Ανακοινώσεις Φορέων

19/01/2015 - 14:10

Απολογισμός δράσης του Σωματείου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου.

trong>ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ 2014 ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

 

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου, στο ξενοδοχείο Δελφίνια  η Γενική Συνέλευση και η κοπή της πίτας του Σωματείου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου.

Στη Συνέλευση που έγινε στο Συνεδριακό του ξενοδοχείου έγινε απολογισμός των δράσεων για τη χρονιά που πέρασε και συζητήθηκαν διάφορα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες εστίασης και συναφών επαγγελματιών της περιοχής.

Για τον απολογισμό και τη δράση του Σωματείου, ο Πρόεδρος Μόλβαλης Νίκος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε:

 

ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

  • Για την ολοκλήρωση και την εκταμίευση του προγράμματος διαρθρωτικής προσαρμογής επιχειρήσεων ενόψει της οικονομικής κρίσης με τον τίτλο «Μηθυμνιώτικη Φιλοξενία,  Food Experience», με την κατάρτιση 80 εργαζομένων και τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.
  • Για την ολοκλήρωση του προγράμματος ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ τον περασμένο χρόνο και την ένταξη νέου που θα ξεκινήσει στις 25 Φεβρουαρίου στον Μόλυβο, με την κατάρτιση 50 εργαζομένων στο κάθε  πρόγραμμα και εκπαίδευση συγχρόνως για πιστοποίηση ΕΦΕΤ.
  • Για την ένταξη στο πρόγραμμα «Πρόγραμμα επιχορήγησης για την ενίσχυση της οργανωτικής ικανότητας της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. και των οργανώσεων μελών της» στην οποία είναι μέλος για μία θέση εργασίας για 39 μήνες.

 

ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΟΛΥΒΟΥ

  • Ως τους βασικούς συντελεστές στην ίδρυση του Φορέα και μέλος του.
  • Στις από κοινού δράσεις για την προώθηση της περιοχής, έκδοση φυλλαδίου στην Ελληνική και Τουρκική γλώσσα. Συμμετοχή από κοινού σε εκθέσεις, σύνδεση και ανάπτυξης της ιστοσελίδας www.molivoswinendine, με τον Φορέα και προώθηση της γαστρονομίας.

 

ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Με τη βοήθειά του σε συνάδελφο μέλος του Σωματείου που καταστράφηκε η επιχείρησή του το καλοκαίρι από πυρκαγιά.

 

ΣΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ (ΠΟΕΣΕ)

Που είναι ενεργό μέλος με θέματα που αφορούν την αδειοδότηση των επιχειρήσεων, εργασιακά, φορολογίας και διατήρησης του ΦΠΑ στην εστίαση, του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά.

 

ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ G.E.A.

Πρόσφατα το Σωματείο πέτυχε πολύ ευνοϊκή συμφωνία για τα μέλη του με την εταιρεία μουσικών δικαιωμάτων  G.E.A. (Γράμμω, Ερατώ, Απόλλων), μετά από επίσκεψη και σύσκεψη που έγινε στα γραφεία τους στην Αθήνα του Προέδρου του Σωματείου Μόλβαλη Νίκου και του γραμματέα της ΠΟΕΣΕ και της ΓΕΣΕΒΕ

κ. Κουράση Γεώργιου.

Με τη συμφωνία  σταμάτησε η κάθε μορφής δικαστική διαδικασία και επιτεύχθηκαν η επίλυση των αναδρομικών συνδρομών και νέα τιμολογιακή πολιτική με πολύ ευνοϊκούς όρους για όλα τα μέλη του Σωματείου. 

Τέλος, ο Πρόεδρος πρόσθεσε ότι το Σωματείο Εστιατόρων και Συναφών Μολύβου είναι το μοναδικό που εκπροσωπεί τη Λέσβο Πανελλαδικά ως μέλος της ΠΟΕΣΕ και έχει καταφέρει με τη δράση και τη συμμετοχή του να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλα τα θέματα και τα προβλήματα που αφορούν τους επαγγελματίες του κλάδου, έχει πρωτοστατήσει σε περιβαλλοντικά θέματα εδώ και πολλά χρόνια όπως η συγκέντρωση τηγανόλαδων που γίνεται από τα μέλη του και τα οποία δίνονται για ανακύκλωση και συγχρόνως έχει καταφέρει την επέκταση της δράσης του σε όλη την ευρύτερη περιοχή, με την εγγραφή μελών και από την Πέτρα.

Στη συνέχεια τα μέλη μεταφέρθηκαν σε αίθουσα του ξενοδοχείου όπου έγινε η κοπή της πίτας και προσφορά ενός μικρού μπουφέ από το Σωματείο προς τα μέλη του.

Στην κοπή της πίτας παρευρέθηκαν, ο Αντιδήμαρχος Μήθυμνας, κ. Στέφανος Αποστόλου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Μήθυμνας, κ. Ανδριώτης Αθανάσιος, ο Πρόεδρος της ΑΔΕΛ και Δημοτικός Σύμβουλος Μήθυμνας, κ. Χατζηχρήστου Ιγνάτιος, Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, κ. Μυρσινιάς Ευάγγελος, εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων.

 

Μοιράσου το άρθρο!