Ανακοινώσεις Φορέων

30/01/2012 - 12:37

up date απάντηση Συλλόγου - Κοπή πίτας εργαζομένων Δήμου Λέσβου... ευκαιρία για κοπάνα από τη δουλειά!!!

pan style="color:#ff0000;">"Ωραίος" ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου... "Ωραίος" και Δήμαρχος...!! Κόβουν την πίτα εν ώρα εργασίας!!! Χάθηκε το απόγευμα ή κάποια Κυριακή;

Και σε εξαιρετική ώρα 12:30... αν θέλεις πηγαίνεις πίτα αν θέλεις πηγαίνεις σπίτι σου !!!

Η ανακοίνωση του Συλλόγου:

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α Ν. Λέσβου σας προσκαλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας όλων των Εργαζομένων του Δήμου την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 στις 12.30 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Είναι η δεύτερη χρονιά που ο Σύλλογος θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του σε μία εκδήλωση για όλους τους εργαζόμενους του νησιού. Ο Σύλλογος μετά από συνεννόηση με τον Δήμαρχο Λέσβου κ. Δ. Βουνάτσο έχει εξασφαλίσει σχετική άδεια για την διευκόλυνση της παρουσίας όλων των εργαζομένων στην εκδήλωση της κοπής της πίτας. Για τους λόγους αυτούς η παρουσία όλων είναι απαραίτητη.

----------------------------

 

up date 

 Απάντηση από  Σύλλογο

Προς Lesvosnews.net

Σε ανάρτηση σας με τίτλο Κοπή πίτας εργαζομένων Δήμου Λέσβου… ευκαιρία για κοπάνα από τη δουλειά!!! σχετική με την εκδήλωση της κοπής της πίτας του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Λέσβου την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 αναφέρεστε με απαξιωτικό τρόπο στο γεγονός ότι η κοπή της πίτας του Συλλόγου μας γίνεται στις 12.30 το μεσημέρι της Τετάρτης, υπονοώντας ότι αυτό γίνεται σε ώρα εργασίας και ότι θα μπορούσε να γίνει κάποια άλλη ώρα.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, αν είχατε επικοινωνήσει πρώτα με τον Σύλλογο θα είχατε ενημερωθεί ότι σύμφωνα με τον νόμο και το εύρος των δραστηριοτήτων ενός Δήμου  μεγάλη μερίδα εργαζομένων δεν απασχολείται μόνο σε πρωινό ωράριο, όποτε δεν σημαίνει ότι την συγκεκριμένη μέρα δεν θα δουλέψει. Μεγάλη μερίδα εργαζομένων (σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες, εργαζόμενοι στην καθαριότητα, εργαζόμενοι στα θέατρα και πολύκεντρα, ΚΕΠ, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, τεχνικοί κ.τ.λ.), απασχολείται σε 16ωρες και κάποιοι ακόμα και σε 24ωρες βάρδιες, τόσο τα απογεύματα όσο και τα Σαββατοκύριακα και όχι μόνο σε πρωινή βάρδια όπως γίνεται στις δημόσιες υπηρεσίες.

Επίσης να σας ενημερώσουμε ότι ο Σύλλογος μας καλύπτει τους εργαζόμενους στον Δήμο Λέσβου σε όλο το νησί και είναι σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους πρωτοβάθμιους συλλόγους του νησιού. Παλαιότερα όταν λειτουργούσαν οι 13 Δήμοι με την διοικητική τους αυτοτέλεια ο Σύλλογος μας έκοβε πίτες στους καποδιστριακούς δήμους, χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούν οι συνάδελφοι και οι εκδηλώσεις για την κοπή της πίτας γινόταν μια ώρα πριν την λήξη του ωραρίου της πρωινής βάρδιας. Αυτό όμως με την εφαρμογή του Καλλικράτη και τον έναν ενιαίο Δήμο δεν μπορεί να γίνει, οπότε πρέπει να δοθεί ένας κατάλληλος χρόνος, ώστε να μετακινηθούν οι συνάδελφοι από μακρινές χιλιομετρικά Δημοτικές ενότητες όπως της Μήθυμνας, της Πέτρας, του Πολυχνίτου κ.τ.λ. προς την Μυτιλήνη που είναι η έδρα του νέου Δήμου Λέσβου.

Τέλος κλείνοντας θα θέλαμε να σας τονίσουμε ότι οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση λόγω της καθημερινής τους επαφής με τους δημότες, εξαιτίας της φύσης της εργασίας τους, έχουν αποδείξει και το αποδεικνύουν καθημερινά στην μεγάλη πλειοψηφία τους, ότι πολλές φορές χρειάστηκε να υπερβούν και τα χρονικά όρια της εργασίας τους και το στενά εννοούμενο  υπηρεσιακό καθήκον τους για τις ανάγκες των δημοτών και της υπηρεσίας.

Μετά από όλα αυτά θεωρούμε ότι ο σχολιασμός που συνόδευε την ανάρτηση σας είναι άδικος και αδικαιολόγητος και παρακαλούμε να τον αποσύρετε. 

-------------------------------

Απάντηση Lesvosnews

Η πλειοψηφία των εργαζομένων του Δήμου Λέσβου εργάζεται τις πρωινές ώρες. Αυτό δεν πιστεύουμε να το αμφισβητεί ο Σύλλογος.   Οπότε η επιλογή της ώρας 12:30 από μόνη της δίνει τροφή σε αρνητικά σχόλια. Ας ρωτήσουν τους πολίτες πως σχολιάζουν αυτή την επιλογή τους... Τα  σχόλια που αναρτήθηκαν στο facebook από Δημότες επικρίνουν το Σύλλογο και όλοι έχουν την απορία γιατί δεν γίνεται η εκδήλωση την Κυριακή ή το απόγευμα;

 

Μοιράσου το άρθρο!