Ανακοινώσεις Φορέων

01/08/2012 - 17:08

Απολογισμός δράσης από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Π.Ε. Λέσβου (

ΚΕΚΑΠΕΛ εικόνα λογότυπο

&n

bsp;

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Διοίκησης και Διεύθυνσης του ΚΕΚΑΠΕΛ Α.Ε. (Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, πρώην ΚΕΚΑΝΑΛ), πραγματοποιήθηκε απολογισμός των μέχρι σήμερα δραστηριοτήτων του.
Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου (ΚΕΚΑΠΕΛ Α.Ε), έχει σαν στόχο την υλοποίηση προγραμμάτων σχετικών με την δια βίου μάθηση και την συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση αλλά και την υλοποίηση μελετών και ερευνών σε θέματα διαχείρισης ανθρώπινων πόρων άνεργων. Μετά από ένα διάστημα εντατικής προετοιμασίας εγκρίθηκε ένας σημαντικός αριθμός προγραμμάτων που πρόκειται να υλοποιηθούν τους επόμενους μήνες. 
Αναλυτικότερα, θα υλοποιηθούν τα παρακάτω προγράμματα:
Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» εγκρίθηκε από την Ειδική Υπηρεσία για την Κοινωνική Ένταξη και την Κοινωνική Οικονομία, η πρόταση με τίτλο : «Εργασία με Ίσες Ευκαιρίες-ΕΜΙΕ» στην οποία μετέχουν εννέα συνολικά εταίροι με το ΚΕΚΑΠΕΛ  Επικεφαλής. 
Στα πλαίσια της προκήρυξης της Πράξης «Τοπικά Σχεδία για την Απασχόληση Προσαρμοσμένων στις Ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας», Δράση 7, της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 3 «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» που έγινε από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου το ΚΕΚΑΠΕΛ ΑΕ αποτελεί τον επικεφαλή εταίρο της υπό σύσταση Αναπτυξιακής Σύμπραξης με τίτλο: «ΑΙΟΛΚΙΑ- Τοπική πλατφόρμα για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα νέων στην καινοτομία και την καινοτομική επιχειρηματικότητα». 
«ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΜΕ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (TRAINING VOUCHER) ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΠΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ” καθώς επίσης και το «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΜΕ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (TRAINING VOUCHER) ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 8 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 3 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑΔΙΑΚΗΣ ΕΞΟΔΟΥ». Όσοι δικαιούχοι έχουν λάβει τις επιταγές τους από τα κατά τόπους ΚΠΑ και ενδιαφέρονται να τα παρακολουθήσουν μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία μας για περισσότερες πληροφορίες. Θα υπάρξουν πρωινά και απογευματινά τμήματα κατάρτισης.
Από τον Σεπτέμβριο του 2011 το ΚΕΚΑΠΕΛ ΑΕ έχει πιστοποιηθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σαν Κέντρο Κατάρτισης Ενεργειακών Επιθεωρητών. Τα προγράμματα που υλοποιούνται απευθύνονται σε μηχανικούς που επιθυμούν να πιστοποιηθούν ως Ενεργειακοί Επιθεωρητές. Έχει ήδη ολοκληρωθεί με επιτυχία ο πρώτος κύκλος εκπαίδευσης και προγραμματίζεται δεύτερος κύκλος στα θεματικά αντικείμενα: 1. Κτίριο, 2. Λέβητες και εγκαταστάσεις θέρμανσης και 3. Εγκαταστάσεις κλιματισμού. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία του ΚΕΚΑΠΕΛ ΑΕ 
Στα πλαίσια του Προγράμματος  «Κατάρτιση ανέργων σε πιστοποιημένα ΚΕΚ με απασχόληση στα πράσινα επαγγέλματα στις 8 Περιφέρειες Σύγκλισης» υλοποιείται πρόγραμμα για την «Κατάρτιση εξειδικευμένων τεχνιτών στην κατασκευή παραδοσιακών λιθόστρωτων» διάρκειας 800 ωρών στο οποίο συμμετέχουν 25 άνεργοι.
Τέλος εγκρίθηκε στο Interreg Ελλάδα Κύπρος έργο για ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ στο οποίο συμμετέχει και το ΚΕΚΑΠΕΛ ΑΕ.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ του ΚΕΚΑΠΕΛ κ. Θεόδωρος Βουνατσής χαρακτήρισε δεδομένης και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διανύουμε, εξαιρετικά σημαντικό το ρόλο που επιτελεί το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης. «Προσπαθούμε μέσω της υλοποίησης προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης και των λοιπών δράσεων του ΚΕΚ να δώσουμε στους συμπολίτες μας τα απαιτούμενα εφόδια για την αποτελεσματική ενσωμάτωσή τους στην αγορά εργασίας. Μέσα σε έναν χρόνο θεωρώ ότι έχουμε θέσει τις βάσεις για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση που στοχεύει στην κατάρτιση και διασύνδεση των ανέργων με τις ανάγκες των επαγγελματιών και της τοπικής αγοράς εργασίας», δήλωσε χαρακτηριστικά. 
 
 
 

Μοιράσου το άρθρο!