Ανακοινώσεις Φορέων

16/02/2013 - 09:33

Απεργία εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου - Συγκέντρωση στο Δημαρχείο

Απεργία εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου - Συγκέντρωση στο Δημαρχείο

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Λέσβου με απόφαση του Δ.Σ. συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική- πανεργατική απεργία την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ και συμμετέχει και η Ομοσπονδία μας ΠΟΕ ΟΤΑ.

Η τρικομματική κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα, το Δ.Ν.Τ ακολουθώντας τις επιταγές του κεφαλαίου, των δανειστών και της Ε.Ε. συνεχίζει το έργο της καταστροφής, της λεηλασίας και της καταστροφής κάθε εργατικού δικαιώματος, εφαρμόζοντας την πιο σκληρή, αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική. Οι εργαζόμενοι στους Δήμους, μέσω και του νόμου Καλλικράτη, βιώνουν από τους πρώτους τις συνέπειες αυτής της ολέθριας πολιτικής. 
Λεηλατούν τα εισοδήματα μας, καρατομούν τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, υποβαθμίζουν την υγεία, την παιδεία και όλα τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά, βάζοντας τους ιδιώτες – επιχειρηματίες. Καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις. Επιχειρούν να φιμώσουν και να υποτάξουν κάθε εργαζόμενο, που διεκδικεί, με επιστρατεύσεις και πειθαρχικά συμβούλια. 
Στον Δήμο Λέσβου οι πρώτοι συνάδελφοι είναι ήδη αντιμέτωποι με την διαθεσιμότητα και την απόλυση, ενώ ακολουθούν νέες απολύσεις με “αξιολογήσεις”, νέα συρρικνωμένα οργανογράμματα και το παρατηρητήριο Τ.Α.
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες
Περισσότερο ενωμένοι απο ποτέ, μαζί με τους άλλους εργαζόμενους στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και όλη την κοινωνία συμμετέχουμε και καλούμε όλους στην στήριξη του αγώνα για την ολική ανατροπή των πολιτικών αυτών, με αφετηρία την απεργία την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013, ζητάμε:
Να ακυρωθούν οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις
Να σταματήσει η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, της δημόσιας υγείας, της παιδείας και του ξεπουλήματος των δημοτικών υπηρεσιών.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
Να πληρώσουν οι έχοντες και οι κατέχοντες και όχι τα μόνιμα υποζύγια οι εργαζόμενοι 
Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 συγκέντρωση όλων των εργαζομένων του Δήμου Λέσβου στο Δημαρχείο Μυτιλήνης ( Ελ. Βενιζέλου 13 -17) στις 10.00 π.μ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ 

Μοιράσου το άρθρο!