροι, αλλά και με τη στάση της Εισαγγελέα να τους ξεπλένει, ανοίγοντας το δρόμο για την αθώωσή τους.

Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη για την επόμενη μέρα.

Οι λουφαγμένοι σε ένα βαθμό σήμερα φασίστες, όποια κι αν είναι η απόφαση του δικαστηρίου θα συνεχίσουν να είναι η χρήσιμη εφεδρεία για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις τους. Δεν έπαψαν ποτέ να στηρίζουν όλα τα μέτρα που τσακίζουν τα δικαιώματα μας, τις συλλογικές συμβάσεις, την υγεία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς. Έχουν το μερτικό τους όποτε τους καλούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα στο να μπαίνουν εμπόδιο να σηκώνουν οι εργαζόμενοι κεφάλι, για να επικρατεί στους χώρους δουλειάς και σε σχολεία σιγή νεκροταφείου, ενισχύοντας το φόβο και το συμβιβασμό.

Το εργατικό κίνημα έχει τη δύναμη να τους απομονώσει με την οργάνωση αγώνων που στοχεύουν την αιτία που τους μεγαλώνει, τους τροφοδοτεί και τελικά τους χρησιμοποιεί όποτε και όπως βολεύει τους επιχειρηματικούς ομίλους, την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν όσα έλεγαν τα Συνδικάτα πριν το ναζιστικό μόρφωμα συρρικνωθεί εκλογικά, τα στελέχη του αλλάξουν κόμματα και το κίνημα ακυρώσει με τον αγώνα του την εγκληματική του δράση. Ο φασισμός δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!

 

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην επίθεση που κλιμακώνεται με στόχο να πληρώσουν ξανά τα εργατικά λαϊκά στρώματα τη νέα κρίση, τις τεράστιες  ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά και ενάντια στην κλιμάκωση της εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για τον απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά μας, στο να μην δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο, ούτε κλειστό ούτε ανοιχτό, στο να μην γίνουν τα νησιά μας φυλακές ανθρώπινων ψυχών.

 

Έτσι μόνο αντιμετωπίζονται οι φασίστες, όσα μορφώματα κι αν επινοήσουν.

 

----

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Ο λαός απαιτεί: Οι Ναζί στην φυλακή!

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ  στην  αντιφασιστική συγκέντρωση του εργατικού κέντρου Λέσβου

Την  Τρίτη  6 Οκτώβρη  στις  6.30 μ.μ.

Στην Πλατεία Σαπφούς

Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές μας!

Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην πολιτική κυβερνήσεων, ΕΕ που στρώνει

το έδαφος αλλά και αξιοποιεί τους φασίστες. 

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην επίθεση που κλιμακώνεται με στόχο να πληρώσουν ξανά τα εργατικά λαϊκά στρώματα τη νέα κρίση, τις τεράστιες  ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας και παιδείας, αλλά και ενάντια στην κλιμάκωση της εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για τον απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά μας, στο να μην δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο, ούτε κλειστό ούτε ανοιχτό, στο να μην γίνουν τα νησιά μας φυλακές ανθρώπινων ψυχών.

 Έτσι μόνο αντιμετωπίζονται οι φασίστες, όσα μορφώματα κι αν επινοήσουν. Η δίκη μπορεί να φτάνει στο τέλος της όμως ο αγώνας του λαού ενάντια στο φασιστικό έκτρωμα, η πάλη για να απομονωθούν από κάθε γειτονιά από κάθε χώρο σχολείου και  δουλειάς οι φασίστες τώρα δυναμώνει!

Στέλνουμε τους φασίστες- εγκληματίες εκεί που ανήκουν: στο χρονοντούλαπο της ιστορίας!

Ο φασισμός δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!                  

     Συνεχίζουμε τον αγώνα!

 

---

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ 

Πριν από εφτά περίπου χρόνια,  στις 18 Σεπτέμβρη του 2013 δολοφονείται ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας στο Κερατσίνι από μαχαιριές του χρυσαυγίτη Ρουπακιά, στις 12 Σεπτέμβρη του 2013 δέχονται δολοφονική επίθεση μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα από τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής και άλλα φασιστοειδή, το Γενάρη του 2013 δολοφονείται από χρυσαυγίτες ο μετανάστης Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα, ενώ τον Ιούνιο του 2012 τέσσερις Αιγύπτιοι ψαράδες δέχονται επίθεση από κουκουλοφόρους. Η αλυσίδα των εγκληματικών-δολοφονικών επιθέσεων της Χρυσής Αυγής δεν ξεκινά ούτε τελειώνει εκεί.

                Σήμερα 7 χρόνια μετά από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα η υπόθεση της Χρυσής Αυγής δεν έχει ολοκληρωθεί, με τους κατηγορούμενους να κυκλοφορούν ελεύθεροι, ενώ η εισήγηση της Εισαγγελίας τους ξεπλένει.

                Απέναντι στους ναζιστές-φασίστες, που αποτελούν τα πιο πιστά σκυλιά του συστήματος και χτυπούν σε κάθε ευκαιρία πρόσφυγες/ισσες, μετανάστες/τριες και οποιονδήποτε αγωνίζεται για μια κοινωνία δίκαιη, χωρίς εκμετάλλευση και ρατσισμό, υψώνουμε τείχος λαϊκής αλληλεγγύης και ενότητας. Συμμετέχουμε αποφασιστικά στα ταξικά σωματεία και παλεύουμε για την ανατροπή αυτού του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος και των δεκανικιών του.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου καλεί το λαό του νησιού να συμμετάσχει δυναμικά στην Αντιφασιστική συγκέντρωση που διοργανώνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο την Τρίτη 6 Οκτωβρίου στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται λόγω της πανδημίας.

Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον. Δε θα πεθάνει μόνος! Τσάκισέ τον!

-------------

Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης (μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας) καλεί όλες τις γυναίκες Λέσβου στις 6 Οκτώβρη 2020, μέρα κατά την οποία έχει προγραμματιστεί από το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο αντιφασιστική συγκέντρωση, να βγουν στο δρόμο απαιτώντας δυναμικά να καταδικαστεί η εγκληματική ναζιστική οργάνωση.

Και μέσα από τη δίκη αποδείχθηκε περίτρανα ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική ναζιστική οργάνωση, ότι υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια χρήσιμο εργαλείο του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, με θύματα εργαζόμενους, νέους ανθρώπους,  Έλληνες και μετανάστες.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ τα δεκάδες εγκλήματα των ναζί εγκληματιών της Χρυσής Αυγής, τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τη δολοφονική επίθεση σε συνδικαλιστές κομμουνιστές της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος, τις δεκάδες άλλες δολοφονικές επιθέσεις.

ΔΕΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΜΕ!

Θα παλέψουμε μέχρι τέλους για να τσακιστεί το αυγό του φιδιού που το σύστημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο επωάζει.

Θα συνεχίσουμε την πάλη για να απομονώνεται κάθε φασιστική, ρατσιστική φωνή και δράση.

Ανυποχώρητα θα συνεχίσουμε να στρέφουμε τα βέλη μας σε αυτούς που μας εκμεταλλεύονται και μας καταπιέζουν, που τσακίζουν τα δικαιώματά μας στην εργασία, τη μητρότητα, τη ζωή. Αυτούς, δηλαδή,  που η Χρυσή Αυγή πιστά υπηρέτησε, τους επιχειρηματικούς ομίλους  και τα συμφέροντά τους.

Απαιτούμε την καταδίκη και την τιμωρία των ναζί-φασιστών, της εγκληματικής τους δράσης.

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020 στις 6:30 μ.μ. στην πλατεία Σαπφούς.

Μυτιλήνη 04/10/2020

Από τη Διοίκηση

 

------

ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ

Η Ν.Ε Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καλεί όλους του δημοκρατικούς πολίτες του νησιού να συμμετέχουν στις 6 το απόγευμα της Τρίτης 6 Οκτωβρίου στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο χώρο ιστορικής μνήμης της Μυτιλήνης, το μνημείο των εκτελεσμένων συμπατριωτών μας από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής.

- Τιμούμε τα θύματα του ναζισμού.

- Τιμούμε τα 76 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης από τους ναζί κατακτητές.

- Δηλώνουμε σε κάθε κατεύθυνση, λίγες ώρες πριν την απόφαση του δικαστηρίου για τη δολοφονική – εγκληματική δράση της «Χρυσής Αυγής» πως «Δεν είναι αθώοι. Οι ναζί στη φυλακή».

Θα ακολουθήσει πορεία προς την πλατεία Σαπφούς.

----

Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου

7η Οκτωβρίου 2020 Μέρα απόφασης για τους ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής

Ενώνουμε τη φωνή μας με σωματεία και μαζικούς φορείς, συμμετέχοντας στις δράσεις-συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε Λέσβο-Λήμνο, Χίο, Σάμο-Ικαρία  την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020, μέρα ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα το 2013, η δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές στο Πέραμα, στους αλιεργάτες στην ιχθυόσκαλα και οι δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις απέναντι σε δημοκρατικούς πολίτες, σε μετανάστες και καταπιεσμένους, δεν θα μείνουν ατιμώρητες.

Απαίτησή μας να τιμωρηθούν οι ναζί εγκληματίες και θρασύδειλοι της Χρυσής Αυγής.

Συνεχίζουμε αγωνιστικά για τα δικαιώματά μας, για να μην  πληρώσουμε ξανά και τη νέα κρίση, ενάντια:

  • στις τεράστιες ελλείψεις στη δημόσια διοίκηση
  • στο δημόσιο σύστημα υγείας και παιδείας
  • στην κλιμάκωση της εμπλοκής της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς.

----

ΑΔΕΔΥ ΛΕΣΒΟΥ

 

Η ώρα της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής έφτασε! Στις 7 Οκτώβρη το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του. Για να καταδικαστούν, επιτέλους, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν και μαζί τους όλος ο παραστρατιωτικός μηχανισμός της εγκληματικής οργάνωσης που έβγαζε τάγματα εφόδου στους δρόμους για να τρομοκρατούν και να χτυπάνε μετανάστες, συνδικαλιστές και αγωνιστές.

Για να μην απαλλαγούν, ούτε να πέσουν στα μαλακά οι φασίστες. Το εργατικό κίνημα και τα συνδικάτα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης με τις φασιστικές συμμορίες, υπερασπίζοντας την ενότητα όλων των εργαζόμενων, ενάντια στις ρατσιστικές πολιτικές που έχουν στόχο να διασπάσουν και να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Μία μόνο θέση αξίζει σε ΟΛΟΥΣ τους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής: βαθιά μέσα στη φυλακή! Τυχόν αθώωσή τους θα είναι ένα σκάνδαλο σε βάρος των δημοκρατικών ελευθεριών όλων μας.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΝΤ Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της Λέσβου να δώσουν το «παρών» στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν στη Μυτιλήνη την Τρίτη 6 Οκτωβρίου του 2020 και στις όποιες δράσεις και εκδηλώσεις καταδίκης πραγματοποιηθούν.

για την Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. ΛΕΣΒΟΥ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

------

 ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Ο λαός απαιτεί: Οι Ναζί στην φυλακή!

Συμμετέχουμε όλες και όλοι στη συγκέντρωση του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου στις 6 Οκτώβρη 6.30 μ.μ στην πλατεία Σαπφούς.

Συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, πράξη οργανωμένη και καθοδηγημένη από την εγκληματική-ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, όπως άλλωστε και όλες οι δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες και σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Ενέργειες που ακόμη και σήμερα μένουν ατιμώρητες, με τη δίκη των ναζιστών να διαρκεί πάνω από 6 χρόνια, με τους εγκληματίες να κυκλοφορούν ελεύθεροι, αλλά και με τη στάση της Εισαγγελέως να τους ξεπλένει, ανοίγοντας το δρόμο για την αθώωσή τους. Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη για την επόμενη μέρα!! Οι λουφαγμένοι, σε ένα βαθμό σήμερα φασίστες, όποια κι αν είναι η απόφαση του δικαστηρίου θα συνεχίσουν να είναι χρήσιμη εφεδρεία για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις τους.

Δεν έπαψαν ποτέ να στηρίζουν όλα τα μέτρα που τσακίζουν τα δικαιώματα μας, τις συλλογικές συμβάσεις, την υγεία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς.

Έχουν το μερτικό τους όποτε τους καλούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα στο να μπαίνουν εμπόδιο να σηκώνουν οι εργαζόμενοι κεφάλι, για να επικρατεί στους χώρους δουλειάς και σε σχολεία σιγή νεκροταφείου, ενισχύοντας το φόβο και το συμβιβασμό. Οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη να τους απομονώσουμε με την οργάνωση αγώνων που στοχεύουν την αιτία που τους μεγαλώνει, τους τροφοδοτεί και τελικά τους χρησιμοποιεί όποτε και όπως βολεύει τους επιχειρηματικούς ομίλους, την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων: τον ορατό εχθρό, τον καπιταλισμό. Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν όσα έλεγαν τα Συνδικάτα πριν το ναζιστικό μόρφωμα συρρικνωθεί εκλογικά, πριν τα στελέχη του αλλάξουν κόμματα και το κίνημα ακυρώσει με τον αγώνα του την εγκληματική του δράση. Ο φασισμός δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον! Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην επίθεση που κλιμακώνεται με στόχο να πληρώσουν ξανά τα εργατικά λαϊκά στρώματα τη νέα κρίση, τις τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά και ενάντια στην κλιμάκωση της εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Έτσι μόνο αντιμετωπίζονται οι φασίστες, όσα μορφώματα κι αν επινοήσει το χέρι που τους τρέφει. Μέσα από τα Σωματεία μας, τους Συλλόγους και τις ΕΛΜΕ καταδικάζουμε τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση, του φασισμού. Βγαίνουμε ξανά στο δρόμο απαιτώντας την καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Στέλνουμε τους εγκληματίες νεοναζί εκεί που ανήκουν: στο χρονοντούλαπο της ιστορίας!

Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου

Συκάς Γιάννης Ηλιόπουλος Μαρίνος Γκίκα Έφη Περδικούρη Μαρία

 

Μοιράσου το άρθρο!