Ανακοινώσεις Φορέων

03/12/2013 - 17:12

Διαψεύδουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΛ τα δημοσιεύματα για «ξαφνικό θάνατο»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΥΑ ΛΕΣΒΟΥ

«Ανακριβή και Ανυπόστατα» χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της η «Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης- Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ) δημοσιεύματα στον κυριακάτικο Τύπο σύμφωνα με τα οποία δώδεκα Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) βρίσκονται στο στόχαστρο των συναρμοδίων για την διαθεσιμότητα και τις απολύσεις Υπουργείων και απειλούνται με κλείσιμο και απολύσεις του προσωπικού τους ώστε να γεμίσει η δεξαμενή των 11.000 απολύσεων του 2014 αλλά και των 1300 που απομένουν για το 2013.

Με έκπληξη και οργή διαβάσαμε τις διοχετευμένες στον Τύπο πληροφορίες ,για την πρόθεση της κυβέρνησης  για την  κατάργησή των ΔΕΥΑ  και την απόλυση των εργαζομένων σ΄  αυτές .

Οι απόψεις αυτές της κυβέρνηση, μόνο σε κάποιο νοσηρό και διαταραγμένο εγκέφαλο πρέπει να υπάρχουν και χρήζει ιατρικής παρακολούθησης.

Οφείλει να γνωρίζει ο εγκέφαλος αυτός ότι:

  1. Οι ΔΕΥΑ λειτουργούν με τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες και δεν επιβαρύνουν ούτε ένα ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό.
  2. Διαχειρίζονται την λειτουργία των δικτύων Ύδρευσης Αποχέτευσης, τα οποία συμβάλλουν στο να παρέχετε στην κοινωνία το ύψιστο αγαθό, το νερό και το καθαρό περιβάλλον.
  3. Η κατάργηση των ΔΕΥΑ και η απόλυση των εργαζομένων θα σημάνει αυτομάτως αξεπέραστα προβλήματα υδροδότησης στις περιοχές που αυτές  θα καταργηθούν.

Ο «Ξαφνικός θάνατος» των ΔΕΥΑ και η απόλυση εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις δεν θα αποτελέσει την λύση που ψάχνει η κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Τρόικας.

Καθίσταται επιτακτική ανάγκη η αυτοδιοίκηση στο σύνολό της να αντιδράσει και να εκφράσει απερίφραστα στην κυβέρνηση και στην Τρόικα ότι όλα αυτά που σχεδιάζουν δεν θα περάσουν.

     Η μεθόδευση και η απαξίωση των ΔΕΥΑ συνεχίζεται και επαληθεύεται , τόσο από την κυβέρνηση όσο και μερίδας φορέων , και οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των υδάτινων πόρων των νησιών του Αιγαίου από την ΕΥΔΑΠ ΝΗΣΩΝ.

Σαν εργαζόμενοι αλλά και σαν κάτοικοι αυτού του νησιού θα παλέψουμε ώστε η διαχείριση του ΝΕΡΟΥ να παραμείνει στα χέρια των δημοτών.

Καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΛ και την Δημοτική Αρχή να προβούν στις απαιτούμενες και αναγκαίες ενέργειες ώστε η διαχείριση του τομέα Ύδρευσης-Αποχέτευσης να είναι λειτουργική και βιώσιμη προς όφελος των κατοίκων του νησιού μας που τόσο έχουν ταλαιπωρηθεί

Μοιράσου το άρθρο!