Ανακοινώσεις Φορέων

18/10/2011 - 22:19

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου: Απεργία,κατάληψη

Σήμερα 18 Οκτωβρίου 2011 έγινε Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου. Αποφασίστηκε  η συμμετοχή στην 48ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  στις 19 και 20 ΟΚΤΩΒΡΗ  και στις διαδηλώσεις με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία στα Κεντρικά Λύκεια στις 10:30πμ. 

Αποφασίστηκε επίσης ΚΑΤΑΛΗΨΗ της Διοίκησης και των Ταμείων του Νοσοκομείου, μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων  από την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, με αίτημα αιχμής την ένταξη μας στη Γ' Ζώνη και νέα Γενική Συνέλευση. Συντασσόμαστε με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις εργαζομένων – φοιτητών  – μαθητών.

Όλη η απόφαση της συνέλευσης είναι η ακόλουθη : 

ΑΠΟΦΑΣΗ   ΓΕΝΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ  ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ

ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 19 και 20  ΟΚΤΩΒΡΗ

Η άγρια επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου έχει πάρει διαστάσεις αμείλικτου κοινωνικού πολέμου. Έχουν ανακηρυχθεί σε «σωτήρες» του κεφαλαίου, των τραπεζών και των δανειστών, ενώ την ίδια στιγμή βυθίζουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία. Όλα πλέον δείχνουν ότι ο στόχος τους είναι η διάσωση του τραπεζικού συστήματος, του ευρώ και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας, που οδεύει ταχύτατα στην κινεζοποίηση, καθώς και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Η χώρα μας είναι το πειραματόζωο, προκειμένου να γίνει στη συνέχεια μαζική εφαρμογή του δόγματος “σοκ και δέος” και στις άλλες χώρες της ΕΕ. Για αυτό και ανοίγουν όλα τα μέτωπα:

Άνευ προηγουμένου φοροεπιδρομή με τα χαράτσια, μέσω της εφορίας και τη ΔΕΗ. Προχώρημα στο δημόσιο του απαράδεκτου θεσμού της εργασιακής εφεδρείας, που σημαίνει μόνο για φέτος 30.000 εφεδρείες – απολύσεις. Το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο των περικοπών, που οδηγεί σε μισθό 660 ευρώ για τον πρωτοδιόριστο εκπαιδευτικό! Το νέο σύστημα αξιολόγησης του εργαζομένου, που τον οδηγεί στη πειθάρχηση και την υποταγή στην ιεραρχία. Στον ιδιωτικό τομέα πλήρης αποχαλίνωση της εργοδοσίας με την έκρηξη των απολύσεων, τη μη καταβολή μισθών, τη γιγάντωση της μερικής και της εκ περιτροπής απασχόλησης. Ήδη προχωρούν στην αναστολή των κλαδικών συμβάσεων και στη μείωση του κατώτατου μισθού στα 550 ευρώ, κάτω από την εθνική γενική συλλογική σύμβαση. Ταυτόχρονα, διαλύουν και τα τελευταία απομεινάρια δημόσιας υγείας, παιδείας, κοινωνικής ασφάλισης, ενώ η επίσπευση της ψήφισης του νέου βάρβαρου προϋπολογισμού μέχρι τέλος Οκτωβρίου 2011, σημαίνει σφαγή των δημόσιων δαπανών, εξολόθρευση του δημόσιου τομέα και των ΔΕΚΟ, νέα φορομπηξία.

Στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, ενώ έχει αυξηθεί η προσέλευση ασθενών, έχουν παγώσει οι προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών. Με τη μείωση κλινών (περί τις 11000) και τις συγχωνεύσεις κλινικών, τμημάτων και νοσοκομείων κουρεύονται οι οργανικές θέσεις νοσηλευτών, ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού. Στο Βοστάνειο ήδη ετοιμάζεται η συγχώνευση – κατάργηση κλινικών και τμημάτων, πράγμα που θα σημάνει, την κατάργηση καταρχήν των οργανικών κενών θέσεων ιατρικού και λοιπού προσωπικού. Σε συνδυασμό με την εφημερία  Τομέα  θα οδηγήσουν σε τριτοκοσμικές συνθήκες νοσηλείας και άσκησης της ιατρικής και θα  στερήσουν τον ειδικευμένο γιατρό, από τον ασθενή την ώρα της ανάγκης. Από την εργασιακή εφεδρεία το πολυνομοσχέδιο εξαιρεί - για πόσο ακόμα; - τους νοσηλευτές, του  γιατρούς και το παραϊατρικό προσωπικό. Δεν εξαιρεί τους διοικητικούς υπαλλήλους, το τεχνικό και το βοηθητικό προσωπικό των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας.

Το ειδικό μισθολόγιο των γιατρών του ΕΣΥ θα ρυθμιστεί ως το τέλος του έτους με κατεύθυνση να εξισωθούν οι μισθοί με εκείνους των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων και αντίστοιχες θα είναι και οι περικοπές στις εφημερίες. Ήδη επανήλθε  το καθεστώς έγκρισης των εφημεριών από τον πάρεδρο, με την αντίστοιχη πολύμηνη καθυστέρηση της καταβολής τους, ενώ κουρεύεται και καθυστερεί η καταβολή των υπεράριθμων εφημεριών και των υπερωριών των λοιπών εργαζομένων. Οι εξετάσεις πριν την έναρξη της ειδικότητας, οι εξευτελιστικές αμοιβές στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ, καθώς και το πάγωμα των προσλήψεων στο ΕΣΥ τα επόμενα 5 χρόνια (!) δείχνουν ότι για τους σημερινούς ειδικευόμενους το μέλλον είναι προδιαγεγραμμένο : ανεργία ή μετανάστευση.

Η ένταξη του Βοστάνειου και του ΚΥ Πλωμαρίου στη Γ' Ζώνη έχει “κολλήσει”. Δεν υπάρχει κανένας λόγος, που να εξηγεί γιατί το Νοσοκομείο της Μυτιλήνης και το ΚΥ Πλωμαρίου είναι τα μόνα, που  δεν έχουν ενταχθεί στην Γ' Ζώνη, στις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου. Η ένταξή τους στη Γ' Ζώνη θα βοηθούσε στη καλύτερη και πιο ασφαλή εφημεριακή κάλυψη, του πληθυσμού του νησιού. Την ίδια στιγμή παραδίδονται  4 κλίνες του Βοστανείου σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, με σκοπό το κέρδος. Κλίνες που θα στερηθεί ο ασφαλισμένος, ενώ τις έχει ανάγκη. Το κλειστό ενοποιημένο νοσήλειο οδηγεί σε απόγνωση τους άνεργους και πλέον ανασφάλιστους  εργαζόμενους, που τους αναγκάζει να πληρώνουν τουλάχιστον 350 ευρώ για κάθε μέρα νοσηλείας, ακόμα και για απλά προβλήματα υγείας.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Η κυβέρνηση, η τρόικα, και οι βιομήχανοι με τους τραπεζίτες μας λένε: «Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Ή τα δέχεστε ή χρεοκοπούμε». Τα μέτρα είναι «μονόδρομος» για αυτούς, για να μας φορτώσουν την κρίση τους, για να πάρουν τα τοκογλυφικά τους δάνεια, για να ενισχύσουν τα κέρδη τους πάνω στα ερείπια των δικαιωμάτων μας!

ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΩΡΑ!

Εμείς,

-ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κανένα, ζούσαμε και ζούμε μόνο από τη δουλειά μας.

-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, τις δημόσιες επιχειρήσεις, τις παραλίες και τα νερά, τον δημόσιο πλούτο.

-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, τα χαράτσια και την κρίση τους. Παύση πληρωμών εδώ και τώρα – Διαγραφή του χιλιοπληρωμένου χρέους!

Μονόδρομος για εμάς είναι η πραγματική δημοκρατία των αγώνων. Για να πάρουμε πίσω ότι μας πήραν και να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε. Για μια κοινωνία με τους εργαζόμενους στο τιμόνι. Για αυτό χρειάζεται να συντονιστούμε όλα τα αγωνιστικά πρωτοβάθμια σωματεία και ομοσπονδίες, που παλεύουν για την ανατροπή της επίθεσης, σε έναν οριζόντιο διακλαδικό συντονισμό. Ξεπερνώντας τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, οργανώνουμε με μαζικές συνελεύσεις, την ενότητα και τους αγώνες μας. Καλούμε την ΟΕΝΓΕ να πάρει πρωτοβουλίες συντονισμού και κλιμάκωσης των αγώνων σε έναν ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για την ανατροπή της κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Διεκδικούμε:

ü      ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ, ΙΣΟΤΙΜΗ ΚΑΙ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Καμιά μείωση κλινών, καμιά συγχώνευση κλινικών στο Βοστάνειο.  Όχι στις μειώσεις κλινών, στις συγχωνεύσεις - καταργήσεις κλινικών, Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας.  Καμιά κλίνη στις  ιδιωτικές ασφαλιστικές. Κρατική χρηματοδότηση των Νοσοκομείων για την κάλυψη των αναγκών τους.

ü      Κανείς εργαζόμενος σε εργασιακή  εφεδρεία. Καμιά αναγκαστική μετάταξη ή απόλυση συμβασιούχου υπαλλήλου ή επικουρικού γιατρού. Πρόσληψη νοσηλευτών και 2500 νέων γιατρών στα υποστελεχωμένα Τμήματα των Νοσοκομείων της περιφέρειας. Να καλυφθούν άμεσα όλες οι κενές οργανικές θέσεις και όχι να καταργηθούν. Όχι στο νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο.

ü      Το Βοστάνειο και τα ΚΥ στη Γ' Ζώνη. Αξιόπιστα και ασφαλή προγράμματα εφημερίας, σύμφωνα με τις ανάγκες των κλινικών, τα οποία θα χρηματοδοτούνται εξολοκλήρου από τον κρατικό προϋπολογισμό. Όχι στην Εφημερία Τομέα. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων υπεράριθμων εφημεριών χωρίς περικοπές.

ü      Όχι στις εξετάσεις πριν τη λήψη ειδικότητας. Αντισταθμιστική ανάπαυση (ρεπό) στους αγροτικούς γιατρούς, μετά από ενεργό εφημερία.

ü      Κατάργηση της πληρωμής εισιτηρίου 5 ευρώ και των εξετάσεων από τους ασθενείς στο Νοσοκομείο και τα ΚΥ. Δωρεάν περίθαλψη στους άνεργους και ανασφάλιστους εργαζόμενους.

Συμμετέχουμε στην 48ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  στις 19 και 20 ΟΚΤΩΒΡΗ  και στις διαδηλώσεις των Πρωτοβάθμιων Σωματείων στα Κεντρικά Λύκεια στις 10:30πμ.

Αποφασίζουμε ΚΑΤΑΛΗΨΗ της Διοίκησης και των Ταμείων του Νοσοκομείου, μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων  από την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, με αίτημα αιχμής την ένταξη μας στη Γ' Ζώνη και νέα Γενική Συνέλευση. Συντασσόμαστε με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις εργαζομένων – φοιτητών  – μαθητών.

 

Μοιράσου το άρθρο!